Vis indlæg

Denne sektion tillader dig at se alle indlæg oprettet af dette medlem. Bemærk at du kun kan se indlæg der er oprettet i områder du i øjeblikket har adgang til.


Beskeder - Carlo

Sider: [1] 2 3 ... 811
1
Politik / Sv: Corona-panik på aktiemarkederne
« Dato: I dag ved 07:12:00 pm »
Så, nu er den tsyske supermarkedskæde Karstadt gået fallit. De taber 80 milliarder Euro om ugen, og har taget konsekvensen.

2
Videnskab / Sv: Covid og masker.
« Dato: I dag ved 07:08:57 pm »
Det håber jeg sandelig ikke. Mine øjne løber i vand i kulden i modvind, og næsen løber, så i god tid inden jeg når den butik, der er målet, pudser jeg næse godt og grundigt og håber det holder, indtil jeg er ude igen.

Det samme med hoste. Man kan være helt nervøs ved tanken om, at man kommer til at hoste en enkelt gang, og straks bliver set på, som man var spedalsk.

Ikke bare se på som spedalsk. Men nogen kan lave scener eller være håndgribelige.

3
Videnskab / Sv: Covid og masker.
« Dato: I dag ved 06:14:11 pm »
Det måtte komme og det vil vi få mere af. Konflikter! I Tyskland var der en ung kvinde der hostede ved et busstopested. Det hidsede en ung mand så meget op, at han slog ned. Han eftersøges af myndighederne, som ikke kan ventes at være nådige.

Jeg gruer for hvad der vil ske mellem mennesker, når statsministeren måske tillader den første åbning. Hvad med alle os vis næser løber lidt i koldt vejr? Vil vi få ballade på gaden?


4
Videnskab / Sv: Covid og masker.
« Dato: I dag ved 03:23:11 pm »
Maskerne er skudt ned i tyskd medier.

Men der tales mere og mere om testning. Hidtil har man gjort knap så meget så meget ud af i vore lande. Der er oplyst flere grunde. At man hellere vil bruge de tilgængelige ressourcer på at opruste mod epidemien. Og at der ikke er råmateraler til test. Men nu begynder man at tale mere om det. Bl a på bagrrund af særdeles gode erfaringer fra Sydkorea. I Sydkorea har det være i kombination af testninger og mobildata, der har vist sig effektivt.

Det er på dagsordendn rundt omkring.

5
Videnskab / Sv: Ingen beviser
« Dato: I dag ved 02:55:31 am »
Det er en sær ting, at hvis man debatterer masker - så tror mange - at alt handler om masker  :yes:

Nej, det er der bestemt ikke nogen def tror, og de bliver også gang på gang påpeget, når emnet er til debat i tyske medier.

Citér
- og det gør forfatteren af den falske graf f.eks.

Grafen er ikke falsk.

Citér
Plejehjemmet

Det er mere sandsynligt, at beboerne  på plejehjemmet i Wolfburg er blevet smittet, fordi de ikke har vasket hænder tit nok og ikke har brugt håndsprit.

Ja, nu hvor man forsøger at spore smittespredingen, er plejehjem og klinikker meget inde i billedet. I Tyskland er karnevallerne i Rhinlandet inde i billedet. Karnevaller fandt stec på et tidspunkt, hvor de første advarsler kom fra fagfolk.

6
Samfund- & Kultur / Sv: Profetier om krisen.
« Dato: I dag ved 02:43:23 am »
Under finanskrisen trådte regeringen til med gysser til at stabilisere bankerne. Da krisen var slut, faldt det ikke nogen ind at bankerne skulle betale tilbage, men de fik udbytte til aktionærerne. Aktionærerne er typisk samfundets bedre stillede, der stemmer på Venstre. Således blev offentlige midler transformeret til arbejdsfri profit for de velhavende. Sådan er kapitalismen!

Men nu skal postes mange gange større beløb i at løse krisen. Når hjulene kører, virksomhederne begynder at danne overskud. Skal de priviligerede så igen smutte med deres tilegnede midler og et svedent grin? Måske i skattely i Singapore så alle kan se hvor vellykket kapitalisme de har der.

7
Videnskab / Sv: Covid og masker.
« Dato: Marts 31, 2020, 10:42:18 pm »
For resten, siden hedder 'masks save lives'. Den slags bør få enhver kildekritiker til at se på siden med de kritiske briller.

Jamen, jeg har det som regel sådan, at når noget lyder for godt til at være sandt. Og er derfor skeptisk. Men tallene er så massive, at de er overbevisende.

8
Videnskab / Sv: Det synes jeg så ikke
« Dato: Marts 31, 2020, 09:34:39 pm »
Jeg bed mærke i, at Kina er blandt lande, der ikke bruger maske på "din graf" - selvom styret i Kina står ned med hård hånd på alle, der ikke bærer maske i de ramte områder.

--------

Hvorfor er Kina så blandt lande, som ikke bruger maske, på "din graf"?

Der scorede du lige et fedt selvmål, for forklaringen er enkel. Og forklaringen er at virussen var spredt vidt og bredt, før man indførte masker. Og at Kina her haft succes med at bekæmpe virussen. Det meddeler nul nye tilfælde. En medvirkende grund kunne være at folk bærer masker.

I Tyskland bliver det betonet at de øvrige forholdsregler skal overholdes, selv om der bæres masker.

Citér
Her er WHO's anbefalinger

  • Hvis du er sund, behøver du kun bære en maske, hvis du tager sig af en person med mistanke om infektion med 2019-nCoV.
  • Brug en maske, hvis du hoster eller nyser.
  • Masker er kun effektive, når de bruges i kombination med hyppig håndrensning med alkoholbaseret håndgnid eller sæbe og vand.
  • Hvis du bærer en maske, skal du vide, hvordan du bruger den og bortskaffes den korrekt.

Jeg håber de danske myndighederne vil anbefale masker når der lempes om et par uger.

9
Videnskab / Sv: Covid og masker.
« Dato: Marts 31, 2020, 07:10:04 pm »
Så! Nu starter nyhederne på ZDF. Første punkt er masker som nu er på dagsordenen hos den politiske top. Her vil man dog ikke foretage sig noget før produktionen er oppe til at alle kan få dem.

Øv, jeg havde et par masker Thailand der også havde et katalytisk filter der beskyttede mod PM2.5 luftforurening. Den beskytter også mod virus. Den var dog var dog lidt svær at trække vejret i.

10
Samfund- & Kultur / Sv: Profetier om krisen.
« Dato: Marts 31, 2020, 06:56:03 pm »
Putin har været sammen med en cheflæge i sidste uge. Lægen er nu testet positiv.


11
Videnskab / Sv: Covid og masker
« Dato: Marts 31, 2020, 04:33:27 pm »
Det er vistnok en reklame for masker, og jeg har aldrig ladet mig påvirke af reklamer  (håber jeg i det mindste ikke)  :smile1:

Skulle tallene artiklen være massivt forfalskede. Tallene ser ud til at stemme med oplysninger man ellers kan læse, om udbredelsen i lande, hvor man bærer maske.

Citér
Der er mange forskelle ud over maskerne - og man kunne have valgt at sammenligne med et af de utallige vestlige områder - der kun har små problemer med covid-19.

Hvorfor har der kun været 398 smittede og ingen dødsfald i Letland, selvom de ikke bruger maske?

Man ved ikke hvordan det vil forløbe fremad i i Letland. Og landet er tyndbefolket, så der kan forventes langsommere og ringere udbredelse der. Mens i de lande hvor der er ringe udbredelse, bor store dele af befolkningerne i megabyer, hvor der er højt smittetryk og man derfor skulle forvente en høj infektionsrate.

Jeg tror de danske myndigheder skulle undersøge det, og finde ud af hvordan det kunne fungere.

12
Videnskab / Sv: Hold da helt kæft, hvor Forsvareren lyver
« Dato: Marts 31, 2020, 03:04:22 pm »
https://videnskab.dk/krop-sundhed/ro-paa-derfor-er-det-vildt-overdrevet-at-bruge-ansigtsmaske-mod-coronavirus-i-danmark

Ja, jeg har selv læst artiklen i videnskab.dk. Men har du selv læst det artiklen jeg linkede til? Tallene der virker meget overbevisende. Og det er svært at finde anden forklaring end at kulturen med masker er effektiv.

Jeg så lige i de tyske nyheder at Østrig og Bayern vil indføre masker, men at der ikke er nok i produktionen.

13

- men -  "man anslår" at millioner vil dø i EU, hvis man ikke gør noget.

Det jeg kan bevise er, at man har beregnet, 2,1 million vil dø i USA, hvis man ikke gør noget for at bekæmpe covid19.

- det overfører jeg forsigtigt til europæiske forhold.

0mkring 0,6 %? Det er faktisk ikke ret mange. Spørgsmålet er så om ikke lige så mange vil omkomme med den politik man fører nu? Nu vil de bare ikke dø direkte af sygdommen, men som følger af sammenbrudet i samfundet?

(Jeg er tilhænger af den anti-corona politik der føres i Danmark.)

Men jeg påpeger også at kapitalismen har fået sig en ordentlig mavepuster. Det viser at vi kommunister har haft ret hele tiden.

Når jeg læser sådan noget, så tænker jeg ikke kun på de få procent af menneskeheden. De rige. Men interesserer mig  mere for hvordan epidemien rammer blandt det store flertal af underpriviligerede. Men når epedemien har de fået sig en ordentlig røvtur. Det bliver en msssakre. Men efter epidemien kan vi nok fortsat bruge dem som dem der yder til vor overforbrugskultur alligevel.

14
Videnskab / Covid og masker.
« Dato: Marts 31, 2020, 05:09:55 am »
Det er ikke officielt det her. Og i disse tider er jeg tilbøjelig til KUN at forholde mig til det officielle. Men det virker ret troligt det i artiklen nedenfor.

Grunden til at man i vore lande, ikke har anbefalet befolkningerne at bruge maske, at man først og fremmest vil reserve dem til sundhedspersonalerne. Og de kæmper i forvejen med mangel på beskyttelsesmidler. Sådan har jeg forstået det.

(Og hvis myndighederne skulle begynde at anbefale brugen af masker, så kan vi være sikre på at der snart vil være stjålne masker til overpriser i indvandrerbutikkerne.)

Men det ser ud til at der er korrelation mellem antal smittede og brug af masker. Jeg er ikke i stand til at vurdere om informationerne kan være twistede.

I Japan, Sydkorea, Hong Kong og Singapore er der i forvejen udbredt brug af masker. Der er dødstallene meget lave. Det skulle være muligt planøkonomisk at stable en dansk produktion på benene.

https://www.maskssavelives.org/?fbclid=IwAR1_NaVeC7df6HB87o9AQxFTPXoDXqatrdZBGRi_u5jmg3sSUJKltSMPWvs

15
Først skriver du, at man bare skal lade folk dø i millionvis uden at gøre noget - og nu skriver du om de forfærdelige følger.

Det gør jeg nu ikke. Jeg er skarp tilhænger af den førte politik. Og kunne endda tænke mig at de priviligerede i de klasseforhold, der har skabt krisen, også får lov til at betale.

Nu har krisen kostet liv. Nu er det temmeligt grænseoverskridende for mig, at medierne både fortæller om selvmord og selvmordgrunde. Men nu har delstaten Hessens tidligere finansministet begået selvmord på grund af krisen.

Sider: [1] 2 3 ... 811