Vis indlæg

Denne sektion tillader dig at se alle indlæg oprettet af dette medlem. Bemærk at du kun kan se indlæg der er oprettet i områder du i øjeblikket har adgang til.


Emner - Warlock

Sider: [1]
1
Politik / En banks angreb på dine penge
« Dato: Januar 09, 2019, 01:27:20 pm »
Her på debatten, har der længe været fokus på Bankernes samfunds-angreb og uetiske opførsel. Danske Banks Hvidvask, hjælp til velhavnde og virksomheders "skatteoptimering" og henvisninger til muligheder, hvor det burde være tydeligt for enhver, at hensigten var imod lovgivningen.
Udbytteskat. Skattely. Manglende kontrol. Gebyr-grippe. Sager er der nok af når man diskuterer bank sektoren.

Selvfølgelig ønsker bankerne ikke fokus på alt dette, og ironisk nok er deres mest ivrige modstandere de bedste til at lukke alt debatten. Når en eller anden tosse, der ævler om aliens, øglefolk og den flade jord fjerner fokus fra det egentlige problem og ryger ud af en tangent med NWO og hvordan Politikere og Banker i samarbejde vil komme en satanisk RFID chip i alle for at... så stopper den fornuftige debat om det reelle og aktuelle problem. Og alt debat om det virkelige problem forsvinder i en fiktiv fremtids-verden som ingen virkelig tror på.

Men til sagen: Denne gang er det Jyske Bank som brillierer på banen med samfunds-ødelæggende griskhed. Og lad os lige tage et link så i er klar over hvad det er jeg ønsker at snakke kort om (efter alt min ovenstående ævl);
https://ekstrabladet.dk/nyheder/politik/danskpolitik/socialdemokratiet-til-jyske-bank-drop-jeres-massakre-paa-dankortet/7466214

Ovenstående beder jeg dig, min kære læser, se bort fra Socialdemokratiets ophav til indlæget. Det er ligegyldigt hvilken politiker som kom med kritikken. Jeg har et håb og en forventning om at samtlige politiske partier, inkl LA, Venstre og Konservative bakker op om Dankortet og mener det Jyske bank gør er usmageligt.

For at forstå hvordan denne lille ændring fra Jyske bank kan være så katastrofal, skal man vide lidt om dankortet, visa-kortet, ejerskab af firmaer og love og regler.
Dankortet er et unikt Dansk betalings-kort initiativ som er politisk opbakket, med både Bankernes, Butikkernes, Politikernes og Forbrugernes (dine!) interesser udmyntet i et sæt love og regler og et Dansk-ejet produkt til Statens fordel.
Det vigtigste ved Dankort-lovginingen er, at der indført regler som sikrer at Banker og Butikker ikke kan tjene penge på, at du bruger dine penge. Det er dermed lovbestemt, at Dankortet modsat Visa-kortet er gebyr-frit for forbrugeren.

Lad os tage det igen; Dankortet er gratis for dig som forbruger at bruge, det er bestemt politisk ved lov. Det er derfor sikret at bankerne ikke tager gebyrer når du bruger dine penge. Den lov gælder KUN for det Danske Dankort og IKKE for VISA/MasterCard.

Så på en betaling med VISA/MasterCard eller andre kort som ikke er Dankort betalinger, har du ikke samme lov-givne beskyttelse. Bankerne må gerne tage 1-2% af det du betaler for i gebyr, i deres lommer for at du hæver og bruger dine penge.
Er det noget du ønsker?

Med et kombineret VISA-Dankort vil der blive lavet en Dankort betaling i butikker der understøtter dette, og VISA betalinger i resten. Dankort betalingerne vil altid - hver eneste gang - være billigere for dig som bruger, end de tilfælde hvor en tilsvarende VISA betaling blev foretaget. Udover den ekstra forbruger-sikkerhed som Dankoetet også har lovmæssigt. Du sparer altså et gebyr hver eneste gang du bruger Dankortet i stedet for et VISA-kort.

Jyske bank laver en opdeling i to kort nu, et VISA og et Dankort, så det giver dig valget om hvilket af kortene du vil bruge. Vi kan give os til at diskutere om et 36 grams kort ekstra i pungen er et problem, men så ignorer vi det problem som koster os 1-2% af vores penge fra kontoen hvis vi bruger VISA kortet i stedet for Dankortet til samtlige betalinger.

Selvfølgelig går Jyske Bank ud og fortæller at VISA kortet har extra muligheder, og det har det sikkert også, og at det giver dig som forbruger valgfrihed i hvilket af de 2 kort du vil bruge. Dankortet vil jo kun blive afskaffet af dem, hvis du som forbruger ikke ønsker at bruge det.
Muligheden for at Jyske Bank kan tjene penge hver eneste gang du vælger at bruge et VISA kort i stedet for Dankort. Den skal vi helt ikke snakke om eller fokusere på. For lige nu har Jyske bank valgt ikke at tjene på VISA kortet. For lige nu kan du vælge at bruge Dankortet i stedet.
Så kan du som forbruger vælge om du stadig ønsker at bruge Dankortet...

... du kan nu som forbruger, hver gang du skal betale, kigge på dine 2 kort. Overveje om du vil betale 1-2% ekstra og betale med VISA kortet eller om du vil betale med Dankortet.

Så der er nu to spørgsmål til kunder i Jyske Bank...
... vil du bruge det Dankort som er lovbestemt at være uden gebyr for dig som forbruger og lade det andet ligge hjemme?
... vil du fortsætte med at være kunder i Banken som ønsker at afskaffe det lovbestemte gebyrfri Dankort?


Tak for at du tog dig tiden til at læse. Og tak for at du tog et bevidst valg om bankerne skal tage gebyrer fremadrettet når du betaler med dine penge fra kontoen.


2
Youtube anbefalinger / [slettet]
« Dato: Juli 27, 2018, 12:11:44 pm »
[slettet]

3
Politik / [slettet]
« Dato: November 30, 2017, 12:58:36 pm »
[slettet]

4
Historie / [slettet]
« Dato: Oktober 27, 2017, 10:19:22 am »
[slettet]

Sider: [1]