Vis indlæg

Denne sektion tillader dig at se alle indlæg oprettet af dette medlem. Bemærk at du kun kan se indlæg der er oprettet i områder du i øjeblikket har adgang til.


Beskeder - Carlo

Sider: [1] 2 3 ... 609
1
Religion-& Filosofi / Sv: Det liberale verdensbillede
« Dato: I dag ved 07:33:43 am »
På trods af at der ingen gode argumenter er for din side, klynger du dig stadig til en fallit ideologi.

Udbytningen og uligheden eksisterer uafhængigt af at der er nogen der påpeger den, eller agerer på den. Akkurat som tyngedeloven eksisterrer uden Newton.

Citér
Det er dig der ser verden som denne kamp, og nægter at søge de dybere forklaringer.

Jeg søger materialistisk forklaringer.

Citér
Du kan ikke lide kapitalisme, så derfor anklager du bare kapitalismen for alt hvad der er galt i verden.

Jeg har ikke udtrykt sym- eller antipati for noget. Konstaterer bare hvordan det er. Og har ikke den fjerneste ide om noget perfekt samfund.

Citér
Når ting (uundgåeligt) går galt i kommunistiske lande har det derimod intet med ideologien at gøre, men er bare en reaktion på noget vesten har gjort, eller lignende.

Whataboutism.

Citér
Prøv lige at udfordre dig selv: Hvilke lande er generelt bedst at bo i: Dem med økonomisk frihed og beskyttelse af privat ejendomsret, eller dem uden?

Det ved jeg da godt. Jeg bor selv midt i et af dem.

Citér
Hvad tror du årsagen er?

Mange. Traditionelt stærk arbejderbevægelse, der har vristet en mere lige fordeling ud af dem.bevægelse. Men den vigtigste er at vi befinder os øverst i den kapitalistiske fødekæde, hvor vi har resten af verden til at trælle billig arbejdskraft for os og forsyne vore markeder med billige varer. Situationen er etableret med vold.

Med vort overforbrug berøver vi også fremtidige generationer muligheder. Vi plyndrer fremtiden.

Citér
Uanset om du er enig med os liberalister, vil du så erkende at det er en logisk sammenhængende ideologi, ..........................

Liberalister anerkender ikke at der er årsag>virkning sammenhæng i historien og samfundet. Komplet ulogisk.

Adam Smith nævnte en "Usynlig Hånd". Ikke særligt prominent og senere liberalister har forladt ideen. Men der må alligevel være et eller andet metafysisk i sving.

Citér
.......................................med empiri for sin succes?

Sær måde at måle succes på. Liberalismens "sejr" har overalt medført øget ulighed og udbytning. Både nationalt og på verdensplan er der færre og færre der ejer mere og mere. Middelklassen er på vej ned, og ved at blive gjort til "Working Poor" over alt i de højest udviklede lande og underklassen bliver mere og mere omfattende. Demokratiet er også på retur, så meget at USA er købt og betalt i oligarkiernes vold.

https://www.rollingstone.com/politics/politics-news/jimmy-carter-u-s-is-an-oligarchy-with-unlimited-political-bribery-63262/

Også fandens meget politi og militær der skal til for at skabe og vedligeholde denne "succes".

Det meste af verden er i korrupte diktatorers vold. Ingen succes. Kun fiasko.

Kapitalismen har eksisteret i 1 % af menneskehedens historie. Og nogen tror det er verdenshistoriens ypperste, gyldne højdepunkt. Til trods for at vi står midt i den 6. masseudryddelse.

Lidt liberal succes.


2
Religion-& Filosofi / Sv: Kapitalismen og privat ejendom.
« Dato: I dag ved 03:56:48 am »
Det er du dig, der bliver ved med at tale om den der helligånd.

Det er fordi I bliver ved med at omtale udviklingen i samfundet og historien, som om der sod højere magter bag. Det er når Gubbi omtaler at kommunismen blev "indført". For hvem skulle ellers have magt til at indføre det, andre end højere magter?

3
Religion-& Filosofi / Sv: Hvad er Fandens Værk?
« Dato: Marts 24, 2019, 04:24:36 pm »
Er der ikke snart nogen der har bud på hvad Fandens Værk er?

4
Samfund- & Kultur / Sv: en flok nazister stod og heilede på Slotspladsen
« Dato: Marts 24, 2019, 03:45:30 pm »

"Jeg er så skide træt af at se disse billeder, der står uimodsagt af de såkaldte demokratiske muslimer. I stedet for Paludan (Stram Kurs-leder, red.) så burde de netop have lavet en moddemonstration .........................

Nogle skulle også lave en demonstration mod at molokoerne i nogle bjergdale i Armenien har en religion, der byder dem at fasten skal vare en hel uge. Og at fasten ikke kun skal gælde dem, men også deres husdyr.

5
Åh, alle de åndsvage internetklammerier.

Kommuner sender ikke bekymringsbreve ud.

Hendes forældremyndigheds egenthed er kommet på dagsordenen udelukkende fordi hun postede en halshugningsvideo.

6
Samfund- & Kultur / Sv: .... og de opstiller selv på partilisterne
« Dato: Marts 24, 2019, 10:09:15 am »
Jeg tjekkede lig de andre: Kashif Ahmad, Sikander Siddique og Qasam Nazir Ahmad. Ikke rigtigt noget negativt at sige. Den ene har været med Hizt-ut-Tahrir, men nu rakker han ned på dem.

Men DerRudi har måske viden om dem, som vi andre ikke har. Ellers hænger DerRudis indlæg i laser.

7
Samfund- & Kultur / Sv: .... og de opstiller selv på partilisterne
« Dato: Marts 24, 2019, 02:55:16 am »
Aida Ammary, som er politisk rådgiver for Enhedslisten.

En politisk rådgiver, det må da være en man virkelig lytter til i et politisk parti. En, der nemt kan gå hen at få en vis indflydelse på, hvilken politik dette parti fører, ikke?

Hvad gælder ophidselsen? Hvad er der dog i vejen med hende? Hun virker da rimeligt fornuftig og normal. Men hvis du ved noget om hende, som vi andre burde vide, så berig os venligst.

Citér
Alternativet, Enhedslisten og SF - det er partier alle, som holder af Danmark, skal holde sig langt, langt væk fra. Husk det, når valget kommer.

Jeg vil følge dit råd og lade være med at stemme på SF eller Alternativet.

8
Samfund- & Kultur / Sv: .... og de opstiller selv på partilisterne
« Dato: Marts 23, 2019, 05:10:23 pm »
Sproget 'Lepcha' er et sprog der tales i Sikkem, Vest-bengalen, Nepal og Bhutan. Det tilhører den sino-tibetanske sprogfamilies gren af tibeto-burman-underfamilien.

Det regnes for områdets oprindelige sprog, dateret før ankomsten af de tibetanske sprog sikkemesisk og dzongkha, senere nepalesisk.

9
Almen / Sv: Verdens fattigdom FALDER.
« Dato: Marts 23, 2019, 02:47:41 pm »
I dag var luftforureningsindexet oppe på 352 her.


10
Religion-& Filosofi / Sv: Kapitalismen og privat ejendom.
« Dato: Marts 23, 2019, 02:12:35 pm »
Carlo, du blander alt muligt sammen. Velfærdsmodeller, arbejdsmarkedsmodel, uddannelsessystem etc. Kapitalisme handler om graden af borgernes økonomiske frihed til at disponere. Hvis du nu prøver at glemmer ord som kommunisme, kapitalisme og socialisme og ser alene på de forskellige landes rangering af økonomisk frihed ligger USA for eksempel lavere end Danmark. USA er altså mindre kapitalistisk end Danmark - vi kan også sige mere socialistisk, men det lyder jo dumt. Endnu mere forvirrende bliver det, når folk i USA anklager de skandinaviske lande for at være socialister ofte på grund af skattetrykket og fordelinspolitiken.

Altsammen rigtigt. Men så er problemet at kapitalisme ikke eksisterer nogen steder.

Citér
Din definition af kapitalisme er simpelthen ikke det samme, som der står i lærebøgerne.

Jo, jeg accepterer den definition og har selv skrevet den.

Citér
Er det de store statuer, er det de store, grå betonbygninger, der fascinerer dig ved kommunismen?

Jeg fascineres ikke af kommunismen som den blev udøvet. Det jeg hele tiden henviser til, er at der er årsag-virkning sammenhæng i historien og samfundet. Og at der derfor er grunde til at kommunismen opstod her og der. Det er jer der bliver ved med at skrive som om der var en særlig ondartet udgave af Helligånden der har udvirket kommunisme.

Det er oven i købet meget nemt og kræver ikke synderligt kendskab til historie. (det har jeg nemlig ikke). Samtlige steder hvor kommunisme er opstået (ikke indført) har der været nogle faldefærdige regimer i opløsning. Sovjetunionen, Kina, Cuba og Nicaragua.

For Sovjetunionens vedkommende, hvor revolutionen fandt sted, var fuldstændigt på hælene. Det var bare for Trotsky at komme med en flok matroser og sparke den rådne rønne ned. (Kommunisterne selv ynder at kalde det en revolution, men det var det ikke.) Derfra gik det slag i slag, med det velorganiserede bolsjevikiske parti. Intet metafysisk ved det.

Det samme i Kina. Så at sige ingen regering. Der var bare røverbander og lokale krigsherrer. Der skulle ikke nogen helligånd til at tage magten. Det velorganiserede kommunistiske parti kunne samle landet og genskabe den nationale stolthed. Logisk og forståeligt nok.

11
Religion-& Filosofi / Sv: Kapitalismen og privat ejendom.
« Dato: Marts 23, 2019, 11:45:37 am »
Jeg skrev for et par dage siden, at der ikke eksisterer kommunistiske lande mere. Reelt set er der efter 2. Verdenskrig kun 5 kommunistiske lande tilbage, men de har alle sammen indført økonomisk reformer og liberaliseringer. I stedet for at kalde det kommunisme og kapitalisme kan vi også kalde det for graden af økonomisk frihed - så afkobler vi ideologierne og ser udelukkende på tal og sammenligninger. Her ligger lande som Singapore og Hong Kong i toppen.

Altsammen rigtigt. Singapore og Hong Kong er i toppen af lande, hvor færrest ejer mest. Så meget kapitalistiske.Citér
Det er faktisk ikke et land som USA selv om mange tror, det er det mest kapitalistiske land.

Fuldstændigt rigtigt. Økonomisk statsintervention overalt. Og fuldstændigt retsløst.

Men med den argumentation, har man skaffet sig selv en helgarderet tipskupon. I ethvert land eller økonomi kan man pege på et eller andet og sige at dette eller hint er u-kapitalistisk. F eks er EU ikke særlig kapitalistisk, fordi der er landbrugsstøtte og nationale støtteordninger til landbruget. Især de nordiske lande er derfor temmelig u-kapitalistiske fordi der er høje skatter, der hindrer fuld skrue for markedskræfterne.

Så kan vi reducere det til at kapitalisme ikke findes nogen steder.

Citér
Der er også noget, der hedder rule of law eller retssamfund ....................................

Hvem skal så sørge for 'rule of law' og retssamfund? De økonomiske magthavere er interesseret i det absolut modsatte. Nemlig korruption og køb af den politiske magt. Hvorfor gør de det ellers?

Citér
Du har også vist et billede af Mirae scientists street i Nordkorea for at vise, hvor god kommunismen er, ................

Nej, det gjorde jeg nu ikke, for jeg plejer ikke at bruge glansbilleder. Det var vist et svar til Anti-rød. Jeg kan ikke huske hvad det var. Noget med han bragte et billede af nogle kasinoer i las Vegas ogsagdeat kapitalismen erfantastisk.

Citér
..............................bragte men Nordkorea har været bankerot i 25 år.

Det ved jeg godt.

Citér
Dem, der har bygget gaden, er sikkert ikke engang blevet betalt og har kun fået 5 kartofler om dagen. De har bygget noget, som folk kan give flere tusinde dollars for, så nu kommer du vel med en ny påstand, at Nordkorea er det mest kapitalistiske land og har skubbet Rusland ned på 2. pladsen.  :big_grin: :big_grin:

Nej, så vidt er Nordkorea ikke kommet - endnu. Hvorfor iøvrigt denne evige interesse for Nordkorea? Et lille land langt ude i Asien.

12
Religion-& Filosofi / Sv: Kapitalismen og privat ejendom.
« Dato: Marts 23, 2019, 11:09:38 am »
Det ville også undre mig, hvis ikke der blev skabt forbedringer for befolkningen. For det er jo formålet med en revolution og "lederen" skal jo helst frelse befolkningen. Det sker ofte efter revolutioner - specielt hvis lande i forvejen er ustabile og netop Kina var kendetegnet ved stor politisk omvæltning. Det samme så man også i Iran, hvor levealder, levestandard, uddannelse steg kraftigt efter den islamiske revolution.
Men det er ikke et argument for, at Kommunisme eller islamisme fungerer.

Citér
Problemet med kommunisme er, at den er ineffektiv og ustabil. Den er også meget dårlig til at allokere ressourcer, hvor der er behov. I dag er statsøkonomier i udviklede lande så kompliceret og der er så mange forskellige sektorer og mange af dem er gensidig afhængig af hinanden. Landbruget er afhængig af transportsektoren, transportsektoren er afhængig af servicesektoren til at vedligeholde maskiner osv. I et land, hvor staten planlægger alt, kræver det et overblik som er umuligt. Det er et korthus, hvor hele huset falder sammen, hvis man fjerner et kort. I lande med kapitalisme er skaden mere afgrænset, hvis en træffer et dårligt valg. Det eneste staten skal gøre er at føre en ansvarlig finanspolitik.

Rigtigt. Kommunisme gik fint da produktionen var forholdsvis simpel. Men efterhånden som samfundet og teknologien udviklede sig, gik de i stå.

Jeg læste et eksempel. I 60'erne da kunststoffer vandt mere og mere indpas i fremstillingerne i de højest udviklede kapitalistiske lande, sakkede Sovjetunionen bagud, da de fortsatte med at bruge metal, for det var de vant til. Planøkonomien kunne ikke omstilles til brug af det langt billigere plastik.

Citér
Kom nu med et eksempel på et kommunistisk land, der har været på røven og kampet sig op igen.

Da kommunismen brød sammen i Jugoslavien, udløste det en borgerkrig der kostede 300 000 mennesker livet og lagde landets økonomi i ruiner.

13
Religion-& Filosofi / Sv: Kapitalismen og privat ejendom.
« Dato: Marts 23, 2019, 09:49:13 am »
Jo du beskæftiger dig da i høj grad med hvordan det burde være når du kommer med alle dine kommunistiske statements om dit kommunistiske "drømmeland" hvor alle er lige.

Nej, det har jeg aldrig mælet et muk om.

Citér
Hvis dine "hjemløse" ellers har tysk statsborgerskab, har de nøjagtig samme demokratiske muligheder for at stemme ved valgene...............

Ja, og hvor høj er så valg deltagelsen blandt dem? Jeg ved det ikke, men tror den er uhyre lav.

Citér
.........................og dermed stemme ja eller nej til et kommunistisk samfund,

"Pjalteproletariatet" er oftest stærkt højreorienteret og tilslutter sig populister. Prøv at tage hen og spørg en tysk hjemløs, hvem der har skylden. I de fleste tilfælde vil han svare, at det er muhamedanernes skyld.

Citér
I Tyskland har de endda muligheden for at uddanne sig til næsten hvad som helst deres IQ rækker til helt gratis, - præcis som alle andre. De er sikret gratis hospitals og lægehjælp helt gratis, - præcis som alle andre, -

Levealderen for tyske 'Obdachlose' er betydeligt lavere end resten af befolkningen. Og deres sygesikring er la-la. For hjemløse i den øvrige kapitalistisk verden, er de lost i sundhedssystemet.

Citér
så hvad er det for demokratiske rettigheder og friheder du mener de ikke har ?Stjernerne blinker jorden drejer rundt
fuglene synger i solen
få har det godt mange lider ondt
på asfalten blegner violen.
Oh,frihed, oh,friheden flyver
som svalerne højt i det blå,

oh,frihed, oh, friheden flyver
dig helst på jorden vi så.

Menneskeskabt er hadets bånd
og ondskabens tunge lænker.
Stærk og god er den hånd
som på havets bund den sænker.

Oh,frihed ...

Ofte vil man binde frihedens fugl
for at få sangen til at forstumme,
men den kan ikke holdes i skjul
lad det tordne fra frihedens tromme.

Oh,frihed ...

Finder du pladsen i livet for trang,
- er din rose spærret inde?
Slås du alene, bli'r kampen for lang,
men sammen kan vi friheden finde.

Oh,frihed ...

Citér
At fagforeninger og socialdemokrater er ved at være færdige overalt, skyldes ganske enkelt at deres tid er forbi og ingen af dem er løsningen på nutidens problemer, snarere tværtimod, og de derfor i den grad har passeret sidste salgsdato og efter hånden mistet befolkningens opbakning.

Vi konstaterer bare som faktum, at siden 1870'erne har fagforeningerne og deres politiske arm, gennemtvunget en vis omfordeling. Siden svækkelsen fra 70'erne, er uligheden steget.

Men som Gubbi siger: liberalismen har sejret. Ikke noget med at arbejdskraften optræder samlet. Det forvrider markedet. Vi skal have et arbejdsmarked på daglejerbasis med individuelle aftaler. Reelt skabt klassen af 'working poor'.

Over det meste af verden, bliver de dog nakket af dødspatruljer, hvis de forsøger at organisere fagforeninger

Citér
- men det har stadig noget med uddannelse, IQ og tilpasning at gøre og ikke deres demokratiske rettigheder.

I det meste af den kapitalistiske verden, skal man ellers til lommerne for at betale uddannelse og sit underhold under uddannelsen. Det megat kapitalistisk USA, for satan da!

14
Samfund- & Kultur / Sv: Demonstration/moddemonstration på fredag
« Dato: Marts 23, 2019, 06:26:07 am »
Og det er Danmark  :cray: :sick:

Nej, det er verden. Kom her til Chiang Mai Thailand og se hvor mange vestlige der er her. Og de smitter thaierne med vestlige liberale værdier, i den traditionelle underkastelseskultur.

Og så har vi baladen!

Ikke engang det stærkt isolerede Nordkorea har undgået at globaliseringen er skyllet ind over dem.

15
Religion-& Filosofi / Sv: Kapitalismen og privat ejendom.
« Dato: Marts 23, 2019, 05:55:40 am »
Der har aldrig været lighed for mennesker og der skal bestemt heller ikke være det.

(min kursivering). Jamen, som jeg utallige gange har skrevet, interesserer jeg mig ikke for hvordan det bør være. Drømmelande lader vi liberalisterne om.

Citér
Der kan selvfølgelig være fornuft i at begrænse alt for stor økonomisk ulighed hvor en håndfuld mennesker ejer hele jorden og resten ingen ting, ..................

Hvem skulle begrænse en alt for stor økonomisk ulighed? Siden 1870'erne har vi haft arbejderbevægelsernes politiske organisationer, der har spillet med i de højest udviklede lande. Men den æra er ved at være slut. Fagforeningerne får ringere og ringere opslutning. Og Socialdemokratierne er ved at være færdige overalt.

Citér
Hvis alle lande havde demokratisk frihed til selv at vælge som i vesten, ville der slet ikke eksistere kommunistiske lande i verden.

Der er ingen kommunistiske lande i verden mere - er vi lige blevet enige om. Cuba? Der bor færre mennesker i Cuba end der er gadefejere i Chongqing.

Men du får lige et billede af nogle hjemløse i det rige Tyskland, og så kan du fortælle mig hvilken "demokratisk frihed til selv at vælge" de har?Den liberale snak om "demokratisk frihed til selv at vælge" er bare en forfløjen liberal floskel.

Du fortæller iøvrigt at du kommer en del i Fillippinerne.  Så ved du også udmærket at for hovedparten af befolkningen der, gælder at de må æde det der er. For der er ikke andet. Ikke som mig, der kan vælge mellem salami og rullepølse når jeg er henne i Rema1000.

Sider: [1] 2 3 ... 609