Vis indlæg

Denne sektion tillader dig at se alle indlæg oprettet af dette medlem. Bemærk at du kun kan se indlæg der er oprettet i områder du i øjeblikket har adgang til.


Emner - Lunavecchia

Sider: [1] 2 3 4
1
Fra medierne / Etbarns Politik.
« Dato: April 20, 2019, 03:13:52 am »
Klimaet er i højsædet for tiden, og nu er det ikke køerne og deres prutter, som er problemet, men derimod overbefolkningen, mener nogle klimaforskere.
Og det kan de på sin vis have ret i. Men er løsningen en etbarns-politik, som det blev praktiseret i Kina i årene 1979-2015?
Normalt bliver der født nogenlunde lige mange drenge og piger, som overlever, men i Kina er der nu et kæmpe overskud af drenge og mænd - sådan cirka 30 millioner mænd i overskud.

I øvrigt er situationen ikke meget bedre i Indien, som ikke har haft en et-barns-politik. Her er der et tilsvarende overskud af mænd, som aldrig finder sig en hustru, idet de nyfødte pigebørn er smidt ud med badevandet - fordi drengebørn er mere værd end pigebørn.

https://politiken.dk/udland/art5440143/Kina-mangler-30-millioner-kvinder
https://www.dr.dk/nyheder/indland/klimaforskere-vil-bremse-voksende-befolkning-med-etbarnspolitik
https://www.information.dk/nyhedsblog/2018/04/maend

Nå men dette handler ikke om muslimer, så det er sikkert uinteressant.2
Fra medierne / Hvad muslimerne dog ikke finder på af narrestreger!
« Dato: Marts 05, 2019, 01:59:13 pm »
Lokalpolitikere overvejer at indføre trafiklys ved fodgængerfelter, som respekterer alle trosretninger, så alle, uanset tro, føler sig velkomne.

Derfor skal nogle af de traditionelle trafiklys med symboler af enten en bukseklædt mand eller en kvinde i nederdel, skiftes ud med symbolet for en burkaklædt kvinde.

http://nyheder.tv2.dk/samfund/2019-03-05-danske-byer-overvejer-konsneutrale-trafiklys

 :blum:

3
Fra medierne / Nej, det er ikke 1. april i dag.
« Dato: Januar 14, 2019, 06:42:54 pm »
Men man skulle tro det, når man læser denne artikel.
En underviser i statistik på Biologisk Institut på Københavns Universitet fik ved et evalueringsmøde med sine studerende at vide, at det kan virke stødende på dem, der hverken føler sig som mand eller kvinde, når underviseren i undervisningsøjemed bruger statistiske opgørelser, der er baseret på kønnene, mand og kvinde.

Citat:
"Ifølge sin egen opgørelse har han brugt statistik på køn tre gange i løbet af semesteret. Han har brugt eksempler på, at antallet af venstrehåndede er forskelligt for mænd og kvinder. Han har bedt de studerende regne på antallet af mandelige og kvindelige chefer i forhold til deres kvalifikationsniveau for at undersøge, om der var tale om kønsdiskrimination. Og så har han bedt dem undersøge højden på mænd og kvinder på holdet for at se, om det er repræsentativt for samfundet. Det er blevet opfattet som stødende."

https://www.berlingske.dk/samfund/ku-lektor-vil-opgoere-statistik-i-farver-i-stedet-for-koen-da-det-kan

Man tror næppe sine egne øjne.
Det næste bliver vel, at Danmarks Statistik skal udarbejde statistikker baseret på et efterhånden tocifret antal forskellige kønsidentiteter, hvis ikke de vil risikere at komme til at støde navlepillende studerende.


4
Historie / Når Folkedomstolen træder i karakter.
« Dato: Januar 01, 2019, 04:08:04 am »
Jeg kom til at tænke på Licensnægteren og hans "de danske dumstole", da jeg faldt over en sag fra 1723, som gik hele vejen fra Herredstinget over Det Nørrejyske Landsting til Højesteret.

I modsætning demokratiet, som til dels blev indført ved enevældens fald i 1849, har retssystemet med  to appelinstanser langt flere år på bagen. Forløberen for Højesteret, Kongens Retterting blev oprettet allerede i Middelalderen i 1200-tallet og afløst af Højesteret i 1661, og det er jo ganske mange år, vi har haft et retssystem med appelinstanser.

Første instans var By- Herreds- eller Birketing, og i sager, der handlede om liv eller ære, havde man ret til at appellere dommen til Landstinget, for Nørrejyllands vedkommende (og Nørrejylland er alt nord for Kongeåen) Landstinget i Viborg, og det var den sag, jeg faldt over, som endte der i anden omgang.
Sagen udspandt sig i Grønning sogn i Salling, og desværre er Tingbøgerne for Salliglands Herredsting fra den tid ikke bevaret. Ligeså er Dombøgerne fra Viborg Landsting heller ikke bevarede for den periode, men jeg fandt alligevel sagen beskrevet i en Justitsprotokol for Landstinghøreren for 1723, hvor vidnesbyrd for de tiltalte fremgik https://www.sa.dk/ao-soegesider/da/billedviser?epid=19979576#271177,51600767

Det korte af det lange er, at kvinden Dorothea Jensdatter (af nogle) var mistænkt for trolddom, idet disse folk i Øster Grønning mente, at hun var skyld i to bæsters død tillige med, at hun var skyld i to børns sygdom, hvoraf det ene barn var død. En flok bandt hende i hendes hus og forsøgte at få hende til at tilstå ved at true med ild, men det løb løbsk, og alle flygtede ud af huset, og Dorothea Jensdatter brændte sammen med huset.

Der var otte tiltalte i sagen, og ved Viborg Landsting blev to af dem, Christen Thordahl og Karen Tækkers dømt til at miste deres hoved, og deres kroppe til siden at blive kastet på ilden. Den dom blev stadfæstet at Højesteretten. Laurids Nielsen blev dømt til at miste sin fred på Viborg Landsting.
Den dom blev skærpet i Højesteretten til, at han skulle arbejde i jern på Bremerholm på livstid.

Mads Christensen var dømt til at stå åbenbar skrifte for nogle ugudelige ord i forbindelse med hændelsen. Den dom blev stadfæstet af Højesteret, og tilligemed skulle også Maren Anderdatter, Niels Clausen og Christen Clausen samt Anders Nielsen Nørbye udstå Kirkens Disciplin (=åbenbar skrifte), og de sidste to (som ikke fulgte i flok og følge) Peder Tækker og hans datter Inger Pedersdatter blev frifundet, som de også blev det i Landsretten. (Link til Højesteret)
https://www.sa.dk/ao-soegesider/da/billedviser?epid=19977480#269761,51198938

I øvrigt fik både de tiltalte i sagen samt afdøde Dorothea Jensdatters broder, Laurits Jensen, bevilget Beneficium Pauper (fri proces) til at føre sagen ved Højesteret https://www.sa.dk/ao-soegesider/da/billedviser?epid=19982364#273698,52246051


5
Fri Debat / Knivdrabet i Frederikshavn.
« Dato: November 01, 2018, 06:01:05 pm »
I går onsdag den 31. oktober 2018 faldt der dom i en sag om et drab, der blev begået for mere end et år siden i Frederikshavn.

Torben Jensen, 59 år, blev kendt skyldig i drab og idømt fængsel på livstid. En skærpende omstændighed var, at han i 2008 blev idømt 12 års fængsel for et knivdrab i Esbjerg. 12 år, som ikke blev afsonet fuldt ud, idet han blev prøveløsladt i 2016.

Torben Jensens medskyldige, Jimmi Clausen, 41 år, slap med 6 år for vold med døden til følge.

https://www.tv2nord.dk/artikel/59-aarig-faar-livstid-41-aarig-6-aar6
Alt det andet / Er der en Dansk lære tilstæde?
« Dato: Oktober 25, 2018, 06:51:27 pm »
I takt med indførslen af længere skoledage er eleverne blevet dårligere til at læse og stave, viser tal fra Undervisningsministeriet.
https://www.dr.dk/nyheder/indland/dyk-i-karakterer-til-danske-skoleelever-bliver-daarligere-til-laese

Naturligvis kan man ikke konkludere, at det er de lange skoledage, som er årsagen til, at det går tilbage for eleverne. Der kan være andre faktorer, som spiller ind også.

Men hvordan står det til med børnenes forældre og bedsteforældre?
Lærte de så meget mere i skolen i tidernes morgen, at de fik helt styr på grammatikken?

En enkel lille test bestående af 6 spørgsmål kan afsløre de værste fadæser, der begås  :ohmy:

https://www.dr.dk/nyheder/indland/test-dig-selv-staver-du-bedre-end-en-9-klasses-elev

7
Samfund- & Kultur / Nogle tænker småt - andre tænker større.
« Dato: Juli 10, 2018, 10:14:28 pm »
Nogle studerer politirapporten dag efter dag og udvælger efter farve, og så går dagen med det.

Jeg læste forleden en større historie i Fagbladet, som jeg underligt nok får endnu -måske ikke så underligt alligevel, men det er en længere historie.

Det er jo ikke nemt at linke til et blad, men lykkeligvis er Fagbladet også online.
To danske hæderkronede virksomheder - sådan nogle som sætter tingene i gang og skaffer arbejdspladser - og det har de sandelig også gjort i lille Danmark - har fået udlængsel, så den ene virksomhed Vestas lukkede butikken i Nakskov og flyttede til Spanien - for at være nærmere markedet, som man sagde. Måske den virkelige årsag var, at man var nærmere millionerne fra EU-fonde. Vi skal jo støtte Udkants....et eller andet

https://fagbladet3f.dk/artikel/vestas-og-lego-faar-millionstoette-til-fabrikker-i-eu

Den anden nævnte virksomhed er i øvrigt LEGO.

Men naturligvis har ingen af de nævnte virksomheder gjort noget ulovligt. Det var et rent tilfælde, at de så sig nødsaget til at lukke deres virksomheder i Danmark efter at de danske medarbejdere havde oplært arbejderne i de lande, de udflyttede produktionen til.

8
Fra medierne / Høj, Højere, Højest.
« Dato: Juni 22, 2018, 02:31:21 pm »
I de større byer er tidens mantra i arkitektverdenen at komme til at bygge det højeste hus i byen, men højdesygen holder sig åbenbart ikke kun til byerne.

I går så jeg et indslag på DK4's Nordjyske-nyheder om en såkaldt idemand, som vil bygge et udsigtstårn i Blokhus, hvilket en del af byens beboere ikke er alt for begejstrede for - og jeg forstår dem.
http://pandruplokalavis.dk/idemand-vil-bygge-udsigtstaarn-i-blokhus/

Blokhus er ikke alene, for også på Pikkerbakken i Frederikshavn er man i gang med at realisere planer om en udsigtsplatform. En jubilæumsgave oven i købet. Foreløbig har en del træer måtte lade livet, så der kunne blive plads til gaven.
https://nordjyske.dk/nyheder/pikkerbakken-faar-ny-udsigtsplatform/e2d86047-eafa-4b63-99df-f1d3511ae419

Længere sydpå i det nørrejyske er den også gal, for Himmelbjerget er ikke længere godt nok, som det er. Også her er man i fuld gang med platform og en rædsel af et tår, hvis man skal dømme ud fra illustrationen i artiklen her.
https://www.dr.dk/nyheder/regionale/oestjylland/kommunen-vil-forny-himmelbjerget-modstandere-planlaegger-march-med

Jeg spørger bare, hvad er der galt med naturen?
Eller er vi på vej derhen, at enhver naturattraktion skal tivoliseres?

9
Fri Debat / Store Patter!
« Dato: Juni 17, 2018, 01:39:46 am »
Mon det er det, der blev råbt i dag i omklædningsrummet, selv om det ikke er comme il faut?

We'll never know, medmindre...

Endnu mindre comme il faut i visse kredse må det være, at eneste målscorer for Danmark hed noget så afskyeligt som Yussuf Poulsen.

En bastard ville nogle kalde ham.
Det må virkelig være en bitter pille at sluge, at han ikke hed Hans Jensen.

Bedre er det ikke, når Kvindelandsholdet boltrer sig. Her en en Nadim hvaffornoget den helt store stjerne.

Hvad skal det ikke ende med?

10
Videnskab / Afsmeltning eller Nedsmeltning.
« Dato: Juni 13, 2018, 07:25:01 pm »
Her har vi et billede af Antarktis.

https://www.dr.dk/nyheder/viden/klima/ny-rapport-antarktis-afsmeltning-er-tredoblet

Hvis afsmeltningen fremover foregår i samme tempo som nu eller måske endda accelererer, er der en god chance for, at en vis herre får det "skjulte kontinent" at se, inden han stiller sutskoene.

11
Samfund- & Kultur / Slut med Løgnepressen
« Dato: Maj 18, 2018, 12:54:09 am »
Nu skal Løgnepressen straffes med betydelige bøder, hvis de lyver - i al fald hvis de lyver på forsiden af avisen, siger Henrik Sass Larsen i sin nye bog "Exodus"

Artiklen læst her, men det kræver abonnement https://politiken.dk/kultur/medier/art6521605/Dele-af-pressen-lyver-og-bedrager-de-skal-straffes-med-betydelige-b%C3%B8der

Der er dog flittigt refereret i andre medier, der kan læses kvit og frit https://nordjyske.dk/nyheder/sass-larsen-medier-der-lyver-skal-straffes-med-boeder/3dc7186d-f764-48f4-b60e-1a6ba1afcf42

Så er spørgsmålet naturligvis: Hvad er Løgn og hvad er Latin?

Der var for eksempel en drabssag i Herning, hvor Ekstra Bladet hængte en mand ud som drabsmand på forsiden af sprøjten https://www.dr.dk/nyheder/indland/uskyldig-haengt-ud-som-morder-vendte-hjem-til-gennemrodet-lejlighed -og her kan man sikkert hurtigt blive enige om, at det må ikke ske.

På den anden side, hvad er fejlagtige historier - eller fake news, som spredes som pest af visse grupperinger?

De skal vel også have en bøde, der kan mærkes på pengepungen.
Jeg husker da endnu en helt uskyldig mand, der blev interviewet som vidne på en østrigsk TV-kanal, som visse segmenter i det politiske spektrum udnævnte som terrorist - også i dette forum.

Har vi i øvrigt nogensinde set et dementi?

12
Alt det andet / Det er Mælk, det er dejligt.
« Dato: April 07, 2018, 06:59:33 pm »
Det er mæl, det er dejligt, et slogan jeg husker jeg fra min barndom, men i dag er mælk jo på det nærmeste blevet et fy-ord, især sødmælk.

I dag så jeg en sjov reklame for Arla på Nørreport Metrostation.
Ganske vist er Arla noget nær et fy-ord nu om dage, men virksomheden har trods alt sit udspring i den nok så roste andelsbevægelse fra 1800-tallet, selv om virksomheden på et tidspunkt fik volumensyge.

Men tilbage til reklamen, endelig en reklame man ikke krummer tæer over:

Mælk uden Mælk, garanteret fri for næring

Tilligemed flere andre tekster, som kan ses her på Landbrugsavisens hjemmeside.

https://landbrugsavisen.dk/m%C3%A6lk-uden-m%C3%A6lk-arla-vil-%C3%B8ge-m%C3%A6lkesalget-i-danmark-med-et-glimt-i-%C3%B8jet13
Debat om debatten / Dårlig Debatstil, Trolling eller bare Spam?
« Dato: April 01, 2018, 06:48:09 pm »
Lige nu ligger hele syv forskellige tråde om ét og samme emne og flyder på forsiden af din-debat.
Samtlige tråde oprettet af samme person inden for de seneste få dage.
Gæt selv hvilke tråde, det drejer sig om.

Er det virkelig nødvendigt at oprette flere nye tråde om samme emne hver eneste dag?

I øvrigt kan jeg anbefale at skaffe sig og læse læse nedennævnte artikel:
https://bibliotek.kk.dk/ting/object/870971-tsart%3A81039313

14
Historie / Te eller Øl? Lidt om udenrigshandel.
« Dato: Marts 29, 2018, 11:44:16 pm »
Følgende uddrag er citeret fra Rinds Herreds Krønike, forfattet i 1700-tallet af Christen Sørensen Testrup, Herredsfoged i Rinds og Gislum Herreder.

Denne handel på Ostindien og Kina synes en del at være meget god for Danmark i henseende at man selv kan have varer fra første hånd, som man ellers kulle købe fra Holland, England etc., og derforuden menes, at vi kan sælge til udenlands folk for en del penge, som kan føres ind i landet igen. Men når man ret overvejer, hvad denne handel medfører, skal det gode ingenlunde med det onde ingenlunde balancere, Thi:

2. Forvolder denne handel, at ved det, at her føres disse tørre teblade i en sådan mængde her i landet, bliver det til en vane hos de store. En mode hos de ringe, og til sidst en natur for dem alle, at drikke te hver time om dagen, hvorved bortsættes en del på ny, både i te og sukker, hvilket, om vi i den sted blev ved vor gode gamle forfædres manerer, og drak øl, kunne det ikke koste nær så mange penge.

3. Følger deraf, at bryggeriet og de, som sig dermed skulle ernære, går ganske under, da folk i steden for øl drikker te.

4. Hvoraf igen følger, at landsens byg og korn, som til bryggerne skulle sælges, kan ikke til nogen pris afhændes.

6. Fører disse skibe også hjem en del porcelæn, silketøj, cartuner etc., men dette er ting vi lige såvel kunne undvære, som Kina kan undvære vores sorte gryder og vort grå vadmel.

7. Kan hver fornuftig noksom forudse, at det i tiden bliver en overflødighed, og misbrug med tedrikken, ligesom forhen med tobak drikken, så det synes ligesom en straf, at de skal udtømme landet for penge. Jeg ved vel, at Salomons skibe, der farer på Ophir, bragte en del aber, påfuhle og andet unyttigt tøj i Israels land hjem med sig. Men de bragte og fornemmelig en mægtig stor del guld udi landet, hvilket her fejler og kommer intet af.


15
Politik / Stram Kurs klarer sig rigtig godt.
« Dato: Marts 05, 2018, 06:39:41 pm »
Sidste nye tal for indkomne og godkendte vælgererklæringer pr. 5. marts 2018.

https://valg.oim.dk/valg/digitale-vaelgererklaeringer/

Hele 93 vælgererklæringer indtil nu.
Hvor mange var det nu, der var indsamlet sidste måned? Var det ikke også 93?

Sur røv for Licensnægteren  :blum:

I øvrigt bemærker jeg, at Danskernes parti endnu ikke her over 8 måneder efter nedlæggelsen af partiet har fået nosset sig sammen til at få afmeldt partiet til Indenrigsministeriet.

Sider: [1] 2 3 4