Vis indlæg

Denne sektion tillader dig at se alle indlæg oprettet af dette medlem. Bemærk at du kun kan se indlæg der er oprettet i områder du i øjeblikket har adgang til.


Emner - Anklageren

Sider: [1] 2 3 ... 52
1
Rebild Kommune har indvilget i at betale 450.000 kroner til hvert barn. Det sker seks år efter, at børnenes far i 2012 blev idømt 12 års fængsel for grove seksuelle overgreb på seks af sine egne børn og to andre.

Erstatningen betaler kommunen, fordi den ikke har grebet ind på trods af gentagne underretninger fra bekymrede skolelærere, pædagoger og borgere.

Sagen er ikke blevet prøvet i retten, fordi kommunen vil skåne børnene for en retssag, og derfor har indgået et frivilligt forlig.

Ville det ikke være på sin plads med en domstolsafgørelse, så vi ved, hvad der kræves af kommunen i den slags sager?

https://www.dr.dk/nyheder/indland/rebild-born-far-historisk-stor-erstatning-efter-misbrug2
Politik / USA undtager EU for straftold - indtil videre
« Dato: Marts 22, 2018, 06:23:13 pm »
En handelskrig er foreløbig afværget, efter at EU er blevet undtaget for told på stål og aluminium.

USA har fået en tegneseriepræsident, for det er dybt - dybt - amatørpolitik - at komme med tomme trusler om toldmure - og så oven i købet til (tidligere?) allierede.

Det er vist på tide at komme ud af NATO og få dannet et fælles europæisk militær, så vi kan forsvare os.
3
Politik / Virker Ungarns grænsehegn?
« Dato: Marts 22, 2018, 03:48:36 pm »
Der er nogen, som anbefaler Ungarns grænsehegn - og sjovt nok kalder de samme mennesker flygtninge for velfærdsjægere.

Hvis du var velfærdsjæger, ville du så søge imod Tyrkiet og Ungarn?Nej - vel!

4
Videnskab / Klimaforandringer eller ej
« Dato: Marts 21, 2018, 02:36:46 am »
I 2011 var der en fisker, som indleverede en makrel til Grønlands Naturinstitut. Den havde ligget i maven på en hellefisk.

Det var den første makrel, man nogensinde havde set i Grønland

To år efter fiskede de første store trawlere makrel ved Grønland, og halede den ene kæmpelanding ind efter den anden. Det var der ikke nogen, der havde drømt om, men biologerne mener, at makrellen er kommer for at blive.

Vi har også kunnet købe nyrøgede makrel i Brugsen, og de er store og fede. Det er noget helt andet end de små kedelige vakuumpakkede makrel, som vi ellers har kunnet få nede fra Danmark - ja - de bliver jo heller ikke bedre af at ligge i plastic i lang tid.

Makrellerne er mere end dobbelt så store her end de vakuumpakkede, og de smager bare så godt, når slagteren lige har røget dem - mums  :smile1:

Det er selvfølgelig, fordi havet er blevet varmere, og siden starten af 1990'erne, er der kommet 57 nye fiskearter til Grønland.


5
Fri Debat / Anti-rød samfundet
« Dato: Marts 20, 2018, 12:06:50 pm »
Anti-rød samfundet vil bestå af BOSSER og lønslaver.

På TV vil der være violinmusik, når BOSSERNE siger, at mine lønslaver er lykkelige, og derfor kræver de ikke lønforhøjelse.

6
Samfund- & Kultur / Stadigt færre er på offentlig forsørgelse
« Dato: Marts 19, 2018, 03:38:25 pm »
Antallet af danskere på offentlige ydelser er faldet markant, viser ny opgørelse fra Beskæftigelsesministeriet. Men der er mere at komme efter, argumenterer Steen Bocian, cheføkonom i Dansk Erhverv.

https://www.b.dk/politiko/stadigt-faerre-danskere-er-paa-offentlig-forsoergelse.-men-det-er-ikke-godt-nok

Den artikel er et år gammel, og Steen Bocian havde ret, for det markante fald er fortsat i det forløbne år

Færre offentligt forsørgede

Fra tredje til fjerde kvartal faldt antallet af offentligt forsørgede med 9.000 personer til 718.200, viser tal fra Danmarks Statistik.
Tallene omfatter alle mellem 16 og 64 år – undtagen SU-modtagere.

Ifølge Dansk Erhverv er det det laveste antal siden 2007.

7
Det skete uden kontohavernes tilladelse, afslører New York Times og britiske The Observer. Oplysningerne blev regulært stjålet.

Formålet var ifølge aviserne at forudsige og påvirke, hvor amerikanske vælgere ville sætte deres kryds ved præsidentvalget i november 2016.

Times-historien rejser også spørgsmål om, hvorvidt Cambridge og SCL kan have overtrådt amerikansk lov ved at have canadiske eller europæiske medarbejdere, der arbejder på kontrakter for amerikanske politiske kampagner.

Cambridge er blevet opfordret til at give både information og vidnesbyrd til kongres- og FBI-efterforskere, der udforsker omfanget af valget, og hvorvidt datterselskaber af Trump-kampagnen kolliderede med russerne.

https://www.dr.dk/nyheder/udland/whistleblower-selskab-stjaeler-50-millioner-profiler-pa-facebook-hjaelpe-trump

https://www.politico.com/story/2018/03/17/facebook-trump-campaign-data-cambridge-analytica-423599

8
Politik / Flugten fra det hvide hus
« Dato: Marts 17, 2018, 04:50:30 am »


Jeg har brugt Google oversæt, og har ikke rettet det til. Her er kun de topfolk nævnt, der har forladt det Hvide Hus i år, og vi er kun i marts måned.

Rex Tillerson

Rolle: Statssekretær

Officielt startet: 1. februar 2017

Venstre: 13. marts 2018 (selvom det var under overgangen, sagde Det Hvide Hus)

406 dage i hans embedsperiode

Rex Tillerson blev anden agenturets sekretær for at forlade Trumps kabinet, efter at præsidenten meddelte, at han blev erstattet af CIA-direktøren Mike Pompeo.

Tillerson og Trump har haft tumultuøse punkter i deres forhold i fortiden. En offentlig tvist kom i oktober midt i rapporter, at Tillerson kaldte præsidenten en "moron".

"Vi mødte ganske godt, men vi var uenige om ting", sagde Trump til reportere kort tid efter at have tweeted hans beslutning om at erstatte Tillerson med CIA-direktøren Mike Pompeo og notere, hvordan han og Tillerson "følte lidt anderledes" på Iran's atomvåbenaftale.

John McEntee

Rolle: personlig hjælpemiddel

Officielt startet: 20. januar 2017

Venstre: 12. marts 2018

417 dage i hans embedsperiode

John McEntee blev eskorteret ud af Det Hvide Hus 12. marts 2018, sagde kilder til ABC News. Der var problemer med hans baggrundsafstand, ifølge kilderne.

Gennemgangen af ​​White House staffers sikkerhedsgodkendelse blev bestilt af White House stabschef John Kelly efter personale sekretær Rob Porter afgang. Denne liste, en kilde fortalte ABC News, fulgte standardprocedurer, der omfattede sådanne muligheder for at overveje, om den enkelte burde fritages for pligt eller overdrages til en anden administrationsstolpe.

McEntee er den seneste oprindelige Trump-kampagnehjælp for at afvige Det Hvide Hus.

Gary Cohn

Rolle: Direktør for Det nationale økonomiske råd og den øverste økonomiske rådgiver for præsidenten

Officielt startet: 20. januar 2017

Venstre: 6 marts 2018

411 dage i hans embedsperiode

Cohn annoncerede sin opsigelse midt i rapporteret løbende debat i Det Hvide Hus om de skatter, som Trump foreslog på importen af ​​aluminium og stål. Cohn blev anset for at være imod taksterne.

Trump udstedte en erklæring om bekræftelse af afrejsen, og kaldte Cohn "et sjældent talent", som "gjorde et fantastisk arbejde med at drive vores dagsorden og bidrage til at levere historiske skattelettelser og reformer og frigøre den amerikanske økonomi igen."

Cohn sagde ikke eksplicit, hvorfor han forlod, og sagde i en erklæring, at det var "en ære at tjene mit land" og takke Trump "for at give mig denne mulighed."

Håber Hicks

Rolle: Hendes mest ledige titel var kommunikationsdirektør

Officielt startet: 20. januar 2017

Venstre: Hendes opsigelse blev annonceret den 28. februar 2018 og træder i kraft i flere uger.

405 dage i hendes ansættelse

Hicks var Trumps længste tjenende aide, da hun meddelte, at hun ville opsige sit indlæg i de kommende uger.

Hendes meddelelse blev dagen efter, at hun blev interviewet af House Intelligence Committee, hvor hun sagde, at hun til tider havde fortalt hvide løgne på Trumps vegne, ifølge en kilde, der var bekendt med interviewet. Når det er sagt, sagde White House pressesekretær Sarah Sanders, at hendes beslutning om at træde tilbage ikke var relateret til interviewet og sagde, at det var "noget hun har tænkt på i et stykke tid."

Efter nyheden brød, sagde Trump han "savner at have hende ved min side."

"Håbet er fremragende og har gjort et godt arbejde i de sidste tre år. Hun er så smart og tankevækkende som de kommer, en virkelig god person", sagde præsidenten i en erklæring, der blev sendt til medierne af Sanders.

Rob Porter

Rolle: Hvide Husets personale sekretær

Officielt startet: 20. januar 2017

Til venstre: 7. februar 2018

384 dage i hans embedsperiode

Porter fratrådte flere påstand om vold i hjemmet fra to tidligere hustruer. Porter har nægtet beskyldningerne.

Mens senior White House-medarbejdere var opmærksomme på flere måneder af Porter's tidligere hustruer, var de ikke opmærksomme på det fulde omfang af disse påstande, sagde senioradministrationens embedsmænd til ABC News.

Selv som nyheden om skandalen brød, forsvandt White House-embedsmænd oprindeligt Porter, med stabschef John Kelly kaldte ham en "mand af sand integritet og ære."

Vicedirektør Raj Shah sagde, at Trump ikke vidste, at Porter arbejdede under en midlertidig frigang i hans tid på Det Hvide Hus og sagde, at præsidenten var "trist" af nyhederne og for alle involverede personer.

Omarosa Manigault-Newman

Rolle: Kommunikationsdirektør for Kontoret for Offentlige Forbindelser

Officielt startet: 20. januar 2017

Venstre: Hun trådte af sted den 13. december 2017, men forblev en hvide husarbejder indtil den 20. januar 2018.

366 dage i hendes embedsperiode

Hun blev fyret tre gange fra forskellige lærlingstider, men tidligere virkelighedsstjerne og Trump confidante Manigault-Newman sagde, at hun trådte af sted, nægtede rapporter om at hun blev fyret og skulle fjernes fra Det Hvide Hus.

Et hvidt hus embedsmand sagde i en erklæring den 13. december 2017, at Manigault-Newman trådte tilbage "for at forfølge andre muligheder."

Manigault-Newman talte om hendes afgang på "Good Morning America" ​​næste dag og sagde, at hun og Kelly "havde en meget ligelig diskussion af bekymringer, som jeg havde, problemer, som jeg rejste, og som følge heraf gik jeg af."

Manigault-Newman, 43, stopholdt sig indtil den 20. januar 2018.

Hun var ansvarlig for udfaldet til lederne af HBCU'er (historisk sorte gymnasier og universiteter) og overvåger også præsidentens besøg på Smithsonian's afrikanske amerikanske museum i Washington, DC. Men Manigaults daglige opgaver kunne ikke fastslås, og ifølge Politico, hun brugte Det Hvide Hus som baggrund for hendes 39-personers bryllupsfest at tage bryllupsbilleder.

Dina Powell

Rolle: Stedfortrædende national sikkerhedsrådgiver

Officielt startet: 20. januar 2017

Venstre: Hendes afgang blev annonceret den 8. december 2017, men hun fortsatte med at tjene i Det Hvide Hus indtil den 12. januar 2018, ifølge Bloomberg.

358 dage i hendes embedsperiode

Meddelelsen om hendes afrejse kom den 8. december 2017, og hendes sidste arbejdsdag i administrationen var ikke offentliggjort.

Powell har været en vigtig aktør i administrationens Mellemøsten-politik, hvor seniorrådgiver Jared Kushner frigiver en erklæring om, at hun "har været værdsat medlem af det israelsk-palæstinensiske fredshold."

White House pressesekretær Sanders udgivet en erklæring om, at Powell har været "en nøgle, betroet rådgiver" og "har altid planlagt at tjene et år før han vender hjem til New York, hvor hun vil fortsætte med at støtte præsidentens dagsorden og arbejde på Mellemøsten politik ."

De venlige ord sluttede ikke der, da den nationale sikkerhedsrådgiver H. McMaster også udgav en erklæring om, at "hun er en af ​​de mest talentfulde og effektive ledere, som jeg nogensinde har tjent."

Associated Press rapporterede i midten af ​​februar, at Powell skal undervise seminarer og studere grupper som en ikke-hjemmehørende seniorfæller ved Harvard University. Og den 27. februar rapporterede CNBC, at et Goldman Sachs-memo sagde, at hun ville vende tilbage til banken.

9
Politik / Hvor blev handelskrigen af?
« Dato: Marts 16, 2018, 08:26:10 am »
Først vil jeg lige sige et par ord om Trumps troværdighed

Han er jo populist, og jeg ved ikke, om han er dum, men har reagerer tilsyneladende på, hvad han bliver bildt ind af ideologiske mennesker, han møder på sin vej, og som han stoler på.ifølge U.S. Trade Representative, der er den amerikanske regerings eget organ, der er ansvarlig for at udvikle USA's handelspolitik, har USA et overskud på 12,5 mia. $ på handelen med Canada. Det fremgår også af Trumps egen økonomiske rapport om året 2018 , som blev udgivet i sidste måned og underskrevet af præsidenten, at USA har overskud på handelen med Canada.

Derfor protesterer den canadiske regering imod told på canadiske stål, og vil svare igen - for de ved jo godt, at de i forvejen har underskud på handelen med USA.

Hvordan kan det hænge sammen?

Det her bliver Trump jo bebrejdet hjemme i USA, men han siger, at kineserne sender varer ind i USA, som de bagefter eksporterer til Canada, og den eksport har USA ikke noget at gøre med.

Problemet er, at ingen ved, hvor Trump har det fra, og så kan ingen kontrollere, om det er sandt. Heller ikke den canadiske regering.

Trump kommer heller ikke med nogen som helst dokumentation eller kilder til det, han siger.

Ingen ved, om Trump bliver narret af nogen, han stoler på, eller om der er noget om snakken. Under alle omstændigheder så kan man ikke forhandle med Canada uden at der er dokumentation for det, som præsidenten siger.

Set ud fra Canadas synspunkt, så har de underskud på handelen med USA, så nu er der lagt op til handelskrig.

Jeg har brugt Politico i USA som kilde, bl.a. denne artikel. https://www.politico.com/story/2018/03/15/trump-canada-trade-deficit-465464


10
Fri Debat / Er der nogen, der kender til brunering af rifler?
« Dato: Marts 15, 2018, 11:27:07 pm »
Jeg har købt noget, der hedder Ballistol, og det har jeg penslet på efter at have brugt ståluld.

Så har jeg vasket det af, og så skulle jeg smøre noget olie på, har jeg set på nettet.

Hvad er det for noget olie, man skal bruge. Er det almindelig geværolie ligesom man f.eks. bruger til at smøre aftrækker mekanismen med?

Hvad får det til at hærde?

11
Jeg synes ikke normalt om at bringe nyheder, som om det er debat, men det er en meget usædvanlig sag, og vi skulle måske også feje foran vores egen dør?

Danske Peter Frederiksen er i dag blevet dømt to gange livsvarigt fængsel ved retten i Bloemfontein i Sydafrika.

Straffen får danskeren for drab og voldtægt af et barn, der hver især udløser en livstidsdom.

Peter Frederiksen er blevet kendt skyldig i en lang række anklagepunkter - blandt andet medvirken til drab, våbensmugling, produktion og distribution af børneporno, voldtægt samt pædofili.

Danskeren blev allerede tilbage i november 2017 kendt skyldig i hele 38 tiltalepunkter og strafbare forhold.

Disse omhandler blandt andet medvirken til drab på sin ekskone, voldtægt af ekskonens barn, ulovlig våbenhandel, produktion og distribution af børneporno – samt pædofili.

Forhold som han alle nægtede sig skyldig i.

Peter Frederiksen blev anholdt af sydafrikansk politi tilbage i 2015.

Det skete på baggrund af, at politiet fandt 21 afskårne kønsdele i hans fryser, efter at han var blevet anmeldt af sin ekskone Tshidi.

Peter Frederiksen blev dog ikke kendt skyldig i skamfering af kvinder i underlivet. Han stod anklaget for at have udført omskæringer og for at have opbevaret klitorisserne ulovligt.

http://nyheder.tv2.dk/udland/2018-03-15-dansker-med-koensdele-i-fryser-doemt-for-at-bestille-drab-paa-sin-hustru


12
Fri Debat / GYYYYYYYYYYYYYYS
« Dato: Marts 09, 2018, 03:44:00 pm »
Det store gysebehov påvirker spredningen af falske nyheder, så de spredes op til 100.000 gange hurtigere på sociale medier end de sande nyheder, viser forskning baseret på millioner af tweets.

Twitter-brugere er løgnere på internettet


Forskerne har skilt de falske nyheder fra de sande og fundet ud af, at de falske nyheder når langt flere brugere end de sande.

Mens den øverste ene procent af de falske nyheder nåede ud til mellem 1.000 og 100.000 personer, nåede de sande sjældent mere end 1.000.

De falske historier har langt større gyse-værdi. De er mere overraskende og vækker følelser som vrede, angst og indignation.

https://www.dr.dk/nyheder/viden/teknologi/ny-forskning-folk-spreder-fake-news-meget-hurtigere-end-sandheder?app_mode=true
13
Samfund- & Kultur / Ulveforsker: Lad ikke små børn gå alene i skoven
« Dato: Marts 05, 2018, 12:49:21 pm »
Små børn skal ikke rende rundt alene i skoven - og lad være med at løbe ture med høretelefoner på.

Sådan lyder forskernes råd nu til folk, som er naboer til ulve.

Grønland er hjemsted for anslået 2.200 isbjørne på vestkysten, hvor jeg bor - men der er kun ulve i Nord- og Nordøstgrønland.

En isbjørn er nu nok farligere end en ulv - sådan teoretisk set - for jeg har ikke hørt om nogen, som er blevet dræbt af en bjørn her.

Nu håber jeg, I overlever dernede  :smile1:


14
Fri Debat / Gamle historiske billeder
« Dato: Marts 03, 2018, 06:57:22 pm »


Frokost på et SAS fly 1969.Stalins død fejres på en restaurant i New York.Kvinder protesterer imod tvungen hijab efter revolutionen i Iran 1979.Den 17 årige Yamaguchi dræber socialisten Asanuma  for åben skærm i Tokio 1960Amerikanske soldater dekorerer "påskeæg" til Hitler ved frontlinjen i Tyskland 1944En russisk frontsoldat under krigenRussiske snigskytter fra 1. Belorussian Front 1945 - i forbindelse med fejringen af - at de havde dræbt 775Marilyn Monroe optræder for de allierede i Korea 1954Ku Klux Klan i tivoli 1925


Jesse Owens vinder guld i Nazi Tyskland 1936Tyske kvinder bliver inspiceret af deres gymnastiklærer i Tyskland under krigenHitler reagerer på, at han blev kysset af en ivrig amerikansk kvinde under olympiaden i Berlin 1936.

15
Fri Debat / Tråden om Tigermanden
« Dato: Marts 02, 2018, 03:36:03 pm »
Nu sætter jeg spotlight på, selvom det ellers er klogest at ignorere trolde


At tro på, at Tigermanden har sympati for islam - svarer til at tro på ...

- at en folketingskandidat for Venstre bruger en masse tid på at gøre folk sure på partiet Venstre - som han stiller op for.


Kan du se det?

Sider: [1] 2 3 ... 52