Vis indlæg

Denne sektion tillader dig at se alle indlæg oprettet af dette medlem. Bemærk at du kun kan se indlæg der er oprettet i områder du i øjeblikket har adgang til.


Emner - GuBBi

Sider: [1] 2 3
1
Politik / Liberal alliance til grin
« Dato: December 19, 2017, 08:19:56 pm »
Så skete det igen igen: Anders Samuelsen puster sig op som en tiger men falder ned som et lam. Jeg synes ovenikøbet at det er gået hurtigere end det plejer, men han må efterhånden også være rutineret i at falde til patten. Ligeså forudsigeligt som det er sørgeligt at se på. Hvis jeg havde stemt på LA, ville jeg godt nok føle mig snydt.

https://politiken.dk/indland/politik/art6260474/Kommentator-Samuelsen-har-hejst-det-hvide-flag

Seriøst Anders Samuelsen, find dig et nyt job.


2
Politik / Kommunalvalg 2017, live
« Dato: November 21, 2017, 09:48:23 pm »
Nu er stemmerne jo ved at blive optalt.

Det er naturligvis steder med lav befolkning der bliver talt op først, og de foreløbige resultater reflekterer naturligvis, hvor den blå fløj somregel står stærkest i landdistrekter mens rød fløj vinder i byen. Lige nu har blå fløj således 54% af de optalte stemmer.

Der er en ting der undrer mig dog. Nye Borgerlige står lige nu kun til 0,8% af stemmerne på landsplan. Nu er det jo et kommunalvalg, men tror godt man til en hvis grænse kan bruge et kommunalvalg til at pejle lidt efter. Hvis det her holder har de fået overraskende få stemmer, efter min mening. Det er naturligvis også en mulighed at folk bare stemmer helt forskelligt til kommunalvalg og folketingsdvalg dog.

.

..

... Hvad mener du?

3
Videnskab / Sci-fact: Projekt Skylon
« Dato: Juni 29, 2017, 09:09:51 pm »
Har netop oprettet et par nye boards her på siden, hvoraf videnskab er en af dem. Det er tanken at man her kan poste hvis der er noget fra videnskabens verden man ønsker at belyse eller diskutere. Da videnskaben er noget der også interesserer mig selv ret meget, er det min ambition på jævnligt basis at lave et nyt indlæg i denne kategori.

Dagens emne:

SKYLON


Skylon er navnet på et britisk rumfartøj under udvikling, der har potentialet til at gøre rumfart en hel del billigere end det er idag. Ligesom de genanvendelige raketter under udvikling af SpaceX, er det meningen at Skylon skal kunne genanvendes efter hver leverance til rummet, men ulig SpaceX, hvor det kun er første stadie af raketten der lander igen, vil hele Skylon fartøjet lande igen, og vil potentielt være en hel del billigere end selv SpaceX.

Men at have et genanvendeligt rumfartøj er jo ikke nyt i sig selv, da alle jo husker rumfærgerne. Forskellen på rumfærger og Skylon er at Skylon ikke vil have behov for nogen dyre løfteraketter, og at den kan bære mere ud i rummet per kilo brændstof i forhold til de klassiske rumfærger.

Det lyder jo alt sammen fantastisk, så hvordan er det meningen at Skylon skal kunne opnå alle disse ting? For hvis det var så nemt ville andre nok allerede have gjort det, jo. For at forstå det skal vi først forstå hvordan en normal raket fungerer:


Det ser måske en anelse forvirrende ud, men det eneste i behøver bide mærke i er at raketten laver en forbrænding ud af at blande brændstof (tit flydende brint) med flydende ilt i en ret lige ratio. Det betyder at rundt regnet halvdelen af det brændstof en rumraket skal slæbe med sig når den skal op at flyve er flydende ilt.

Skylons genistreg er en raketmotor ved navn Sabre, der er i stand til at hive ilt ud af atmosfæren og køle det ned ekstremt hurtigt (ved høj fart bliver luft meget meget varm), så der kan fanges nok ilt til at bruge i forbrændingsprocessen:


Og fordi Skylon fra starten vil være i stand til at skære næsten halvdelen af brændstoffet fra (der skal stadig en lille smule flydende ilt med til at bruge raketten i rummet hvor der ikke er nogen atmosfære, og dermed ingen ilt), betyder det at der nu er meget mindre der skal løftes op i rummet, og dermed skal man bruge endnu mindre brændstof.

Virksomheden bag Skylon projektet, Reaction Engines Ltd, har i flere omgange modtaget midler fra både den britiske regering og ESA, men det er lidt uvist hvad Brexit kommer til at betyde for projektet. Videnskaben bag projektet virker dog solid, og langt det meste bygger faktisk på allerede eksisterende teknologi. Det eneste rigtigt nye var sådanset køleelementerne i Sabre motorerne, til at køle ilten tilstrækkeligt, men de elementer er allerede blevet testet succesfuldt, dog endnu ikke i en færdigbygget Sabre motor.

Skylon er, efter min mening, det bedste bud på et europæisk økonomisk konkurrencedygtigt rumprojekt. Skylon vil indenfor en generation kunne gøre rummet, om ikke allemandseje, så i hvert fald tæt på.

Hvis du vil se mere er der er kort video om projektet her:
https://www.youtube.com/watch?v=NoHqZmJPmeI

4
Fri Debat / Test af nyt sprogmodul. Oplever I problemer?
« Dato: April 25, 2017, 11:26:18 pm »
Hej folkens. Jeg har nu FORHÅBENTLIG løst problemet med layoutet på siden (Spørgsmålstegn istedet for æøå, hvis nogen skulle være i tvivl). Skriv endelig her hvis I oplever problemer, og hvis der igen er brugere der har problemer med at lokke på, opfordrer jeg igen til at oprette en midlertidig profil og sende mig en PM.

Jeg krydser fingre for at alt er som det skal være.

5
Fri Debat / Problemer med profiler
« Dato: April 23, 2017, 04:54:27 pm »
Hej folkens,

Har haft fat i to forskellige brugere der pludseligt ikke kunne logge ind. Det er et problem jeg kan løse for jer, jeg skal bare have en henvendelse fra jer. Så hvis I har dette problem må i meget gerne oprette en midlertidig profil og sende mig en besked.

Det har unægteligt noget med ÆØÅ problemet at gøre der for en lille uge siden.

Mvh.
GuBBi

6
Fri Debat / Blue Velvet bannet
« Dato: Marts 31, 2017, 12:45:39 am »
Af ret så åbenlyse grunde er blue velvet blevet bannet. Uanset ens politiske ståsted må vi kunne blive enige om at intet andet foruroligende analfikserede personangreb nogensinde forlod den mands keyboard.

Og så vil jeg lige påpege overfor enkelte brugere (I ved hvem I er), at opfordringer til vold ikke er tilladte. Uanset om det er mod enkeltindividder eller grupper. Er det på kant med straffeloven er det heller ikke tilladt her.

7
Religion-& Filosofi / Bare rolig, verden bevæger sig stadig fremad
« Dato: Januar 25, 2017, 09:47:11 pm »
Så en interressant video om en filosofs afhandling af historien, og vil lige dele den med jer.

Why Hegel knew there would be days like these
4:26

Humlen i det er at verden går fremad i pendulsving, hvor vi først går for meget i én retning og derefter for meget i en anden, indtil vi når en balance og kan tage stilling til nye problemstillinger.

Den tanke giver rigtig god mening i forhold til vores historie, hvor én ekstrem har afløst en anden. Det giver også håb for fremtiden. Hvem ved, måske er mellemøsten et sekulariseret sted om 50 år.
I mellemtiden skal vi bare forsøge at bremse pendulet så meget som muligt, så ekstremerne bliver mindre ekstreme.

8
Fri Debat / Status over nytår
« Dato: Januar 03, 2017, 12:53:52 am »
I har haft travlt over nytår skal jeg love for. Tror vi har slået rekord i rappoterede indlæg, og der har da også være besøg af en trold eller to.
Derudover har jeg valgt at give PJ (Nobody, hvis nogen skulle være i tvivl) en tænkepause på 90 dage. Det har han fået pga. tre forskellige indlæg der alle er slettede nu, men som indholdt slet skjulte trusler mod en debattør, og hængte navngivne personer ud på injurierende vis (sidstnævnte var starten på en tråd, så har været nødsaget til at slette hele tråden).

Der er ingen tvivl om at PJ bliver chikaneret og det accepterer jeg på ingen måde på dette forum. Men der er forsat lighed for loven, så uanset hvor frustreret man kan være, skal man overholde de (meget få) regler der er herinde.

En anden ting jeg bliver nød til at nævne fordi min inbox blev fyldt med de her rapporter: Der er forskel på drilleri og chikane. Så for at skære det ud i pap:

Denne besked er ikke OK:
Citér
Fuck dig din lede kælling, jeg ved hvor du bor!

Denne besked er OK:
Citér
Nå, du har da vidst nok fået en ny bruger, hva?  :smile1:

Men under alle omstændigheder, glædeligt nytår alle sammen!  :biggrin:

9
Fri Debat / Til tråd spammeren...
« Dato: December 27, 2016, 09:07:13 pm »
Hej alle, og specielt goddag til den person der har brugt en god del af dagen på at spamme forummet med ligegyldigheder. Jeg har en "Slet alle indlæg" funktion. Du bruger uendeligt meget mere tid end jeg gør på dit spammeri.

Derudover er jeg stadig på minimum en gang i døgnet og rydder op på siden, men jeg kan godt indimellem være lidt længere om at svare på henvendelser. Håber debatten nu kan foregå fredeligt og uforstyrret. Der er i hvert fald nok begivenheder i verden at tage fat på.

Mvh.
GuBBi

10
Fri Debat / Antal indvandrere og efterkommere i Danmark
« Dato: December 15, 2016, 08:30:18 pm »
Stødte lige på en tråd hvor trådstarter påstår at der findes over 472.768 ikke-vestlige personer i Danmark, fordi tallet efter sigende skulle være uden efterkommere.
(Tråd: http://www.din-debat.dk/index.php?topic=4914.0)

Nu er jeg lidt af en tal-nørd og er typen der faktisk har læst statistisk årbog fra start til slut, så med det samme var jeg ret sikker på at der var noget galt, og slog det op og ganske rigtig: Det inkluderer efterkommere!

De tal jeg bruger har jeg fra statistisk årbog 2016. Per 1. januar 2015 var der:
Ikke vestlige indvandrere: 290.333
ikke vestlige efterkommere: 132.927
Det giver et samlet tal for primo 2015 på 423.260 og det steg i løbet af 2015 til  452.548 (almindelig befolkningstilvækst + den store tilstrøm det år).

Danmarks statistik har ovenikøbet været så flinke at lave en befolkningsfremskrivning der viser at indvandrere og efterkommere fra ikke-vestlige lande i 2050 vil udgøre godt 700.000 til sammen, eller ca. 11% af befolkningen til den tid. Om det er et problem eller ej, er op til diskusion, men det er de bedste data vi har at gå efter.

Dette tal dækker dog over mere end folk fra mellemøsten og Afrika, og det jeg tror højrefløjen egentligt er interesseret i, nemlig hvor mange mennesker der er kommet fra muslimske lande (ret mig hvis jeg tager fejl). Jeg vil gerne hjælpe jer i dette henseende, så jeg har samlet tal fra muslimske lande/regioner (indvandrere + efterkommere):

Makedonien (er kun 1/3 muslimsk, men jeg sætter den bare på alligevel): 4.898
Tyrkiet: 62.219
Jugoslavien (var i sin tid primært kristent, men jeg er generøs og lader halvdelen være af muslimsk herkomst): 15.307/2 = 7.654
Afrika (langt fra alle lande i Afrika er muslimske, men jeg lader jer bare få hele kontinentet):  62.632
Hele Asien minus åbenlyst ikke-muslimske lande (Filippinerne, Indien, Kina, Nepal, Sri lanka, Thailand og Vietnam): 166.715

I alt er der MAKS MAKS MAKS: 304.118 indvandrere og efterkommere fra lande og regioner der har en signifikant muslimsk befolkning, og det er når vi er så generøse med tallet som vi nærmest kan være.

Man kan jo sagtens argumenterer for at det også er for mange, men det her er i hvert fald de fakta vi bliver nød til at argumentere udfra. Man kan have sine egne holdninger, men ikke sine egne fakta.

I reglen vil jeg anbefale altid at faktatjekke når nogen kommer med data der virker lidt utroligt og som lige præcis understøtter netop deres narrativ.

Kilde: http://www.dst.dk/Site/Dst/Udgivelser/GetPubFile.aspx?id=22258&sid=bef

11
Samfund- & Kultur / Kunne du blive dansk statsborger?
« Dato: December 01, 2016, 10:50:11 pm »
Testen kommer jo ud hvert år, og mens det for nogen der en ret alvorlig affære, er det en mulighed for os til at afprøve vores almene viden og danmarkshistorie.

Hvad synes I? Er testen bedre i år, og hvad fik I?

Link til quizzen:
http://politiken.dk/indland/ECE3494132/her-er-testen-ved-du-nok-til-at-blive-dansk-statsborger/

Mit resultat:

12
Politik / Hvad bør vi lære af de to skæbnesvangre valg i år
« Dato: November 09, 2016, 07:56:01 pm »
Det overraskede mig, ligesom det meste af verden, at Trump løb af med sejren igår nat, selvom jeg nok troede det ville blive lidt tættere end visse medier forudsagde. Men i bagklogskabens lys, burde det faktisk ikke have overrasket mig, for der er store ligheder mellem denne afstemning og brexit afstemningen tidligere i år. Det primære de havde til fælles var måden kampagnerne var blevet ført på.

Brexit og Clinton siden havde begge påtaget sig den højere moral og bebrejdede, ikke bare andre politikere, men også folk der lænede til at stemme imod dem selv, som racister, sexister, og tabere. Ligesom "hvide mænd" er blevet brugt nærmest som et skælsord.

Trump og Brexist siden har det til fælles at de begge udstykkede en eller anden vision for tingenes tilstand der var anderledes end status quo. Og de havde det tilfælles at de kunne få selverklærede moralske korsfarere op i det røde felt. Med andre ord kunne de pisse alle de rigtige mennesker af, og vise en anden vej for fremtiden.

Den åbenlyse lektie her er at folk ikke kan lide at du anklager dem for tusind forfærdelige ting (specielt når de ikke er sande), og at det motiverer dem til at stemme imod dig. Det andet er at du bliver nød til at give folk en vision at stemme på, andet end "jeg er i hvert fald marginalt bedre end alternativet". For selvom du måske kan få overbevist en del mennesker om det faktum, er det ikke et argument der motiverer dem til at gå ned til stemmeboksen.

For de folk der blev kaldt tabere og en masse værre ting, vil enhver forandring jo være en mulighed. Hvis de er "tabere" nu, hvad har de så at tabe? At de så samtidig kan få hævn over moralens hævdere er vel bare en bonus for dem.

Dem der stemte Trump er ikke (nødvendigvis) idioter, og det samme med dem der stemte Brexit. De stemte bare på dem der gik i rette med dem, og nikkede genkendende til deres bekymringer.

Jeg var hverken for Brexit eller Trump, så jeg håber det her fører til længe ventet selvransagelse på, specielt på venstrefløjen.

13
Fri Debat / Man skal da godt nok ikke være længe væk....
« Dato: Oktober 28, 2016, 12:09:44 am »
Hej folkens.

Har lige haft en stresset periode, og i mellemtiden kan jeg se at at tingene herinde er stukket af.
En god del af jer vil blive glade for at høre, at jeg har fået underbygget mistanken om at "pouljørgensen" var en chikaneprofil. Vil ikke gå i detaljer med hvordan, men humlen er at brugeren er bannet. Som I ved har jeg en let tilgang til moderering, men chikane er decideret ulovligt, og jeg vil ikke have ulovligheder på debatten. Jeg har i den forbindelse bannet alle de IP adresser brugeren har brugt (og det var ikke så få).

Jeg har fjernet et emne helt og låst et andet, og håber at der nu igen kan komme rent faktiske DEBATTER igang. Jeg er sikker på at en muslim har lavet noget slemt der ikke er blevet nævnt her på siden endnu :D

14
Politik / GMO - Er genmodificering af fødevarer godt eller skidt?
« Dato: September 14, 2016, 11:15:32 pm »
Der har været en del debat i det meste af den vestlige verden over det her spørgsmål. Tilhængere argumenterer for at man kan få større udbytte på mindre land, og dermed skåne naturen, samtidig med at færre skal frygte at høsten skulle slå fejl. Modstandere er bange for at GMO arter kommer ud i den vilde natur og udkonkurerer andre arter, samt at de er bange for at genmodificeringen på en eller anden måde kan være skadelig for mennesker.

Personligt må jeg melde mig blandt tilhængerne. Sundhedsrisikoen mener jeg er ikke-eksisterende, og jeg tror at et stor del af modstanden er der simpelthen fordi det "lyder underligt" at spise genmodificerede ting. Som om man spiste ud af et reagensglas. Og ja det er underligt, men det er jo ikke et modargument mod alle fordelene.

Men hvad mener I? Vil I gerne købe genmodificeret mad og/eller vil I kræve at den skal mærkes, så man kan skelne den fra ikke-GMO?

15
Politik / Nordisk union/konføderation
« Dato: Juni 04, 2016, 10:54:39 pm »
Noget jeg har tænkt over fra tid til anden er at det ville være en fordel hvis landene i Skandinavien slog sig sammen i en eller anden forstand. De skandinaviske lande, selv Sverige, er ret små lande på verdensplan, så det giver god mening for os at være med i internationalt sammenarbejde gennem unioner eller andre organisation for at få vores interesser bedst muligt igennem. Hidtil har vi brugt EU, og det er også gået nogenlunde, men inden for EU er der for stor modstand til at jeg tror at vi nogensinde kommer meget videre med det projekt end vi er nu. Balancen i en union går på er at jo større den er, jo mere gennemslagskraft har den, men desto sværere bliver det også at få den til at hænge sammen.

For Skandinavien gælder dog at vi allerede har en fælles kulturel forståelse, og har en fælles historie. Vi kan forstå hinanden (sådan da), og vi deler traditioner og politiske problemstillinger. Udenrigspolitisk er der ingen tvivl om at målene for de skandinaviske lande er ret så ens. Indenrigspolitisk står vi også over for samme udfordringer, også selvom vi har valgt nogle lidt forskellige løsninger fra tid til anden.

Vi har allerede et gammelt og ret succesfuldt samarbejde i form af Nordisk råd. Det jeg foreslår er sådanset bare at udvide rammerne for dette råd. Jeg foreslår IKKE at nedbryde hverken Danmark, Norge eller Sverige, eller deres parlamenter. Jeg foreslår en konføderation med parlamentsmedlemmer valgt direkte af befolkningerne i alle medlemslandene, der tager sig af udenrigspolitiken, samt visse overordnede indenrigspolitiske ting. Hvor brede beføjelser der bør være er jeg ikke selv helt kniv skarp på endnu.

Det jeg ved 3/4 af jer nu tænker er på Sveriges flygtningepolitik. Og ja, den har været komplet uholdbar, og det ved de fleste svenskere vist også efterhånden. Men enhver flygtningekrise ville vi kunne håndtere bedre samlet, end når vi står hver for sig og spiller sorteper med flygtningene. Norske og Danske stemmer skulle iøvrigt nok sørge for at holde den mest ekstreme venstrefløj fra magten, så det ser jeg ikke som værende et særligt varigt problem.

De medlemmer jeg ideélt set gerne så var, naturligvis, Danmark (inkl. hele rigsfællesskabet), Norge og Sverige, men også Findland, Island og endda Estland. Estland er måske et lidt sjovt valg, men både Danmark Sverige og Findland har historiske og kulturelle bånd til Estland, som jeg synes kan kvalificere dem til medlemsskab.

Hvad siger i til det? Kalmarunion 2.0 eller ej?


Sider: [1] 2 3