Vis indlæg

Denne sektion tillader dig at se alle indlæg oprettet af dette medlem. Bemærk at du kun kan se indlæg der er oprettet i områder du i øjeblikket har adgang til.


Emner - Carlo

Sider: [1] 2 3 ... 45
1
Alt det andet / Happy days are coming.
« Dato: Februar 22, 2020, 09:49:11 pm »
En verden uden russere. Det kommer. På baggrund af deres høje dødelighed og lave fertilitet. I 2200 skulle det være ude med dem. Simpel matematik.

Gid jeg kunne leve længe nok til at overvære det.

https://www.fairplanet.org/story/simply-math-no-russians-by-2200/?fbclid=IwAR2TAyWbcd61mYqcLl98Q_M0K44QoMXyffc8d8ePmVlP1YRzA29iPBK2irs

2
Fra medierne / Masseskyderi i Tyskland.
« Dato: Februar 20, 2020, 06:31:37 am »
Indtil videre ni dræbte. Gerningsmanden er fundet død i en lejlighed, hvor der også er fundet etandet li.

https://www.dr.dk/nyheder/udland/otte-personer-draebt-i-skyderi-i-tyskland

Mit gæt: højreorienteret terror. Men begået af nogle 'Lone Wolves' der aldrig har været i myndighedernes kikkert. Den gruppe på tolv der lige er blevet nuppet er for dumme. Dels at danne en så stor gruppe, der nemt kommer i myndighedernes søgelys. Dels var de så dumme at de kom i myndighedernes søgelys og det varen smal sag at nuppe de.

3
Religion-& Filosofi / At tænke på fremtiden
« Dato: Februar 18, 2020, 06:43:06 am »
Lidt lommefilosofi .......................

Jeg synes jeg har kunnet iagttage, at nordvesteuropæere i højere grad tænker på fremtiden end folk i den øvrige verden. Med at spare op og forberede fremtiden for sig selv. Thailand absolut i de modsatte ende. For thaiere der kommer til lidt penge, gælder det bare om at blæse dem væk med det samme, uden at tænke på i morgen, men de er også det værste. Det gik fint i det gamle landbrugssamfund med landsbyfællesskab, hvor man kunne finde sig et hønseæg, fange sig en frø eller plukke sig en banan uden at der var behov for at tænke længere frem. Ikke fordi de er uintelligente.

Også får jeg også at vide om mange de østarbejdere der kommer her og tjener lidt penge. Når de kommer tilbage til deres hjemlande og vennekredsen, så er der bare party og natklubber indtil de har ruttet alt væk. Ingen tanke på at skabe sig en fremtid. Blandt østarbejderne er det gutterne der er værst. Kvinderne er knap så slemme til det.

Og russerne - uha!

De katolske sydeuropæere ved jeg knap så meget om, men jeg fornemmer at der er samme tendens der. Især blandt gutterne. Men den sydeuropæiske demografiske krise, skyldes at kvinderne ikke vil kendes ved de gutter, fordi de ikke vil være med til at skabe en fremtid med familie. Selv om de får kone og børn, interesserer gutterne sig bare for fis og ballade.

Men jeg kan se at at nordvesteuropæerne har mere tilbøjelighed til at tænke på deres fremtid. Hvorfor? Det er de samme områder som er lutheranske. Har det noget at gøre med lutheranisme, og arven derfra, selvom de fleste af os er ateister?

Min hjemmestrikkede teori: Det har noget at gøre med landbruget helt fra jernalderen og vikingetiden. Dels at man måtte tænke fremad med hensyn til at gøde markerne til næste sæson.

Også er der udvinding af jern. Det krævedes organisering. Den organisering fandt sted uden om stormændene. Man skulle være fælles om at indsamle malm. Om at forberede brændsel og bygge ovnene. Materialerne fandtes overalt, men der skulle planlægges og dermed tænkes fremad. Noget der fandt sted i et principielt demokratisk fællesskab.

Andre steder i verden har udvindingen af jern været i hænderne på en adel og stormænd.

4
Dyr / Insekternes død
« Dato: Februar 16, 2020, 06:20:59 am »
De lidt ældre af hos, husker nok, at når vi kørte bil for 40 - 50 år siden, var forruden altid splattet til med døde insekter. Det er forruderne ikke i dag, og selv om hastighederne er højere, så der skulle være flere døde insekter end dengang. Det giver et fingerpeg om insekternes tilbagegang. Det er ikke dommedag, men videnskabeligt, da det giver et billede af hvor mange insekter der er. Eneste bortforklaring skulle være, at insekterne er blevet klogere og ikke flyver ind i forruderne på biler mere.

Og det er videnskabeligt undersøgt: "Last year, Danish researchers published a study using this windshield method and noted reductions of 80 to 97 percent".

https://www.iflscience.com/plants-and-animals/why-fewer-bugs-are-splattering-on-your-car-windshield-nowadays/?fbclid=IwAR2svCHUpTfMLFCKGPY40dSWn_GTf95HEcPtyjDpTAjZAa1ljQixh4WMVQo

Det passer meget godt med min egne iagttagelser. Jeg har ikke nogen data, men jeg synes jeg har kunnet iagttage færre fugle. Solsorten ser man ikke så tit som for 30 - 40 år siden, men det skyldes udtørring af landskabet.

5
Samfund- & Kultur / Frihed, ikke for Thor
« Dato: Februar 13, 2020, 10:46:20 pm »
Her er endnu en af de historier af den slags som Homofaber mener at vi ikke skal blande os i. Og det er ikke kun en gang. Men den slags historier dukker konstant op.

https://nyheder.tv2.dk/2020-02-13-han-faldt-for-en-smuk-kvinde-og-pludselig-stod-han-i-et-kaos-af-vold-ydmygelser-og-social?fbclid=IwAR0-5EvN8dzJM4pEoFRZU9bMyKBnpAYSQVfnnKs84kF8yEMqw48YXNzGZ7c

Der dukker også den slags historier op blandt danskere. Fornylig har der været nogle historier om unge danske kvinder i tyranniske parforhold. Men forskellen her er at der kun er enkeltpersoner om det. Samfundet bakker kvinderne op. I muhamedanismen er der familien med bekendte,  om det det - som i dette tilfælde.

"Men det var ikke længere familien, hun var bekymret for, forklarede hun. Nu var det venner til familien og familiemedlemmer, hun aldrig havde mødt. Alle dem, der følte sig krænket, fordi hun havde forladt sin mand."

Så det er ikke helt forkert det med de 300 fætres næver. Muligvis er de ikke bogstavelige fætre alle trehundrede.

Og en ting til: jeg er ligeglad med om de er flinke når de skal sælge pizzaer eller kioskvarer. Jeg ser på hvordan de mon ville være når datteren skal giftes. Fordi det hører man jævnligt, som eksempel på hvor velintegrerede de er.

6
Politik / Skakmat i Tyskland
« Dato: Februar 10, 2020, 11:46:22 am »
Partiet "Die Linke" i tyskland er arvtager efter DDRs SED. Partiet står stærkt rundt omkring i delstaterne, med CDU vil ikke have noget med dem at gøre og kalder dem "Mauermörder"-partiet. Men det gør det vanskeligt at danne koalitioner og regeringer. Nu er AfD kommet på banen og dem er der heller ikke nogen der vil have noget med at gøre, på grund af Tysklands traume med fortiden. Men endnu en vanskelighed ved at danne koalitioner og regeringer. De Grønne og FDP tåler i forvejen ikke synet af hinanden.

Det har de bøvlet længe med i Thuringen, hvor både "Die Linke" og Afd kom til at stå stærkt. Nu har de endelig bøvlet en regering på plads med en populær kandidat fra "Die Linke" som ministerpræsident. Det er ikke noget for CDU, så i sidste øjeblik stiller de selv med en kandidat, sammen med FDP og med støtte fra AfD. GOSH! En storm i tysk politik. Støtten fra AfD bliver fordømt fra alle sider, så allerede efter en dag måtte ministerpræsidenten træde tilbage. Nu skal der være nyt valg.

Men CDUs stejle holdning har ikke gjort partiet populært i befolkningen. Nu er der lederkrise i partiet da formandsposten og kanslerposten er blevet adskilt. Nu er formanden Kramp-Karrenbauer også trådt tilbage, så der bliver ny lederkrise. Det bliver festligt for Tyskland hidtidige næsten enehersker parti at gå ind i valgkampen til forbundsdagsvalget, som en rygende ruinhob.

7
Almen / Presset på priserne
« Dato: Februar 04, 2020, 02:43:18 pm »
I Tyskland er der i øjeblikket oppe i medierne, og i Bundestag, at supermarkedskæderne presser bøndernes priser helt ned. I forvejen er der ballade med tyske bønder over klimatiltagene.

https://www.tagesschau.de/wirtschaft/lebensmittelpreise-landwirte-103.html

I Danmark er det knap så slemt, fordi bøndernes aftagere er organiseret i store monopoler, som ikke er så nemme at presse. Men der kommer pres ind over grænsen i form af import af billige fødevarer.

Nogle parlamentarikere er inde på lovbefalede mindstepriser på fødevarer. Og så er der den sædvanlige: vi må give mere landbrugsstøtte.

Samtidigt er det der er tilbage af tysk middelklasse under pres. I forvejen er der klassen af 'working poor' i Tyskland. I middelklassen er der bekymring for om de skal blive syge eller arbejdsløse, og dermed ruineret. I Tyskland er der lovpligtig mindsteløn. Det lyder umiddelbart sympatisk, men det har lagt gift under det tyske arbejdsmarked.

Der har været nogle protrætter af de 'working poor' det værste er pakkebudene for amazon og den slags. De må arbejde 13 - 14 timer i døgnet for lige at holde skindet på næsen.

Karl Marx havde ret i sine fremskrivninger om at jagten på profitten bliver mere og mere intensiveret og presser mennesker mere og mere.

8
Visdom, kloge ord og dine historier / Ishockey kyllinger
« Dato: Februar 03, 2020, 06:13:57 am »
I de seneste årtier har ishockeymålmænd båret en beskyttelse foran ansigtet. Men sådan har det ikke altid været. Her er den canadiske målmand Terry Sawchuk. Aktiv sportskarriere i 50'erne og 60'erne. Dengang var folk ikke så sarte.

Billedet er fra 1966. Kort før han døde efter et slagsmål i en brandert.


9
Videnskab / DRÆBERsneglenes tid
« Dato: Februar 02, 2020, 10:27:50 pm »
Det er 2. februar. Kyndelmisse. Dagen hvor bønderne kun måtte have forbrugt halvdelen af vinterfoderet til dyrene i de gamle tider. Og årets koldeste dag i statistikken.

Men det har været en meget mild vinter hidtil. Der har kun været få netter med let frost. Men der har været meget regn det sidste halve år. Det er nok klimaforandringerne der er blevet ramsaltet alvor. Og, ja. Jeg ved godt at man ikke kan slutte fra enkeltstående vejrhændelser til generelle klimaforandringer. Det er det samlede billede over tid der gælder. Og det ser ikke godt ud.

Men hvad så? DRÆBERsneglene vil få gode tider, mens fuglene og insekterne vil få dårligere tider. Og vi lever i et lille lykkeland, hvor det ikke er så alvorligt - endnu. Og rigt. Kniber det f eks med landbrugsproduktionen, kan vi bare købe maden ud af munden på dem der er ringere stillede og hårdere ramt.

Hvad bliver konsekvenserne af klimaforandringerne i Danmark, hvis vi ser lidt frem?

10
Alt det andet / Den kan jeg ikke grade
« Dato: Januar 31, 2020, 06:54:18 am »
Min matematik er meget rusten, og jeg kan derfor ikke finde ud af hvad der går galt her.


11
Politik / Helt ned på knæ.
« Dato: Januar 11, 2020, 09:07:27 am »
Der har flere dage rumlet i pressen og i politikken om at det nedskudte fly i Ian, skulle være skudt ned. De fleste bedømmer at flyet blev skudt ned, ikke som en følge af officiel politik, men som følge af en beslutning hos en nervøs og overivrig luftforsvarsenhed.

Nu må iran-krisen nok anses som overstået. Fordi Iran har gjort sig selv effektivt til grin i verdensoffentligheden. Men også som uduelige over for deres egen befolkning. For de havde jo lovet "blodig hævn". At skyde et civilt fly ned, synes næppe mange iranere er blodig hævn.

12
Religion-& Filosofi / Sælg din sjæl - online
« Dato: Januar 04, 2020, 06:09:25 am »
Sælg din sjæl til Satan. Det har jeg gjort med nogle tastetryk på

http://www.necronomi.com/projects/666/

Hvad har jeg fået ud af det, vil de vakse straks spørge?

Min græsplæne er blevet grønnere. Der gror ikke mos på mit tag eller kommer løv i min tagrende. Mine høns lægger flere æg. Jeg har tabt mig 15 kilo og mit BMI nu er 23. Og jeg har fået et bedre job og min bil kører uden nogensinde at skulle på værksted. Jeg vinder altid i lotto og de mest lækre kvinder sværmer om mig.

Men hvad får de kristne af deres helligånd? Bare kedsommelighed og elendighed, og deres fremtid er alligevel i helvede.


13
Historie / Den er klassisk
« Dato: Januar 03, 2020, 06:48:14 am »
En bil fra 1912 af mærket Krit. Er det ikke en skønhed?

Der er ellers to ting i denne verden der ikke interesserer mig en døjt: det er biler og sport. Men gerne historie og også teknologiens historie. Derfor!ogI får lige teksten, copy&pasted fra Facebook. Det går nemlig ikke at bringe direkte link. Jeg forstår ikke selv det tekniske engelsk.

912 K-R-I-T Model A Roadster

Founded in Detroit in 1910 by Kennett Crittenden, the Krit Motor Car Company of Detroit set about manufacturing a modestly priced full featured automobile. At $800-$1,000 the Krit offered an engine as big as a Model T, a little more calculated horsepower and a 3-speed sliding gear transmission. Modestly successful, its two main markets suffered setbacks with bad crops in the American west in 1913 and the onset of the First World War in Europe in 1914.

At the beginning of 1915 Krit failed, its trademark despite being chosen "to ensure favor of auspicious gods" having failed to protect it from adverse events. That trademark is, today, the most noted Krit feature, a swastika set on a field of white with each arm flanked by the letters of the marque's name and surrounded by a red circle. The fact that Krit's logo was created long before the post-WWI appearance of National Socialists in Germany and that the swastika has origins attributed to early Native Americans is sometimes lost in speculation.
The car

This 1912 K-R-I-T (the way the name was presented through 1912 before being simplified to just Krit) is a handsome older restoration that has a signal television drama history, having been featured in the HBO spectacular Boardwalk Empire. The right frame rails still have lifting eyes welded to them to facilitate placing it for the cameras.

Aside from its screen history it also is an attractively presented example with a firewall mounted Solar acetylene spotlight, Solar acetylene headlight, E&J kerosene sidelights, body color wood spoke wheels and 30x3½ tires. Presented in bright yellow with black upholstery, it has a cylindrical bolster fuel tank, dual rear mounted spares with detachable rims and a rear deck tool box, built to television car standards.

With its 22.5hp engine and 3-speed sliding gear transmission and can brag of its brief claim to screen fame in one of the most popular made-for-television series ever, Boardwalk Empire.


14
Mandehørmen / Til torstens ordforråd.
« Dato: Januar 03, 2020, 06:23:24 am »
'cougar' og 'cub' er ihvertfald nogle udtryk jeg ikke har hørt før men færdes ikke så meget i de kredse.

https://www.dr.dk/mitliv/tina-og-heidi-vaelter-sig-i-unge-maend-hvorfor-tage-en-paa-39-hvis-jeg-kan-faa-en-paa-25?fbclid=IwAR0L1RDmldfyCVkTVBoGcNhjSIWEkXlJTZ-QmnJdZx2tSLmdW9mrk82C4oU

Men jeg har tidligere hørt fra kvinder i 40'erne og op, der er på datingmarkedet, der får mange henvendelser fra yngre gutter.

Samme kategori af kvinder får iøvrigt også mange henvendelser fra gutter der er noget yngre end dem selv, der er gift eller i forhold, men søger noget ved siden af.

15
Politik / Virkeligt, Den Genrejste Mongolske Horde
« Dato: Januar 01, 2020, 10:33:01 am »
Muscovy, som Rusland retteligt burde hedde, for landet er grundlagt som en vasal under mongolernes Gyldne Horde. Navnet Rusland er historisk tyveri fra Ukraine. Kyiv-riget hed Rus.

Men historien gentager sig og kulturen lever videre. Vi har oplevet det med særdeles barbarisk krigsførsel. Militær krig rettet mod civilbefolkninger, som under Den finske Vinterkrig og krigene i Tjetjenien. Nemlig at tvinge en fjende til kapitulation gennem at terrorisere civilbefolkningen.

Nu igen. Værre end nogensinde i Syrien. Målrette bombning af hospitaler. Noget som ikke engang det tyske NS-regime gjorde under krigen.

http://www.syriahr.com/en/?p=151925&fbclid=IwAR1bHOrHaD-fzLTj9rHkXxje7RN-BJDJAMnozqixp3nTuAF7InrHzrV39NY&__cf_chl_jschl_tk__=bf41b903a48754db1b6a6ed927dd20fd39653341-1577868038-0-ARYmyozuutJL0EreCG3ANrW7wJXTXbM4iHrrrUoIgYR4cNFNkLt5vr08bSzyuSHLTx_vUZ4rl_F52SUNQo7hxUwjA9K2kJKMaGKi213fiO96hqlnTroZyT28PMORWNM0KV1TLwzwOBKJ2mTRil8oL1cxQooAZdz9TNHKAI4tDaSc7crgNlHykAYiH_jS6NusyjZFCB6gkN1WpoyllLYsb_Y5PEGv6zijUVFzLgWu3EbGe7D79W7V2EFKLyVaRLFy_reSzKUihydpwSTOz5Tt0hE7KfwOQZ1sHX5dwHyUukuodPg7cy_fPIw8hxxnEcPKcgZnN2jMXB1VAy9DY4hXcjyfkU7Xi_9A1-z3c3B3d-n_TVztuyXaJ533nrsBTVkLkg

Fortvivlende at de europæiske medier og det europæiske politisk establishment interesserer det ikke. Præsident Macron har endda været inde på at genetablere "normale" forbindelser til Rusland.

Fortvivlende at europæisk økonomi er viklet ind i den russiske. Opmuntrende faktisk at USA har sanktioneret Northstream 2, hvilket forsinker projektet med et år.

Sider: [1] 2 3 ... 45