Vis indlæg

Denne sektion tillader dig at se alle indlæg oprettet af dette medlem. Bemærk at du kun kan se indlæg der er oprettet i områder du i øjeblikket har adgang til.


Beskeder - Anklageren

Sider: [1] 2 3 ... 91
1
Politik / Sv: Gør folkeskolerne til friskoler
« Dato: August 18, 2019, 10:48:04 pm »


I øvrigt gik jeg selv på privatskole en stor del af min skoletid - det var ikke mit eget valg, men min fars - og efter 7 år bad jeg i øvrigt selv om at blive overflyttet til en folkeskole.Det gjorde min datter også  :smile1:

2
Politik / - og så sandheden
« Dato: August 18, 2019, 10:08:09 pm »
Den store stigning på friskolerne sker i udkants Danmark

Kommuner med størst stigning

Stevns

Bornholm

Halsnæs

Hjørring

Tønder

Ringsted

Ærø

Vordingborg

Lolland

Haderslev

Syddjurs

https://www.dr.dk/nyheder/politik/folketingsvalg/flere-og-flere-vaelger-privat-og-friskoler-se-udviklingen-i-dinTo ud af tre nye friskoler erstatter en folkeskole

Antallet af friskoler, der oprettes på stedet for en nedlagt folkeskole, stiger. Det skyldes forældrenes ønske om nærhed til skole, mener både Dansk Friskoleforening og foreningen Skole og Forældre.

https://www.folkeskolen.dk/641187/to-ud-af-tre-nye-friskoler-erstatter-en-folkeskole


3
Samfund- & Kultur / Alkohol dødelighed
« Dato: August 18, 2019, 09:59:55 pm »
Jeg fandt tal på Sundhedsstyrelsen for antal døde af alkohol (2013): 2.881

https://www.esundhed.dk/home/emner/hvad%20doer%20vi%20af/alkohol


4
Politik / Operation Gulspurv
« Dato: August 18, 2019, 09:26:07 pm »
Den britiske regering forventer store praktiske problemer for befolkningen, hvis Storbritannien forlader EU uden en aftale 31. oktober.

Det afslører en intern analyse udarbejdet af regeringsembedsmænd, der er lækket til avisen Sunday Times.

Ifølge analysen med kodenavnet ’Operation Gulspurv’ kan et såkaldt "hårdt Brexit" - altså et farvel til EU uden en aftale - betyde mangel på både mad, medicin og benzin.

Og et hårdt Brexit vil betyde, at der kommer en fast grænse mellem Irland og Nordirland – noget, som alle britiske politikere har sagt, de ønsker at undgå.

https://nyheder.tv2.dk/udland/2019-08-18-britisk-laek-afsloerer-saa-store-problemer-kan-brexit-skabe

Jeg læste for nylig på Politico, at en evt. kommende handelsaftale mellem Storbritannien og USA vil blive blokeret i den amerikanske kongres, hvis brexit medfører en genopblussen af den irske konflikt (IRA).

Det er lige så meget op ad bakke for den nye premierminister.
5
07 NOV 2018
En ny rapport fra Sundhedsstyrelsen viser et fald i antallet af narkotikadødsfald, men også at antallet af personer der bliver forgiftet med illegale stoffer er steget gennem det seneste år. Stigningen udgøres af forgiftninger med kokain og kan skyldes, at stoffet er blevet renere og dermed stærkere.

I 2017 blev godt 2.500 personer forgiftet af illegale stoffer, hvilket er lidt flere end året før. Ud af samtlige forgiftninger skyldes 470 af tilfældene brugen af kokain. I 2016 blev der registreret 341 kokainforgiftninger, så der er tale om en stigning på 38 procent.

Det viser nye tal fra Sundhedsstyrelsens overvågning af Narkotikasituationen i Danmark, som offentliggøres i dag.

Stigningen i antallet af kokainforgiftninger ses alene blandt personer fra 25 år og opefter og kan skyldes, at renheden, og dermed styrken, i kokain i 2017 i gennemsnit er målt til 60 procent. Det er det højeste i 25 år. Ser man på dødsfaldene er kokain også dødsårsag til flere af dødsfaldene i 2017 (13) end i 2016 (6).

https://www.sst.dk/da/nyheder/2018/faerre-doer-af-narkotika-men-kokain-er-skyld-i-flere-forgiftninger


6
I anti-rød samfundet ville der naturligvis ikke blive givet en krone til  fædrelandets fordærv.
Man må være bindegal, hvis man støtter en primitiv kultur der dybest set ønsker at ødelægge vort folks levevis opbygget gennem århundreder.

Nogen mennesker ønsker hvad de kalder kulturberigelse. Hvilken berigelse, man behøver blot se på de lande de kommer fra. Krige død og ødelæggelse, ruiner alle vegne.
De personer der ønsker at understøtte den slags forræderi. De kan ikke engang forklare logisk åbent og ærligt hvorfor de ønsker det for Danmark.

Det virker selvmodsigende og utroværdigt hvis socialdemokraterne skifter holdning. Man kan nok ikke stole på, det er andet end propaganda.

B 68 Forslag til folketingsbeslutning om at afskære statsstøtte til visse friskoler, hvor over halvdelen af eleverne har udenlandsk baggrund. Samling: 2017-18.

https://www.ft.dk/samling/20171/beslutningsforslag/B68/BEH1-76/forhandling.htm

Socialdemokratiet og DF var for forslaget, men det nåede kun til 1. behandling, så blev det syltet i et udvalg af den borgerlige regering.

Den borgerlige regering kaldte forslaget grundlovsstridig.

https://www.ft.dk/samling/20171/beslutningsforslag/B68/BEH1-76/forhandling.htm#t68924C542233449782137DDB3807CA3Atab3

Undervisningsministeren sagde i den forbindelse: Den foreslåede tilskudsbetingelse, hvor der bl.a. tages udgangspunkt i elevernes baggrund, rejser væsentlige spørgsmål i forhold til forbuddet mod forskelsbehandling i grundlovens § 70. I grundlovens § 70 er det bl.a. fastsat, at ingen kan berøves adgang til fuld nydelse af borgerlige og politiske rettigheder på grund af sin afstamning.

Det er der da heller ikke et flertal for i dag, hvor DF er blevet et lilleputparti i mellemtiden  :smile1:

Desuden vil det blive omgjort af højesteret, fordi det er grundlovsstridig - så det kan næsten være lige meget.

Man bliver nødt til at forbyde alle religiøse friskoler - ellers bliver det ikke til noget.


7
Mere tillid til Mette Frederiksen

Nye Borgerliges leder, Pernille Vermund bliver spurgt: Hvem har du mest tillid til: Lars Løkke Rasmussen eller Mette Frederiksen?

- Politisk ligger jeg længere væk fra Mette Frederiksen, end jeg gør fra det oprindelige Venstre. Men som person må jeg må erkende, at min tillid til Lars Løkke Rasmussen, den er ikke-eksisterende, siger Pernille Vermund og tilføjer, at hun "som person og som menneske har langt mere tillid til Mette Frederiksen end til Lars Løkke Rasmussen."

https://www.dr.dk/nyheder/politik/pernille-vermund-afskriver-lars-loekke-som-statsministerkandidat
8
Politik / Tvindloven
« Dato: August 18, 2019, 06:13:08 pm »
I 1996 fjernedes statstilskuddet til fri- og efterskolerne, efter at folketinget havde vedtaget Tvindloven, og skolerne omdannedes til socialpædagogiske opholdssteder. Loven indeholdt dels bestemmelser der gjorde det til en betingelse for tilskud at skolen var fri og uafhængig efter ministeriets skøn. Og dels opremsede loven de eksisterende tvind-skoler og bestemte at disse skoler for fremtiden ikke kunne modtage statsstøtte. I 1999 erklærede højesteret de sidstnævnte dele af loven for grundlovsstridige.

https://da.wikipedia.org/wiki/Tvind

http://denstoredanske.dk/Samfund,_jura_og_politik/Jura/Enkelte_navngivne_retssager/Tvind-dommen

Resterne af Tvindloven har siden været en en torn i øjet på skoleforeningerne på det frie skoleområde

Det gælder ikke mindst for de ofte ret så små skoler, som Lunavecchia omtalte lige herover, fordi skolerne ikke må have flere afdelinger på forskellig adresse under samme moderskole.

https://www.fsl.dk/aktuelt/opgor-med-tvind-loven-er-det-godt-nyt-for-de-frie-skoler/
9
Politik / Der er mindst fire slags friskoler
« Dato: August 18, 2019, 05:45:20 pm »
1. Borgerdyd-skoler
2. Religiøse friskoler
3. 68'ernes friskoler, Rudolf Steiner skoler m.v.
4. Socialistiske friskoler.

Har jeg overset nogen?

10
Politik / Det løber ind i vanskeligheder
« Dato: August 18, 2019, 05:09:28 pm »
Alle intelligente mennesker ved jo godt, at grundloven ikke tillader, at man giver tilskud til kristne friskoler - men standser tilskud til andre religiøse friskoler.

Derfor bliver man nødt til at standse tilskud til alle religiøse friskoler, hvis man vil standse tilskud til muslimske friskoler.

Det er et gammelt dilemma, som politikerne har cyklet rundt i lige siden VK(O) regeringen forbød danskere at vende tilbage med en hvid amerikansk kone - fordi man ville forhindre at muslimer hentede en kone i hjemlandet. Det har frustreret racister meget.

Man mødte - som jeg allerede har nævnt - også problemet, da det ikke kunne lade sig gøre at standse tilskud til Tvindskoler - og det ville også være grundlovsstridigt at forbyde burkaer isoleret - så man i stedet for måtte vedtage et maskeforbud i det offentlige rum.

Sådan er vilkårene - og det er alle efterhånden klar over.

Det har ikke forhindret politikere fra adskillige partier i at snakke om, at tørklæder osv. skal forbydes.


11
Politik / 27 muslimske friskoler fungerer
« Dato: August 18, 2019, 04:20:18 pm »
De har blandt andet stor frihed til at bruge særlige pædagogiske metoder og lægge vægt på særlige værdier.

”Lov om friskoler og private grundskoler”. I denne lov står der indledningsvis, at ”friskoler og private grundskoler (frie grundskoler) kan inden for rammerne af denne lov og lovgivningen i øvrigt give undervisning, der stemmer med skolernes egen overbevisning, og tilrettelægge undervisningen i overensstemmelse med denne overbevisning. Skolerne afgør inden for de samme rammer frit, hvilke elever de vil have på skolerne”.

https://faktalink.dk/titelliste/musl

Det er yderst tvivlsomt, at man f.eks. kan tillade kristne friskoler - men ikke muslimske friskoler.

Det svarer til, at man har måttet lave et maskeforbud for at ramme burkaer, og Tvindloven blev underkendt af Højesteret.

Når friskolen vender fællesskabet ryggen

Der er i øvrigt mange, som heller ikke vil støtte indre missionske friskoler, socialistiske friskoler m.v.

- så det er selvfølgelig ikke kun muslimske friskoler, der er forståelig modstand imod.

Lad dem støtte friskoler økonomisk, der vil have friskoler - men vi kan da starte med at tage støtten fra friskoler med et religiøst livssyn.
12
Politik / Nej tak til koranskoler med statstilskud
« Dato: August 18, 2019, 11:45:16 am »


Det er lidt naivt - og minder lidt om dengang Lars Løkke Rasmussen drog til Afghanistan medbringende en pose penge, der var øremærket til koranskoler.

- men dengang var det i det mindste frivilligt, hvilke skoler man skulle betale til.

Vi lever i et frit land, og hvis man vil lave koranskoler, så må man lave koranskoler - men religion er en privatsag, så man skal ikke tvinge skatteborgerne til at betale til en gudsdyrkelse, som ikke er deres egen.

De må selv betale for det.
13
Alt det andet / Retfærdigheds-princippet
« Dato: August 18, 2019, 11:37:39 am »
Det er meget udbredt at forestille sig, at samfunds-kagen skal deles så retfærdigt som muligt.

Alle kan nok blive enige om, at kagen ikke bliver delt retfærdigt - så det er simpelthen ikke en frugtbar måde at anskue tingene på.

Så er der den med, at enhver er sin egen lykkes smed, men det har aldrig været tilfældet.

Man har slet ikke lige muligheder, så det er heller ikke en frugtbar teori.

Hvad så?

Er det dem, der har magten til det, der får tilranet sig det største stykke af samfunds-kagen?

Det er det ikke i anti-rød samfundet - for der vil retfærdighedsprincippet for første gang i verdenshistorien blive taget i anvendelse. De onde græder, de gode ler - og løven græsser sammen med lammet.

- og alle ved nok, hvem de onde er - så det behøver vi ikke være i tvivl om  :big_grin:


14
Alt det andet / Vi har en samfundskage, der skal fordeles
« Dato: August 18, 2019, 10:37:12 am »
Delingen er påvirkelig af mange ting, så det er ikke på forhånd givet, hvem der får tilranet sig mest.

15
Alt det andet / Sv: Akademikeres lønninger
« Dato: August 18, 2019, 12:14:58 am »
Der er ingen tvivl om at det er mere fysisk nedslidende at være håndværker end direktør, men en direktørs beslutninger kan påvirke tusinder, og derfor er den potentielle værdiskabelse højere, og virksomheder vil punge mere ud for en direktør end en håndværker. Det er helt igennem logisk.


Det er idealiseret

Der er bankdirektøren, som har kørt banken i sænk, men alligevel bliver belønnet.

Det kan skyldes, at han har fejlvurderet markedet, og har løbet for store risici. Han får ellers den store løn, fordi han formodes at handle klogere.

Der kan være noget i kontrakten, som ikke burde have stået der - så han bliver belønnet, selvom han har fejlet totalt, så banken går fallit - men det gør det ikke lettere at forstå.

Så er der desuden den (fordelings)politiske del, for lovgivningen påvirker jo også markedet.


Sider: [1] 2 3 ... 91