Vis indlæg

Denne sektion tillader dig at se alle indlæg oprettet af dette medlem. Bemærk at du kun kan se indlæg der er oprettet i områder du i øjeblikket har adgang til.


Emner - Anklageren

Sider: [1] 2 3
1
Samfund- & Kultur / I Danmark er jeg født
« Dato: Juni 15, 2019, 09:02:40 pm »
Teksten er af H. C. Andersen, og den er ok - men melodien  :ohmy:

Det er en ynk at høre danskene synge med på fædrelandssangene. Det lyder ikke godt.

Det er noget lignede med "Kong Kristian" og "Der er et yndigt land".

- men det er nok svært at lave nye melodier, som danskerne kan synge med på - og få dem godkendt - så det lyder godt.
2
Politik / Hvad mon Mette Frederiksen når frem til?
« Dato: Juni 15, 2019, 03:02:45 pm »
Mon ikke regeringsaftalen kommer til at betyde en reel bedre ulighed, og mere ambitiøse klimamål?

På udlændinge området vil det måske betyde en afskaffelse af integrationsydelsen.

Det vil jo heller ikke påvirke antallet af asylansøgere, hvis muligheden for at søge spontan asyl helt forsvinder.

Det er jo sådan, at Socialdemokratiet gerne vil give alle borgere gode vilkår - ikke mindst børn - men samtidig vil bremse indvandringen.

3
Politik / Intet som involverer muslimer kan udlægges positivt
« Dato: Juni 14, 2019, 06:13:15 pm »
Den stigende valgdeltagelse blandt landets danske muslimer er umiddelbart en nyhed, som burde vække glæde hos enhver demokratisk dansker.

Sådan er det ikke - og nu er man sur over, at imamer ikke har anbefalet at stemme på partier, som afskyr muslimer  :big_grin:


4
En britisk domstol har besluttet, at der skal holdes en høring i februar næste år, hvor det besluttes, om Julian Assange skal udleveres til USA.

I USA risikerer Assange 5 års fængsel for at hacke regeringscomputere og for spionage.

5
Politik / Starter Trump nu en krig i Mellemøsten?
« Dato: Juni 14, 2019, 12:30:34 pm »
USA rasler med sablen, og det kan være en reaktion på russernes og iranernes indblanding i krigen i Syrien.

Saudi Arabien og Iran har længe ført proxy krige i området - og det er en kold krig - hvor Trump er pot og pande med Saudi Arabien og Mohammed bin Salman.

6
Politik / Optimistiske regerings forhandlinger
« Dato: Juni 09, 2019, 10:31:40 pm »
Ifølge DR:

Det lader til, at det er muligt, at der bliver sat et fælles skib i søen, og at vi bliver enige om, hvor det skal sejle hen. Prognosen for at Mette Frederiksen kan blive statsminister, er god, sagde Morten Østergaard i dag, da han trådte ud fra dagens forhandlinger. Ifølge formanden i Radikale Venstre er der meget, partierne er enige om.

De tre partier, der har peget på Mette Frederiksen som kommende statsminister, kræver alle minimumsnormeringer i vuggestuer og børnehaver, et stop for nedskæringerne på uddannelser og et løft af velfærden, men partierne er uenige om finansieringen.

https://www.dr.dk/nyheder/politik/folketingsvalg/radikale-venstre-prognosen-mette-frederiksen-kan-blive-statsminister


7
Politik / Hvem skal være formand for Folketinget?
« Dato: Juni 09, 2019, 03:04:15 pm »
Pia Kjærsgaard er færdig, og klimatosserne skal vælge en ny formand for Folketinget.

Bliver det Marianne Jelved eller Henrik Dam Kristensen?

Socialdemokratiet kan måske handle med de Radikale om formandsposten til gengæld for noget fornuftig politik.

Hvor meget vil de Radikale betale for formandsposten?

8
Politik / Trump har øget migrantpresset ved USA's sydlige grænse
« Dato: Juni 09, 2019, 01:17:24 pm »
Fordi Trump blev præsident er der sket en voldsom stigning i antallet af migranter, som forsøger at komme illegalt ind ved USA's grænse til Mexico.

Men kan selvfølgelig mene, at regeringen ikke har indflydelse på antallet af migranter - men hvis regeringen har indflydelse på det - er det selvfølgelig Trumps skyld. Det er klart, at der kommer flere med al den reklame i pressen.

Migrantpresset ved USA's sydlige grænse er det største i 13 år.

https://www.dr.dk/nyheder/udland/migrantpres-ved-usas-sydlige-graense-er-det-stoerste-i-13-aar

Han lyder ellers farlig, når han snakker  :big_grin:

9
Politik / Den islamkritiske højrefløjs fiasko ved valget
« Dato: Juni 06, 2019, 01:41:36 pm »
Årsagerne til den lave troværdighed

1. Trangen til at overdrive

Det virker ikke troværdigt, at vi kommer til at leve i et islamisk land.


2. Ensporet

Det kommer nemt til at virke fanatisk, hvis man ikke har andet end muslimer i hovedet.

Danskerne har jo også andre interesser, og forventer at politikerne og partierne har et fuldt politisk program. Nogen snakker næsten aldrig om andet end muslimer offentligt.


3. FAKE nyheder og påstande

Den den islamkritiske højrefløj er ikke kritisk over for nyheder og påstande - når bare de kan lide budskabet - og den manglende kvalitet giver en lav troværdighed.


10
Politik / Høj stemmeprocent skyldes klimatosser
« Dato: Juni 06, 2019, 11:18:06 am »
Udtalelsen i overskriften er en udtalelse af Pia Kjærsgaard, så hun må påtage sig en god del af skylden for partiets elendige valgresultat.

Man slipper ikke godt fra at kalde sine vælgere for "tosser".

Spørgsmålet er nu, om hun har nok troværdighed til at være formand for Folketinget? Formanden går jo automatisk af ved hvert valg - og skal vælges igen af det nye Folketing.

Er hun ikke også for meget regelrytter?  Mette Abildgaard generede jo ingen, da hun tog sin tilfredse baby med ind i folketingssalen.

Det er ikke kun Pia Kjærsgaard, der er skyld i fiaskoen. Man skal nok ikke undervurdere Morten Messerschmidts svindel med EU midler. Det fik ikke umiddelbart vælgerne til at løbe skrigende bort, men DF mistede i høj grad sin uskyld og partiets troværdighed fik et knæk (at være anderledes/bedre end andre partier).

Svindelsager bliver rigtig problematiske, hvis vælgerne oplever et element af hykleri - altså når partiet siger ét, men gør noget andet.

Svindel med EU midler har ellers været et af Dansk Folkepartis mærkesager.

11
Politik / ANTALLET HAR EN BETYDNING
« Dato: Juni 06, 2019, 01:26:58 am »
Muligheden for at søge spontan asyl i Danmark fjernes


Danmark skal selv kunne bestemme, hvor mange ikke-vestlige udlændinge vi vil tage imod. Det kan vi ikke i dag. Det vil Socialdemokratiet lave om ved at indføre et årligt loft. Og vi vil oprette et modtagecenter udenfor Europa. Det skal ske indenfor rammerne af de internationale konventioner. På en måde der samtidig skaber et mere retfærdigt og humant asylsystem. Det skal ikke længere være muligt at søge spontan asyl i Danmark. Til gengæld skal Danmark tage imod kvoteflygtninge.

Det er de såkaldte FN-flygtninge - og Danmark har i mange år modtaget 500 kvoteflygtninge om året.

12
Nu er mere end 98 procent af stemmerne talt, og Stram Kurs, Kristendemokraterne og Klaus Riskær Pedersen ligger under spærregrænsen.

Vi har debatteret noget, at Stram Kurs fik høje meningsmålinger i YouGov - og nu er der vel ikke længere nogen, der er i tvivl om, at YouGovs meningsmålinger ikke er repræsentative for danskerne  :smile1:

Rød blok ser ud til at få 91 mandater - og det er lige netop et absolut flertal uden de nordatlantiske mandater.

De nordatlantiske mandater er også tit røde - så tillykke til Mette Frederiksen.


13
Samfund- & Kultur / Mordet på Marie
« Dato: Juni 03, 2019, 01:52:17 am »
Den 16. maj 1902 var 22-årige Marie Sørensen på vej hjem fra købmanden i Hjortshøj nord for Aarhus til sin families gård i nærheden.

Regnen silede ned og hun gik derfor med en paraply i den ene hånd. I den anden holdt hun en flaske brændevin, som hun netop have købt til sin far.

Undervejs blev hun pludselig grebet bagfra, fik stukket en kniv i tindingen og derefter skåret halsen over ind til nakkehvirvlerne.

Morderen slæbte liget over en grøft og placerede det under et stort elletræ på et tæppe af anemoner. Han rettede Maries tøj, knappede kjolen helt op i halsen, så den dækkede for snitsåret og placerede nænsomt flasken og den unge piges træsko ved siden af liget, før han satte paraplyen i jorden for at fuldende det nærmest rituelle gerningssted. Det så nærmest ud som om, den unge pige sov.

Da Marie ikke dukkede op derhjemme, gik hendes far og søster ud for at lede efter hende klokken 22.00. Da de fandt liget, bragte de det hjem til gården, hvor de vaskede det, tager tøjet af hende og lagde hende til rette i en seng. Først dagen efter blev efterforskningen sat i gang.

Drabet er nok det et af de mest efterforskede af samtlige mord i Danmark. Men trods 43 års efterforskning, er gerningsmanden aldrig blevet fundet.

Det var Rejseholdets første sag i 1927 - 25 år efter mordet var blevet begået. I 1902 var alt kaotisk, da de, der skulle tilkaldes, enten ikke var til stede eller slog det hen som selvmord.

Der var et par mistænkte i søgelyset - blandt andet faren, en veninde og en tidligere forlovet - men de havde alle alibier. Et par måneder efter mordet kom et brev fra USA til Marie Sørensens bror, der var opdagelsesbetjent i København. Personen, der havde sendt brevet, havde så stort kendskab til sagen, at han enten måtte have været på gerningsstedet eller have hørt detaljerne andetsteds.

Brevet fik mordet til at minde om Jack The Ripper-sagen, hvor morderen også nærmest udfordrede politiet, og det var indlysende, at det også var derfor, at pressen blev så interesserede i den. Man efterforskede også i USA, men der fandt man heller ikke noget.

https://mmm.dk/5-danske-pigemord-der-aldrig-er-blevet-opklaret.9350.html


14
Politik / Panik før lukketid
« Dato: Juni 02, 2019, 04:41:48 pm »
På onsdag er der valg, og der er ikke meget spænding over udfaldet

De mest pålidelige målinger er Berlingske Barometer og RITZAU INDEX som er et vægtet gennemsnit af et stort antal meningsmålinger.

Jeg anser RITZAU INDEX for at være det bedste, men der er ikke meget forskel denne gang.

Ved valget fik Socialdemokratiet 26,3 procent af stemmerne og ved de to indeks ligger de til 26,6 hhv. 26,9 procent af stemmerne.

De Radikale, SF og Enhedslisten går stærkt frem.

Venstre går tilbage fra 19,5 procent ved valget til 18,2 hhv. 18,3 procent.

DF fik 21,1 procent ved valget og er helt nede på 11,1 hhv. 11,0 procent.

Det lysner for Danmark


15
Politik / Antallet af migranter ved USA/Mexico grænse er rekordhøj
« Dato: Juni 01, 2019, 12:05:52 pm »
Skal man tro politikerne?

Forud for sidste folketingsvalg lovede Lars Løkke Rasmussen en straksopbremsning af indvandringen

- og så virkelighedenTre måneder efter valget kunne morgenfriske billister på Sydmotorvejen ved Rødby se flygtninge vandre ind i landet uden at de danske myndigheder reagerede.

VKO kunne i det mindste have taget deres fingeraftryk, så de ikke kunne søge syl flere gange - men det gjorde man ikke.

Så meget for VKO's stramme indvandrerpolitik

Trump gik også til valg på at standse migrantstrømmen

I dag - godt to år efter - er antallet af migranter ved Mexicos grænse det højeste i over 10 år.Vi skal tilbage til 2008 for at finde et højere antal asylansøgere ved grænsen USA/Mexico - end den er i år.

https://www.vox.com/2019/3/6/18253444/border-statistics-illegal-immigration-trump

Er Trump så mere troværdig end Obama var i migrantspørgsmål?


Sider: [1] 2 3