Vis indlæg

Denne sektion tillader dig at se alle indlæg oprettet af dette medlem. Bemærk at du kun kan se indlæg der er oprettet i områder du i øjeblikket har adgang til.


Beskeder - Lunavecchia

Sider: [1] 2 3 ... 116
1
Fri Debat / Sv: Flad vand på en 33,78 km strækning!
« Dato: I dag ved 03:18:46 am »
Der er ikke noget, der hedder "flad vand"

I følge ordbogen hedder det lunkent vand, koldt vand, varmt vand, rent vand etc etc, så logikken er, at vandet, hvis det skulle være fladt, måtte hedde "fladt vand".

Når du ved så lidt om, hvordan man formulerer sig på korrekt dansk, tør man ikke tænke på, hvor lidt du ved om fysik, matematik eller astronomi for den sags skyld.

2
Lidt om god citatskik
https://journalisten.dk/danske-medier-vedtager-skrappere-citatregler

Og især jvfr. dette link, eftersom du formentlig ikke er journalist:

""Sådan helt lav praktisk er loven skruet sådan sammen, at det faktisk er lovligt at kopiere små uddrag af en tekst, artikel, blogindlæg, bog mm, så længe du husker at krediterer originalværket, samt linker til det, såfremt det ligger på en hjemmeside""

https://not-allowed.dk/hvad-er-god-citatskik/

Jo da, du har husket at linke til artiklen, men desværre glemte du, at du kun må kopiere små uddrag af en tekst.

3
Samfund- & Kultur / Sv: Slut med Løgnepressen
« Dato: Maj 18, 2018, 02:20:32 pm »
Hmm... Både og med dette forslag. Man skal i hvert fald være EKSTREMT påpasselig med hvordan formuleringen skal lyde, for ellers kan det alt for nemt misbruges til at forfølge politiske modstandere.
........... 
Tl;dr: Jeg synes vi skal være ekstremt forsigtige med hvilke begrænsninger vi putter på vores presse, og vi skal have for øje at uanset hvilken lov vi sætter op vil nogen forsøge at udnytte den.
Helt enig. Jeg vil være meget betænkelig, hvis sådan et forslag blev en del af lovgivningen. Det kunne nemt ende i det rene flueknepperi over mindre unøjagtigheder, som der ofte er i artikler.

Derudover er der i forvejen en paragraf i Straffeloven, som dækker injurier og æreskrænkelser.
 

4
Samfund- & Kultur / Sv: Slut med Løgnepressen
« Dato: Maj 18, 2018, 01:07:41 pm »
Der er vidst et forslag oppe med at man kun fremover kan få mediestøtte hvis man er tilmeldt Pressenævnet der kan behandle klager, i stedet for at man skal igennem en hel retssag.

Det hjælper selvfølgelig kun med de stats-støttede Danske medier. Men det er da et skridt i den rigtige retning.

Det er bestemt et skridt i den rigtige retning.
Den Korte Avis er et eksempel på et medie, der fik mediestøtte uden at være tilmeldt pressenævnet.
De får i øvrigt ikke mediestøtte længere, fordi de ikke opfylder kravet om at have mindst tre fuldtidsansatte.

5
Jeg vil til dels gerne erkende at der bliver betalt skat af nogle af pengene to gange, selvom du naturligvis har ret når det kommer til fast ejendom. Men det er bare komplet ligegyldigt, for det er ikke de samme personer der betalter skatten. Når jeg en dag dør skal jeg ikke betale noget længere, mine arvinger skal gøre det i boet efter mig, før de kan få nogle af pengene selv (Ikke at jeg ejer enorme formuer dog).

For mig at se er arveafgift den MEST retfærdige beskatning man kan lave, fordi det er beskatning af noget man ikke har arbejdet for. Det er beskatning af penge der bare halv-tilfældigt lander i skødet på en. De borgerlige partier har efter min mening et bedre argument når de angriber topskatten.
I mange tilfælde bliver der betalt skat af de samme penge to gange (eller flere), men det er naturligvis flere forskellige mennesker, der betaler skatten.
Hvis jeg  tjener 50.000 kr, jeg betaler skat af, og derefter aflønner en rengøringskone til at gøre rent i mit hjem (hvad jeg ikke kunne drømme om at gøre) skal vedkommende også betale skat af det, jeg allerede har betalt skat af én gang.

Hvad der derimod kan gøre skatten (eller afgifterne til staten) uigennemskulelig er, at først betaler man personskat arbejdsindtægt til stat ( og kommune). Derefter moms og yderligere afgifter på "luksusvarer" til staten.

Personskatten på arbejdsindkomst er i øvrigt en relativt ny opfindelse https://www.business.dk/skat/skattens-historie-i-danmark

6
Samfund- & Kultur / Slut med Løgnepressen
« Dato: Maj 18, 2018, 12:54:09 am »
Nu skal Løgnepressen straffes med betydelige bøder, hvis de lyver - i al fald hvis de lyver på forsiden af avisen, siger Henrik Sass Larsen i sin nye bog "Exodus"

Artiklen læst her, men det kræver abonnement https://politiken.dk/kultur/medier/art6521605/Dele-af-pressen-lyver-og-bedrager-de-skal-straffes-med-betydelige-b%C3%B8der

Der er dog flittigt refereret i andre medier, der kan læses kvit og frit https://nordjyske.dk/nyheder/sass-larsen-medier-der-lyver-skal-straffes-med-boeder/3dc7186d-f764-48f4-b60e-1a6ba1afcf42

Så er spørgsmålet naturligvis: Hvad er Løgn og hvad er Latin?

Der var for eksempel en drabssag i Herning, hvor Ekstra Bladet hængte en mand ud som drabsmand på forsiden af sprøjten https://www.dr.dk/nyheder/indland/uskyldig-haengt-ud-som-morder-vendte-hjem-til-gennemrodet-lejlighed -og her kan man sikkert hurtigt blive enige om, at det må ikke ske.

På den anden side, hvad er fejlagtige historier - eller fake news, som spredes som pest af visse grupperinger?

De skal vel også have en bøde, der kan mærkes på pengepungen.
Jeg husker da endnu en helt uskyldig mand, der blev interviewet som vidne på en østrigsk TV-kanal, som visse segmenter i det politiske spektrum udnævnte som terrorist - også i dette forum.

Har vi i øvrigt nogensinde set et dementi?

7
Gad vide om Henrik Sass Larsen er medlem af det rigtige parti.
Han har netop forfattet en bog "Exodus" - et debatoplæg til centrum-venstre, hvor han blandt andet giver udtryk for, at Israel bør indlemmes i både Nato og EU.

Gad vide om manden ikke kan kende forskel på venstre og højre.

https://www.dr.dk/nyheder/politik/henrik-sass-israel-boer-optages-i-baade-nato-og-eu

Han må da være fuldstændig vanvittig!

8
Fup eller fakta?

Det må jeg nok bruge det meste af aftenen på at tænke over  :ohmy:

9
""Siden 2013 har ledigheden blandt de nyuddannede ligget stabilt omkring 20.000 fuldtidspersoner, men samtidig er det totale antal dagpengemodtagere faldet fra 120.000 til 80.000 fuldtidspersoner.""

http://nyheder.tv2.dk/samfund/2018-05-05-minister-nyuddannede-paa-dagpenge-kan-gaa-og-hygge-sig

Så Simon Emil Ammitzbøll har altså ikke ret, når han i samme artikel siger:

"Jeg vil bare sige, at vi har et arbejdsmarked, der er under pres. Derfor kan det ikke være rigtigt, at der er et stigende antal nyuddannede, der ikke går i beskæftigelse men direkte på dagpenge."

Det er tydeligt, at det ikke er matematik, som er hans force, og hvad har Simon Emil så beskæftiget sig med, siden han fik sin bachelorgrad i Socialvidenskab i 2003?

https://da.wikipedia.org/wiki/Simon_Emil_Ammitzb%C3%B8ll-Bille

Han har vist levet af offentlige ydelser stort set lige siden :-/


10
Hvis du citerer almindelige medier, så puster du til jødehad og rabiat antisemitisme ifølge Hans Rustad.

https://www.document.dk/2018/05/15/antisemitisme-er-en-daarlig-investering/
Tjaaa, og hvem er så Hans Rustad? National- og kulturkonservativ journalist og blogger, fortæller en hurtig søgning

For nylig var der et debatindlæg på politiken dk fra en eller anden, jeg ikke husker navnet på længere.
Han fremførte, at hvis ikke Israels fantastiske bidrag til Eurovision Song Contest vandt konkurrencen i år, var det tegn på den stigende antisemitisme  :negative:

Herre Jemini!
Desværre vandt sangen, som jeg ganske vist ikke har hørt - ligesom jeg ikke har hørt nogle af de øvrige bidrag - men bare damens udseendet :JC_doubledown:
Nå, men skal jo ikke dømme efter udseendet  :blum:

11
Det må være dagens joke  :big_grin:


12
Hvordan kan det nu være?

Sikkert fordi han tror, at kroater er muslimer.

13
Fri Debat / Sv: Jorden roterer ikke!?
« Dato: Maj 14, 2018, 02:08:09 am »
Der er vist ikke nogen, som gider dig længere Lille Polle - du er mere end kedsommelig med dit pladder!

14
Samfund- & Kultur / Sv: Om at sætte ræven til at vogte høns
« Dato: Maj 13, 2018, 11:15:41 pm »
Der dukker jo ikke pludselig boliger op andre steder - ud af det blå. Det hele kommer ikke til at ændre meget ud over at genere mange borgere.

Nu ved jeg ikke, hvordan det har været med andre kommuner, men min egen kommune, København, ejede engang en del ejendomme med lejligheder, hvortil de kunne anvise folk.
Disse ejendomme solgte kommunen - jeg husker ikke præcist hvornår, i 1970'erne eller 80'erne, tror jeg.


Tidligere, i første halvdel af 1900-tallet, byggede kommunen husvildebarakker til familier, som stod uden tag over hovedet, blandt andet disse der nævnes i denne artikel. https://www.b.dk/kultur/derfor-blev-900-smaa-koebenhavnere-husvilde-i-1916

15
Jeg kunne faktisk heller ikke komme ind for lidt siden. Jeg fik nu ingen meddelelse, for jeg opgav, da den havde snurret rundt længe nok og ventet.

Sider: [1] 2 3 ... 116