Vis indlæg

Denne sektion tillader dig at se alle indlæg oprettet af dette medlem. Bemærk at du kun kan se indlæg der er oprettet i områder du i øjeblikket har adgang til.


Emner - Forsvareren

Sider: [1] 2 3
2
Politik / Tyrkiet og Rusland på kollisionskurs i Libyen
« Dato: Januar 03, 2020, 08:31:18 pm »
Tyrkiet er ved at sende tropper til Libyen, hvor de vil støtte den regering, som Haftar med støtte fra Rusland forsøger at vælte.

Se https://www.aljazeera.com/news/2020/01/turkey-parliament-approves-military-deployment-libya-200102113511422.html og https://www.dailysabah.com/op-ed/2019/12/27/haftar-is-russias-stone-to-kill-many-birds

3
Politik / En amerikaner advarer mod Danmark
« Dato: Januar 03, 2020, 11:42:10 am »
En amerikaner har lige på Quora skrevet følgende advarsel mod, at amerikanere rejser til Danmark:

” My daughter is a student at the University of Copenhagen so I have been to Denmark three times in the past two years. Denmark is a dangerous place for Americans because…

-You will feel fat and unfit by comparison to the Danes.

-You will discover that people don’t have to earn tips to provide excellent service.

-You will observe that it is possible to provide the “basics” to ALL citizens — food, shelter, transportation and health care.

-You will miss the homeless people.

-You will get accustomed to people demonstrating good manners and showing each other respect.

-You will no longer believe the anti-Scandinavia propaganda on conservative news.

I recommend all Americans avoid Denmark!”

 :smile1:

4
Politik / Qassim Suleimani
« Dato: Januar 03, 2020, 09:40:18 am »
USA har idag dræbt Qassim Suleimani med en drone i Irak. The Guardian skriver:

”US drone strikes in Baghdad on Friday morning have killed not just one of the most influential men in Iran but also in Syria, Lebanon and Iraq, too.

Qassem Suleimani had become well known among Iranians in past years and was sometimes discussed as a future president. Yet the leader of the Revolutionary Guards’ Quds force was still a relatively obscure figure outside a region that he may have done more than anyone to reshape.

“He was more important than the president, spoke to all factions in Iran, had a direct line to the supreme leader and was in charge of Iran’s regional policy,” said Dina Esfandiary, a fellow at the Century Foundation think tank. “It doesn’t get more important and influential than that.”


Er en ny stor krig i Mellemøsten mellem USA og Iran nu uundgåelig?

5
Jeg så lige en interessant tysk diskussion om, hvorfor visse sprog ikke skelner mellem “du” og “De”, ligesom tysk jo stadig gør med “du” og “Sie”. Eksemplet på et sådant sprog var engelsk. Men der er forklaringen faktisk den stik modsatte af, hvorfor vi i Danmark ikke mere gør det:

For på engelsk var “you” og “your” oprindeligt 2. person flertal. Ligesom “De” og “Deres” jo også var det på dansk. Ligesom på dansk begyndte man så også at bruge flertalsformerne som mere formelle entalsformer. De tilsvarende uformelle tiltaleord var i stedet “thou” og “thine”.

Men på engelsk skete, der det, at de formelle ord blev mere og mere udbredt, så “thou” og “thine” til sidst blev opfattet som så intime, at de næsten kun blev brugt mellem ægtefæller. Derfor holdt englænderne til sidst op med at bruge dem, hvilket jo er ret pudsigt, når man sammenligner med udviklingen i Danmark, hvor det stik modsatte jo skete. For her holdt vi jo bare i løbet af få år op med at bruge de formelle “De” og “Deres” tiltaleformer og blev i stedet pludselig dus med alle. :smile1:

Men tyskerne skelner jo stadig mellem de det uformelle “du” og det formelle “Sie”, og intet tyder indtil videre på, at de har tænkt sig at lave om på dette. :smile1:

6
Politik / Asien og Afrika
« Dato: Januar 01, 2020, 11:15:18 am »
Jeg laver lige en ny tråd til mit svar, da emnet er for stort til at diskutere i andre tråde.
Er det ikke dig, der er racistisk nu? Hvorfor skulle det været et problem, at Asien er i fremgang? Hvofor er det ikke et problem, at Tyskland er en stor økonomi, men at lande som Sydkorea, Japan, Hong Kong osv. er det? Vi har selv været med til at gøre alt for at gøre disse lande rigere.
Enig. Dog er det USA og ikke Europa, der har gjort disse lande rige. England og Frankrig troede i stedet, at deres imperier kunne genskabes efter WW2. Men USA, der selv er en tidligere koloni, satte sig imod, og derfor brød koloniimperierne totalt sammen.

Det er et problem for islamofoberne og nationalisterne, der i de sidste årtier har fået større og større indflydelse i Europa. De nægter simpelthen bare at acceptere virkeligheden, der jo er, at løbet allerede er kørt. EU blev planlagt som det middel, der igen skulle gøre Europa til verdens centrum. Men selv Europas Forenede Stater vil ikke kunne blive stor nok til dette. For Europas befolkning er gået nedad og gør det stadigvæk, mens befolkningerne i Asien og Afrika er eksploderet i størrelse.
Citér
Jeg går ikke op i, hvilken hudfarve mennesker har - der findes heller ikke forskellige menneskeracer. Vi er en art. Det jeg har citeret, kunnet have været skrevet af en, der er medlem af DNSB. Det må være frygteligt for dig at tænke på, hvad der sker, hvis Afrika gennemgår en udvikling, som man har set lignende i Asien.
Der er ikke noget, der er frygteligt for mig på samme måde, som det jo er for taberne på den yderste højrefløj. For jeg har forlængst erkendt, at Europa er færdig som dominerende magt. Nu er det vores tur til at være ydmyge og håbe, at den store verden så vil behandle os godt.

Men at lyve over for sig selv eller bilde sig ind, at vi da bare kan gå i krig mod resten af verden, er for mig direkte stupidt! Løbet er kørt, og det vil give bagslag, hvis vi ikke vil indordne os! Vi er simpelthen nødt til at se realiteterne i øjnene og holde op med at tro, at vi da bare kan tvinge alle muslimer og asiater til igen at være underdanige. For vi har ikke engang USA på vores side i den kamp. Europa er svag!

7
Politik / De kinesiske uighurere diskuteres i Europa-Parlamentet
« Dato: December 18, 2019, 04:26:24 pm »
Ifølge Euronews diskuterer Europa-Parlamentet netop nu Kinas behandling af det uighurske muslimske mindretal, og Europa-Parlamentet overvejer stærkt at stille krav til Kina om at løslade fængslede uighurere.

8
Politik / Rapport advarer mod højreekstreme miljøer
« Dato: December 14, 2019, 09:28:47 pm »
Se https://www.midtjyllandsavis.dk/artikel/b29b8ee8-b63c-384f-8e94-daed64aaa8ca/

De højreekstreme bliver en større trussel hele tiden med al deres had, der jo påvirker racister og voldelige miljøer til at begå mere og mere vold.

9
Politik / Konkurrencen mellem USA og Kina
« Dato: December 12, 2019, 06:37:12 pm »
Vi har tidligere diskuteret dette, og nogen påstod så, at Kina prioriterer militæret lavt. Dette er dog på ingen måde tilfældet. Fra https://www.worldatlas.com/articles/29-largest-armies-in-the-world.html :

”When you think about largest armies in the world you will no doubt also think about the US, whose army which is considered the strongest and best equipped in the world. It also has the largest military budget of $610 billion which is far larger than its closest rival China at $216 billion and is (actually bigger than the next nine countries combined). The country’s army was formed way back in 1775 and since then the army of this country has come a long way. Today, it has about 1,358,193 active duty personnel. The US has the second-largest army in the world and it is considered one of the best-trained and most powerfully equipped armies in the world. It has by far the most aircrafts, biggest advancement in technologies like the Navy's new rail gun, best trained human force and the world's largest nuclear arsenal.”

Så jo, USA’s militærbudget er stadig større end Kinas. Men Kina har verdens næststørste militærbudget, og det vokser med hele 10% pr. år. Det er derfor kun et spørgsmål om et overskueligt antal år, før Kina også overhaler USA på dette område, og Kina har jo råd til det, når Kinas økonomi nu er lige så stor som USA’s og forventes at blive næsten dobbelt så stor som USA’s økonomi i 2050.

Ser vi på antallet af personer ansat som aktive i militæret er USA kun nummer 3 i verden. De største hære har følgende lande:
Kina 2.035.000
Indien 1.440.000
USA 1.358.193
Rusland 1.013.628
Nordkorea 950.000

Konkurrencen mellem USA og Kina handler derfor ikke bare om handelskrigen, men i endnu højere grad om magt og indflydelse, og her er militærets styrke jo lige så vigtig som økonomien. Men intet tyder på, at USA kan holde trit med Kina mere end 20-30 år mere. (På endnu længere sigt bliver Indien formentligt ligeledes en konkurrent, da Indiens økonomi vokser endnu hurtigere end Kinas, men jo bare stadigvæk er betydeligt længere tilbage, så fremgangen er startet fra et mere beskedent udgangspunkt.)

10
Fri Debat / Hvad må man ikke gøre i Schweiz?
« Dato: December 08, 2019, 04:27:28 pm »
Jeg så lige dette spørgsmål på den tyske version af Quora, og svarene var følgende, der er ret underholdende:

1. Keine fremden Menschen anquatschen! Das mögen die hier nicht.
2. Nicht nach 22 Uhr duschen! Habe schon eine Anzeige bekommen.
3. Jemanden fragen, ob er/sie glücklich ist. Noch nie hat ihn/sie schonmal jemand sowas gefragt.
4. Gegen Linke hetzen. Gegen rechts ist ok.
5. Komm nicht zu spät, aber auch nicht zu pünktlich!
6. "Hoi", "Tschüss" und "Du" zu fremden älteren Personen sagen.
7. Am Sonntag deinen Rasen mähen.
8. Ohne Billett Zug/Bus fahren (100.- Franken, bitte!)
9. Sich über das Deutsch lustig machen! (z.B. nach jedem Wort ein "-li" anhenken)
10. Zu direkt sein.
11. Spontane Besuche.
12. Hundekot liegen lassen.
13. Andere nach ihrem Lohn fragen.

Især nummer 4 med, at man ikke må hetze mod de venstreorienterede, men gerne mod de højreorienterede, overraskede mig. For jeg troede egentlig, at Schweiz var et ret konservativt land? :smile1:

11
Videnskab / Planeten Mars var en våd planet ligesom jorden
« Dato: December 06, 2019, 12:59:56 pm »
Ifølge Illustreret Videnskab var planeten Mars for 3,8 milliarder år siden lige så våd som jorden med floder, søer og et ocean, der dækkede en trediedel af planeten. Forskerne har længe undret sig over, hvordan alt dette vand kunne forsvinde?

Nu mener forskerne så at have løst gåden, og computersimuleringer har bekræftet deres teori: Mars er meget tættere på solen, end jorden jo er. Dette bevirker, at årstiderne bliver meget mere ekstreme på Mars og især på den sydlige halvkugle, der er meget tæt på solen om sommeren. Dette bevirker, at vand fordamper og ender højt oppe i atmosfæren. Solens varme bevirker så, at noget af vandet endog bliver spaltet til ilt og brint, og brinten vejer så lidt, at den bare forsvinder ud i rummet.

Det meste vand bliver dog oppe i atmosfæren, indtil det som nedbør falder ned ved polerne om vinteren. Men noget af vandet er så forsvundet og kommer aldrig tilbage. Dette mener forskerne derfor er forklaringen på, at Mars i løbet af få milliarder år mistede alt vandet og til sidst var tørret ud.

Men det er jo pudsigt, at Mars også eksisterede for 3,8 milliarder år siden, når jorden, solen og stjernerne ifølge Bibelen blev skabt af Gud for højst få tusinde år siden for, at Adam og Eva kunne blive de første mennesker og leve kun 72 slægtsled, før Jesus blev født i år 0! :smile1: (72 slægtsled kan jo næppe tage mere end 72*100 år, da mennesker normalt ikke får børn, når de bliver over 100 år gamle. Desuden var det jo også kun de allerførste slægtsled, der blev endnu ældre, og selv Metusalem blev jo ikke over 1000 år gammel! :smile1: )

12
Politik / Licensnægtere truer med vold og kommer med sexuelle tilbud
« Dato: December 05, 2019, 09:25:01 am »
Se https://ekstrabladet.dk/nyheder/samfund/naar-licensmanden-kommer-paa-besoeg-saa-voldsomt-gaar-det-for-sig/6907753

Sådan går det åbenbart til hos de dovne egoistiske driverter, der ikke har råd til licensen, fordi de ikke gider arbejde og desuden bruger alle deres penge på druk og narko.

13
Samfund- & Kultur / Verdens udvikling
« Dato: December 04, 2019, 07:51:35 am »
Jeg så lige en tysk diskussion, der gik på, hvorfor Berlin var mindre end andre hovedstæder?

Men dette førte så til en større diskussion. I 1920 var Berlin verdens tredje største by efter New York og London. Idag er Berlin Europas femte største by. Men ingen europæiske eller nordamerikanske byer er mere på listen over verdens 10 største byer, der nu næsten alle ligger i Asien. New York, som jeg husker som verdens største by også i min egen skoletid, er nu kun nummer 12 på listen. Den største by i Europa er nu heller ikke mere verdens tidligere næststørste by London, men derimod Moskva, der er nummer 13 i verden.

Af verdens 10 største byer ligger de 7 i Asien, og kun Mexico City kan med sin syvendeplads lige snige sig ind foran Beijing med et mulehår, så Beijing stadig kun er nummer 8. Nummer 9 og 10 er Lagos i Nigeria og Sao Paulo i Brasilien. Men snart vil listen formentlig udelukkende bestå af afrikanske og asiatiske byer, hvor den jo tidligere bestod af europæiske og nordamerikanske byer.

Så det går fortsat tilbage både for Europa og Nordamerika. Heller ikke Mexico City ventes at kunne holde sig på listen meget længere. Verden vil nu næsten med sikkerhed blive domineret af Asien og senere måske også af Afrika.

Netop Berlin er dog også blevet overhalet af andre europæiske storbyer, og her er årsagen selvfølgelig Tysklands nederlag og deling efter 2. verdenskrig.

14
Samfund- & Kultur / 2. fremmedsprog
« Dato: December 01, 2019, 08:28:47 am »
Jeg så lige en diskussion af, hvilke fremmedsprog man lærer i Tyskland. At de lærer engelsk som første fremmedsprog er der jo ikke noget overraskende i. Til gengæld overraskede det mig, at de som 2. fremmedsprog typisk lærer fransk eller russisk! Ja, ikke fransk, for Frankrig er jo et naboland, og fransk tales i adskillige lande (også i Belgien, Luxembourg og Schweiz). Men russisk!??

Jo, Rusland er da også et naboland og stort. Men i Danmark er der nu ikke mange, der ville vælge russisk før spansk og italiensk, og Italien og Spanien ligger da endnu tættere på Tyskland end på Danmark!

Gad vide, om det ikke har noget med DDR-fortiden at gøre, at russisk åbenbart er blevet så populært i Tyskland?

Sider: [1] 2 3