Politik- & Samfund => Religion-& Filosofi => Emne startet af: Carlo efter Marts 21, 2019, 04:07:16 am

Titel: Det liberale verdensbillede
Indlæg af: Carlo efter Marts 21, 2019, 04:07:16 am
Skinner igennem i foregående tråd.

I Verden er der to ånder. En god liberal ånd og en ond kommunistisk ånd der kæmper indbyrdes. Kampen foregår både i de højere sfærer og på den materielle jord. I almindelighed vinder den Gode Ånd, men nogle gange vinder den Onde Ånd og indfører kommunisme. Den Onde Ånd er nemlig meget træsk.

Sådan lidt buddhistisk. Men dejlig forklaring, for den befrier en for at søge efter dybere årsager til at det er som det er.

Undertiden skal den Gode Ånd dog have hjælp mod den Onde Ånd. F eks med militærdiktaturer, hvor opsætsige bønder, der ikke bare vil aflevere deres jord frivilligt til multinationale selskaber, hentes af dødspatruljer om natten og findes nakkeskudte i en vejgrøft næste morgen.

Her fra Honduras.

(https://amp.businessinsider.com/images/565d8387c28144c0018b6402-750-500.jpg)
Titel: Sv: Det liberale verdensbillede
Indlæg af: GuBBi efter Marts 21, 2019, 09:14:44 pm
Så du taber en diskussion, fordi det bliver påpeget at du (bla.) laver en selvmodsigelse, men istedet for at udfordre dit eget verdensbillede, anklager du nu os andre for bare at sige dig imod fordi vi ser det liberale som det gode og kommunisme som det ond.

Carlo, det virker i høj grad som om du projicerer her. På trods af at der ingen gode argumenter er for din side, klynger du dig stadig til en fallit ideologi. Det er dig der ser verden som denne kamp, og nægter at søge de dybere forklaringer. Du kan ikke lide kapitalisme, så derfor anklager du bare kapitalismen for alt hvad der er galt i verden. Når ting (uundgåeligt) går galt i kommunistiske lande har det derimod intet med ideologien at gøre, men er bare en reaktion på noget vesten har gjort, eller lignende.

Prøv lige at udfordre dig selv: Hvilke lande er generelt bedst at bo i: Dem med økonomisk frihed og beskyttelse af privat ejendomsret, eller dem uden? Hvad tror du årsagen er?

Uanset om du er enig med os liberalister, vil du så erkende at det er en logisk sammenhængende ideologi, med empiri for sin succes?
Titel: Sv: Det liberale verdensbillede
Indlæg af: fedt efter Marts 22, 2019, 02:53:31 pm
Ingen svar fra garlo, som ellers skriver hele tiden i gamle indlæg, for at holde den kørende.
Titel: Sv: Det liberale verdensbillede
Indlæg af: Carlo efter Marts 25, 2019, 07:33:43 am
På trods af at der ingen gode argumenter er for din side, klynger du dig stadig til en fallit ideologi.

Udbytningen og uligheden eksisterer uafhængigt af at der er nogen der påpeger den, eller agerer på den. Akkurat som tyngedeloven eksisterrer uden Newton.

Citér
Det er dig der ser verden som denne kamp, og nægter at søge de dybere forklaringer.

Jeg søger materialistisk forklaringer.

Citér
Du kan ikke lide kapitalisme, så derfor anklager du bare kapitalismen for alt hvad der er galt i verden.

Jeg har ikke udtrykt sym- eller antipati for noget. Konstaterer bare hvordan det er. Og har ikke den fjerneste ide om noget perfekt samfund.

Citér
Når ting (uundgåeligt) går galt i kommunistiske lande har det derimod intet med ideologien at gøre, men er bare en reaktion på noget vesten har gjort, eller lignende.

Whataboutism.

Citér
Prøv lige at udfordre dig selv: Hvilke lande er generelt bedst at bo i: Dem med økonomisk frihed og beskyttelse af privat ejendomsret, eller dem uden?

Det ved jeg da godt. Jeg bor selv midt i et af dem.

Citér
Hvad tror du årsagen er?

Mange. Traditionelt stærk arbejderbevægelse, der har vristet en mere lige fordeling ud af dem.bevægelse. Men den vigtigste er at vi befinder os øverst i den kapitalistiske fødekæde, hvor vi har resten af verden til at trælle billig arbejdskraft for os og forsyne vore markeder med billige varer. Situationen er etableret med vold.

Med vort overforbrug berøver vi også fremtidige generationer muligheder. Vi plyndrer fremtiden.

Citér
Uanset om du er enig med os liberalister, vil du så erkende at det er en logisk sammenhængende ideologi, ..........................

Liberalister anerkender ikke at der er årsag>virkning sammenhæng i historien og samfundet. Komplet ulogisk.

Adam Smith nævnte en "Usynlig Hånd". Ikke særligt prominent og senere liberalister har forladt ideen. Men der må alligevel være et eller andet metafysisk i sving.

Citér
.......................................med empiri for sin succes?

Sær måde at måle succes på. Liberalismens "sejr" har overalt medført øget ulighed og udbytning. Både nationalt og på verdensplan er der færre og færre der ejer mere og mere. Middelklassen er på vej ned, og ved at blive gjort til "Working Poor" over alt i de højest udviklede lande og underklassen bliver mere og mere omfattende. Demokratiet er også på retur, så meget at USA er købt og betalt i oligarkiernes vold.

https://www.rollingstone.com/politics/politics-news/jimmy-carter-u-s-is-an-oligarchy-with-unlimited-political-bribery-63262/

Også fandens meget politi og militær der skal til for at skabe og vedligeholde denne "succes".

Det meste af verden er i korrupte diktatorers vold. Ingen succes. Kun fiasko.

Kapitalismen har eksisteret i 1 % af menneskehedens historie. Og nogen tror det er verdenshistoriens ypperste, gyldne højdepunkt. Til trods for at vi står midt i den 6. masseudryddelse.

Lidt liberal succes.

(https://i.imgur.com/cNEmQeO.jpg?1)
Titel: Sv: Det liberale verdensbillede
Indlæg af: genuine Troll efter Marts 25, 2019, 09:46:41 am
Set ud fra en kommunists synspunkt, må vi jo hellere anføre,  :girl_sigh:
Titel: Sv: Det liberale verdensbillede
Indlæg af: Phil efter Marts 25, 2019, 10:46:20 am

Udbytningen og uligheden eksisterer uafhængigt af at der er nogen der påpeger den, eller agerer på den. Akkurat som tyngedeloven eksisterer uden Newton.

Jeg har ikke udtrykt sym- eller antipati for noget. Konstaterer bare hvordan det er. Og har ikke den fjerneste ide om noget perfekt samfund.

(https://i.imgur.com/cNEmQeO.jpg?1)


Og hvad er så ideen og formålet med at fortælle/påpege noget om udbytningen og uligheden som alle udmærket ved i forvejen, - når du alligevel ikke har noget alternativ eller noget at tilføje ? Har du en løsning på problemet ?

Ellers virker det netop som om du prøver at fortælle folk om tyngdeloven, som alle udmærket kender i forvejen og som er der uanset at hverken dig eller Newton behøver fortælle os om den.

Der er mig bekendt ingen der har benægtet at der er ulighed eller at der finder udbytning sted rundt om på jorden, både i de kapitalistiske og de kommunistiske og alle andre samfund, så hvor vil du egentlig hen med det ?

- og hvem kunne iøvrigt finde på at slå telt op på skærver og med jernbaneskinner midt gennem teltet når der tydeligvis findes skov og grønne arealer lige ved siden af ? - med mindre formålet direkte er at provokere og spærre for togtrafikken. Skinner der ikke bliver brugt ruster på overfladen, det er dem her ikke.Titel: Sv: Det liberale verdensbillede
Indlæg af: PU efter Marts 25, 2019, 11:48:28 am
Der er den tredje vej. Hvor samfundet fungerer med markedsøkonomi, men hvor man helt omdefinerer kapitalens rolle. Desværre er jeg ikke så interesseret i økonomi, men folk kan læse Oluf Krabbes bog, det politiske galehus, for mere info. 
Titel: Sv: Det liberale verdensbillede
Indlæg af: PU efter Marts 25, 2019, 11:58:29 am
Endelig fik bankerne sat et loft for "semitternes" ågervirksomhed.

https://finans.dk/finans2/ECE11273944/bankernes-organisation-vil-forhindre-ekstremt-dyre-kviklaan/?ctxref=forside

Det skal være slut med lån, hvor de årlige omkostninger er på flere hundrede procent, mener Finans Danmark. Et loft over de årlige låneomkostninger skal forhindre, at forbrugere optager lån, som de ikke kan betale tilbage. Det mener brancheorganisationen Finans Danmark, som foreslår, at der indføres et loft over de årlige omkostninger i procent (ÅOP) på 50 procent.
Titel: Sv: Det liberale verdensbillede
Indlæg af: homofaber efter Marts 25, 2019, 06:49:15 pm

Sær måde at måle succes på. Liberalismens "sejr" har overalt medført øget ulighed og udbytning. Både nationalt og på verdensplan er der færre og færre der ejer mere og mere. Middelklassen er på vej ned, og ved at blive gjort til "Working Poor" over alt i de højest udviklede lande og underklassen bliver mere og mere omfattende. Demokratiet er også på retur, så meget at USA er købt og betalt i oligarkiernes vold.


Det er simpelthen løgn. Hvis man ser på bnp pr indbyggere viser det tydeligt, at Marx tog fejl - og det gør du også. Du blivr ved med at komme med påstande, som slet ikke holder og det er fordi du har tabt diskussionen.
Kritikken af kapitalismen var, at kapitalen bliver akkumuleret hos kapitalisterne og arbejderne så til gengæld blev nødt til at sælge deres arbejdskraft i konkurrence med andre arbejdere om hvem, der kan tilbyde den laveste pris. Arbejderne ville ikke kunne købe produktionsmidler for andre og bedre stillet kapitalister vil udkonkurrere dem. Det ville medføre en lille og rig kapitalklasse og en stor og fattig og undertrykt underklasse, der så ville vælte systemet. En nedadgående spiral.
Det er ikke rigtigt, at det skete i lande som Kina og Rusland. Situationen i Kina var langt mere kompleks i øvrigt. Grunden til, at Marx alligevel tog fejl var, at han kunne ikke forudsige, at lovgivning kunne holde systemet i skak. Kapitalisme er ikke defineret ved en ukontrolabel udnyttelse ala jo mere man evner at udnytte folk jo mere kapitalistisk er det. Man har lovgivning, der regulerer mindsteløn, overenskomst, beskatning. Vi sikrer, at børnearbejde ikke er tilladt osv. Man tildeler aktivt lønmodtagere rettigheder, hvor du tror, at kommunismen i sig selv giver arbejderne rettigheder.
Jeg ved heller ikke rigtigt, om jeg forstår argumentet om, at jo færre der ejer jo mere ulige er samfundet. Jeg ved ikke engang, om det er korrekt. Du mener vel ikke, at en ingeniør, der tager sin cykel på arbejde og bor til leje, er en del af underklassen?

Du sidder fast i en gammel tid, Carlo. Vi skriver ikke mere 1950, men 2019.
Titel: Sv: Det liberale verdensbillede
Indlæg af: Carlo efter Marts 26, 2019, 05:41:07 am
Og hvad er så ideen og formålet med at fortælle/påpege noget om udbytningen og uligheden som alle udmærket ved i forvejen, - når du alligevel ikke har noget alternativ eller noget at tilføje ? Har du en løsning på problemet ?

Godt spørgsmål. Ja, det er egentligt både banalt og velkendt. Kapitalismen er som et løbsk godstog på vej mod afgrunden.

Citér
Der er mig bekendt ingen der har benægtet at der er ulighed eller at der finder udbytning sted rundt om på jorden, .......................

Jo, det benægter liberalister.
Titel: Sv: Det liberale verdensbillede
Indlæg af: homofaber efter Marts 26, 2019, 08:45:38 am

Citér
Der er mig bekendt ingen der har benægtet at der er ulighed eller at der finder udbytning sted rundt om på jorden, .......................

Jo, det benægter liberalister.

Hvem benægter det? Jeg benægter bare din påstand om, at kapitalisme skulle medføre uligehed eller udbytning. Når du som venstreorieteret skriver det, er det fordi kommunisterne stadig klynger jer til tiden som den var for 150 år siden. Dengang var det mere reglen end undtagelsen, at der var udbytning og klassedeling eller slaveri. Kodeordet er rettigheder.
Titel: Sv: Det liberale verdensbillede
Indlæg af: genuine Troll efter Marts 26, 2019, 09:13:14 am
Kære lyttere, seere og læsere, følg med i den dramatiske diskussion mellem Carlo, Pihl, GuBBi og homofaber der omhandler ideologi,  :girl_smile:

Den har nu gået over flere dage det er spændende hvem der vinder og går af med sejren, det er dramatik liige til stregen, vil det ende galt?   :girl_impossible:
Titel: Sv: Det liberale verdensbillede
Indlæg af: fedt efter Marts 26, 2019, 11:23:08 am
Det er altid spændende, når ideologerne mødes og udveksler store ord, som næsten ingen af dem forstår; men ordene lyder godt, så måske syntes andre debattører, de må være kloge!!! 
Titel: Sv: Det liberale verdensbillede
Indlæg af: Carlo efter Marts 27, 2019, 05:50:40 am
Jeg benægter bare din påstand om, at kapitalisme skulle medføre uligehed eller udbytning.

Nådadada. Så bliver udspillet dit. Fortæl mig et land eller en økonomi, hvor mere liberal politik har medført øget lighed og mindsket udbytning? Det trænger det til at blive boret i.


Citér
Når du som venstreorieteret skriver det, er det fordi kommunisterne stadig klynger jer til tiden som den var for 150 år siden.

Nej, jeg gør ikke. Jeg pointerer bare at der er årsag>virkning forhold i samfundet og historien.

Citér
Dengang var det mere reglen end undtagelsen, at der var udbytning og klassedeling eller slaveri. Kodeordet er rettigheder.

Og hvem skal så sørge for disse rettigheder? Rettighederne er opstået i et klassekompromis i Europa i 1870'erne. Kapitalismen selv giver ingen rettigheder.
Titel: Sv: Det liberale verdensbillede
Indlæg af: Carlo efter Marts 27, 2019, 05:53:22 am
Kære lyttere, seere og læsere, følg med i den dramatiske diskussion mellem Carlo, Pihl, GuBBi og homofaber der omhandler ideologi,  :girl_smile:

Ja, det eneste der mangler, er nogen der drejer tråden over til at handle om muslimer.
Titel: Sv: Det liberale verdensbillede
Indlæg af: homofaber efter Marts 27, 2019, 10:39:25 pm
Jeg benægter bare din påstand om, at kapitalisme skulle medføre uligehed eller udbytning.

Nådadada. Så bliver udspillet dit. Fortæl mig et land eller en økonomi, hvor mere liberal politik har medført øget lighed og mindsket udbytning? Det trænger det til at blive boret i.

Jamen jeg har allerede nævnt alle de vestlige lande med liberale demokratier. Jeg har aldrig benægtet, at en civilingeniør får mere udbetalt end en sosu-assistent. Opdelingen mellem arbejdere og kapitalister eksisterer heller ikke i dag. For 50-60 år siden var det kun 3%, der tog en akademisk uddannelse - i dag er det 30%. Arbejdere kan eje bil, båd, campingvogn osv. De kan starte virksomhed og blive selvstændige.

Citér
Når du som venstreorieteret skriver det, er det fordi kommunisterne stadig klynger jer til tiden som den var for 150 år siden.

Nej, jeg gør ikke. Jeg pointerer bare at der er årsag>virkning forhold i samfundet og historien.

Jo, din kritik af kapitalismen er 150 år for gammel. Det svarer til, at man kritiserer lægefagligheden, fordi man engang lavede åreladninger eller forsøg på mennesker. Jeg ved heller ikke, hvorfor du bliver ved med at tale om årsag-virkning. Hverken Rusland eller Kina var kapitalistiske før kommunismen. Men jeg ved ikke, hvad du vil med dit årsag og virkning.

Citér
Dengang var det mere reglen end undtagelsen, at der var udbytning og klassedeling eller slaveri. Kodeordet er rettigheder.

Og hvem skal så sørge for disse rettigheder? Rettighederne er opstået i et klassekompromis i Europa i 1870'erne. Kapitalismen selv giver ingen rettigheder.

Øhm, hvad tror du, der sker, hvis en eller anden ansætter et barn på 12 år til at slæbe murbrokker dagen lang? Hvad med fagforeninger? Arbejdsmarkedslovgivning? Hvordan tror du straffeloven bliver håndhævet?

Jeg har aldrig sagt, at kapitalismen i sig selv giver noget - jeg har sagt det modsatte. Det er dig, der som så mange tror, at ideologier er komplette ideer, man kan implementere som var det en opdatering til sit smart-tv. Marx tog fej af kapitalismen, fordi det var i en tid, hvor arbejdere ikke havde rettigheder. Der fandes slaveri og børnearbejde. På lidt over 2 århundrede er hele verdens økonomi steget med noget i retningen af 4000%. Levestandarden er øget, sundhedssektoren er blevet udviklet, gennemsnitsladeren er steget, børnedødligheden er faldet. Det er ikke kommunismens skyld.
Titel: Sv: Det liberale verdensbillede
Indlæg af: PU efter Marts 29, 2019, 12:00:48 pm
Bøvs
Jeg benægter bare din påstand om, at kapitalisme skulle medføre uligehed eller udbytning.

Nådadada. Så bliver udspillet dit. Fortæl mig et land eller en økonomi, hvor mere liberal politik har medført øget lighed og mindsket udbytning? Det trænger det til at blive boret i.

Jamen jeg har allerede nævnt alle de vestlige lande med liberale demokratier. Jeg har aldrig benægtet, at en civilingeniør får mere udbetalt end en sosu-assistent. Opdelingen mellem arbejdere og kapitalister eksisterer heller ikke i dag. For 50-60 år siden var det kun 3%, der tog en akademisk uddannelse - i dag er det 30%. Arbejdere kan eje bil, båd, campingvogn osv. De kan starte virksomhed og blive selvstændige.

Bøvs
Citér
Når du som venstreorieteret skriver det, er det fordi kommunisterne stadig klynger jer til tiden som den var for 150 år siden.

Nej, jeg gør ikke. Jeg pointerer bare at der er årsag>virkning forhold i samfundet og historien.
Bøvs

Jo, din kritik af kapitalismen er 150 år for gammel. Det svarer til, at man kritiserer lægefagligheden, fordi man engang lavede åreladninger eller forsøg på mennesker. Jeg ved heller ikke, hvorfor du bliver ved med at tale om årsag-virkning. Hverken Rusland eller Kina var kapitalistiske før kommunismen. Men jeg ved ikke, hvad du vil med dit årsag og virkning.

Bøvs
Citér
Dengang var det mere reglen end undtagelsen, at der var udbytning og klassedeling eller slaveri. Kodeordet er rettigheder.

Og hvem skal så sørge for disse rettigheder? Rettighederne er opstået i et klassekompromis i Europa i 1870'erne. Kapitalismen selv giver ingen rettigheder.
Bøvs

Øhm, hvad tror du, der sker, hvis en eller anden ansætter et barn på 12 år til at slæbe murbrokker dagen lang? Hvad med fagforeninger? Arbejdsmarkedslovgivning? Hvordan tror du straffeloven bliver håndhævet?

Jeg har aldrig sagt, at kapitalismen i sig selv giver noget - jeg har sagt det modsatte. Det er dig, der som så mange tror, at ideologier er komplette ideer, man kan implementere som var det en opdatering til sit smart-tv. Marx tog fej af kapitalismen, fordi det var i en tid, hvor arbejdere ikke havde rettigheder. Der fandes slaveri og børnearbejde. På lidt over 2 århundrede er hele verdens økonomi steget med noget i retningen af 4000%. Levestandarden er øget, sundhedssektoren er blevet udviklet, gennemsnitsladeren er steget, børnedødligheden er faldet. Det er ikke kommunismens skyld.
Bøvs  :blum:
Titel: Sv: Det liberale verdensbillede
Indlæg af: PU efter Marts 30, 2019, 10:15:53 pm
Bøvs
Jeg benægter bare din påstand om, at kapitalisme skulle medføre uligehed eller udbytning.

Nådadada. Så bliver udspillet dit. Fortæl mig et land eller en økonomi, hvor mere liberal politik har medført øget lighed og mindsket udbytning? Det trænger det til at blive boret i.

Jamen jeg har allerede nævnt alle de vestlige lande med liberale demokratier. Jeg har aldrig benægtet, at en civilingeniør får mere udbetalt end en sosu-assistent. Opdelingen mellem arbejdere og kapitalister eksisterer heller ikke i dag. For 50-60 år siden var det kun 3%, der tog en akademisk uddannelse - i dag er det 30%. Arbejdere kan eje bil, båd, campingvogn osv. De kan starte virksomhed og blive selvstændige.

Bøvs
Citér
Når du som venstreorieteret skriver det, er det fordi kommunisterne stadig klynger jer til tiden som den var for 150 år siden.

Nej, jeg gør ikke. Jeg pointerer bare at der er årsag>virkning forhold i samfundet og historien.
Bøvs

Jo, din kritik af kapitalismen er 150 år for gammel. Det svarer til, at man kritiserer lægefagligheden, fordi man engang lavede åreladninger eller forsøg på mennesker. Jeg ved heller ikke, hvorfor du bliver ved med at tale om årsag-virkning. Hverken Rusland eller Kina var kapitalistiske før kommunismen. Men jeg ved ikke, hvad du vil med dit årsag og virkning.

Bøvs
Citér
Dengang var det mere reglen end undtagelsen, at der var udbytning og klassedeling eller slaveri. Kodeordet er rettigheder.

Og hvem skal så sørge for disse rettigheder? Rettighederne er opstået i et klassekompromis i Europa i 1870'erne. Kapitalismen selv giver ingen rettigheder.
Bøvs

Øhm, hvad tror du, der sker, hvis en eller anden ansætter et barn på 12 år til at slæbe murbrokker dagen lang? Hvad med fagforeninger? Arbejdsmarkedslovgivning? Hvordan tror du straffeloven bliver håndhævet?

Jeg har aldrig sagt, at kapitalismen i sig selv giver noget - jeg har sagt det modsatte. Det er dig, der som så mange tror, at ideologier er komplette ideer, man kan implementere som var det en opdatering til sit smart-tv. Marx tog fej af kapitalismen, fordi det var i en tid, hvor arbejdere ikke havde rettigheder. Der fandes slaveri og børnearbejde. På lidt over 2 århundrede er hele verdens økonomi steget med noget i retningen af 4000%. Levestandarden er øget, sundhedssektoren er blevet udviklet, gennemsnitsladeren er steget, børnedødligheden er faldet. Det er ikke kommunismens skyld.
Bøvs  :blum:
Prut
Titel: Sv: Det liberale verdensbillede
Indlæg af: Patrioten efter Marts 31, 2019, 12:55:55 pm
Jeg kunne nu godt have tænkt mig at udviklingen var gået i stå i 70’erne inden neoliberalismen gik helt amok med investeringsfonde, udliciteringer, privatiseringer og effektiviseringer !
Dengang danske firmaer var danskejede.
Dengang bundliniefokusering og konkursrytteri var en sjældenhed.
Dengang bankpakker var et ukendt begreb.
Dengang SKAT passede på pengene.
Dengang det offentlige system rent faktisk virkede og var effektivt.
Dengang EU hed EF og kun beskæftigede sig med frihandel og  toldsatser.
Dengang indvandringen var under kontrol.
Dengang shawarma og kebab butikker hed købmand og ismejeri.
Dengang der ikke var noget der ghettoer.
Dengang bander hed bullshit og vilde engle og kørte på motorcykel.
Dengang infrastrukturen fungerede og primært var kommunal og statslig.
Dengang der var politi nok.
Dengang man ikke var afhængig af internet og mobil.
osv osv osv....
Titel: Sv: Det liberale verdensbillede
Indlæg af: genuine Troll efter Marts 31, 2019, 04:32:20 pm
Kort sagt::> Dengang ingen tænkte på nedslidning af arbejdere, er det det du mener?
                   Dengang ingen tænkte på det psykiske miljø,
                   Dengang der var masser af papirnusseri og Glistrup snød i skat,  :girl_blum2:
                   Dengang Osv-
                    Og så tænkte man slet ikk på muslimer dengang eller indvandring, så du har ret - det var liiiige en tid for dig og dine blå venner,

                                                            :girl_sigh:
Titel: Sv: Det liberale verdensbillede
Indlæg af: Patrioten efter Marts 31, 2019, 07:33:00 pm
Næh min ven - lige omvendt for dengang var der hænder nok og ingen var stressede pga. nedskæringer og effektiviseringer !
Du ved dengang da farmand kunne forsørge familien og lillemor stadig kunne gå hjemme og passe ungerne !
Du ved dengang da folk som Glistrup blev straffet og hvor papirnusserne sørgede for at ingen snød systemet - i skarp kontrast til nutidens massive svindel på alle niveauer !
Ganske rigtigt dengang da muslimer primært fandtes i muslimske lande !
Jeg ved ikke om det specielt er blåt, jeg nøjes med at kalde det for de gode gamle dage !
Titel: Sv: Det liberale verdensbillede
Indlæg af: fedt efter Marts 31, 2019, 08:35:14 pm
Ja tænk sig, at nogle tror man hører til blå, bare fordi man vil have det lovlydige og trykke Danmark tilbage. Tror sgu den gamle Genuine troll går og drømmer om at blive gift med en araber.
Titel: Sv: Det liberale verdensbillede
Indlæg af: homofaber efter Marts 31, 2019, 08:48:36 pm
Jeg kunne nu godt have tænkt mig at udviklingen var gået i stå i 70’erne inden neoliberalismen gik helt amok med investeringsfonde, udliciteringer, privatiseringer og effektiviseringer !
Dengang danske firmaer var danskejede.
Dengang bundliniefokusering og konkursrytteri var en sjældenhed.
Dengang bankpakker var et ukendt begreb.
Dengang SKAT passede på pengene.
Dengang det offentlige system rent faktisk virkede og var effektivt.
Dengang EU hed EF og kun beskæftigede sig med frihandel og  toldsatser.
Dengang indvandringen var under kontrol.
Dengang shawarma og kebab butikker hed købmand og ismejeri.
Dengang der ikke var noget der ghettoer.
Dengang bander hed bullshit og vilde engle og kørte på motorcykel.
Dengang infrastrukturen fungerede og primært var kommunal og statslig.
Dengang der var politi nok.
Dengang man ikke var afhængig af internet og mobil.
osv osv osv....

Det er da også socialisme. Måske socialiberalisme.
Danmark har bevæget sig i en retning af mere økonomisk liberalisme de sidste 30-40 år. Konkurrence er godt. Hvis danske virksomheder kan effektivisere ved at flytte produktion til udlandet, så lad dem endelig det.
Titel: Sv: Det liberale verdensbillede
Indlæg af: Patrioten efter April 01, 2019, 12:43:46 pm
Jeg kunne nu godt have tænkt mig at udviklingen var gået i stå i 70’erne inden neoliberalismen gik helt amok med investeringsfonde, udliciteringer, privatiseringer og effektiviseringer !
Dengang danske firmaer var danskejede.
Dengang bundliniefokusering og konkursrytteri var en sjældenhed.
Dengang bankpakker var et ukendt begreb.
Dengang SKAT passede på pengene.
Dengang det offentlige system rent faktisk virkede og var effektivt.
Dengang EU hed EF og kun beskæftigede sig med frihandel og  toldsatser.
Dengang indvandringen var under kontrol.
Dengang shawarma og kebab butikker hed købmand og ismejeri.
Dengang der ikke var noget der ghettoer.
Dengang bander hed bullshit og vilde engle og kørte på motorcykel.
Dengang infrastrukturen fungerede og primært var kommunal og statslig.
Dengang der var politi nok.
Dengang man ikke var afhængig af internet og mobil.
osv osv osv....

Det er da også socialisme. Måske socialiberalisme.
Danmark har bevæget sig i en retning af mere økonomisk liberalisme de sidste 30-40 år. Konkurrence er godt. Hvis danske virksomheder kan effektivisere ved at flytte produktion til udlandet, så lad dem endelig det.

Nu tog jeg udgangspunkt i forskellen fra før til nu og der må jeg sige at jeg absolut foretrækker et samfund a’la det vi havde i 70’erne.
Tidens stress og jag med underbemanding overalt tog fart da liberalismen holdt sit indtog og hvis du kan huske tiden op til 70’erne vil du nok give mig ret  :yes:
Titel: Sv: Det liberale verdensbillede
Indlæg af: GuBBi efter April 01, 2019, 12:56:36 pm
Jeg kunne nu godt have tænkt mig at udviklingen var gået i stå i 70’erne inden neoliberalismen gik helt amok med investeringsfonde, udliciteringer, privatiseringer og effektiviseringer !
Dengang danske firmaer var danskejede.
Dengang bundliniefokusering og konkursrytteri var en sjældenhed.
Dengang bankpakker var et ukendt begreb.
Dengang SKAT passede på pengene.
Dengang det offentlige system rent faktisk virkede og var effektivt.
Dengang EU hed EF og kun beskæftigede sig med frihandel og  toldsatser.
Dengang indvandringen var under kontrol.
Dengang shawarma og kebab butikker hed købmand og ismejeri.
Dengang der ikke var noget der ghettoer.
Dengang bander hed bullshit og vilde engle og kørte på motorcykel.
Dengang infrastrukturen fungerede og primært var kommunal og statslig.
Dengang der var politi nok.
Dengang man ikke var afhængig af internet og mobil.
osv osv osv....

Kunne det tænkes at du ser din ungdom i et noget mere rosenrødt skær end hvad der egentlig er retfærdiggjort?

Økonomisk var 70'erne bestemt ikke gode, og jeg kan ikke finde kilder på det, men jeg tvivler stærkt på at infrastrukturen var bedre dengang.
Og der eksisterer altså stadig både iskioske og købmænd, selvom der også er kebabboder. Det ene udelukker ikke det andet.

De privatiseringer du brokker dig over var til dels et resultat af krisen i 70'erne som tvang regeringer til at tænke anderledes når det kom til offentlige ydelser, og ledte i 80'erne til konceptet New Public Management, som til dels stadig er aktuelt idag.
Titel: Sv: Det liberale verdensbillede
Indlæg af: Massey efter April 01, 2019, 07:14:38 pm
Jeg kunne nu godt have tænkt mig at udviklingen var gået i stå i 70’erne inden neoliberalismen gik helt amok med investeringsfonde, udliciteringer, privatiseringer og effektiviseringer !
Dengang danske firmaer var danskejede.
Dengang bundliniefokusering og konkursrytteri var en sjældenhed.
Dengang bankpakker var et ukendt begreb.
Dengang SKAT passede på pengene.
Dengang det offentlige system rent faktisk virkede og var effektivt.
Dengang EU hed EF og kun beskæftigede sig med frihandel og  toldsatser.
Dengang indvandringen var under kontrol.
Dengang shawarma og kebab butikker hed købmand og ismejeri.
Dengang der ikke var noget der ghettoer.
Dengang bander hed bullshit og vilde engle og kørte på motorcykel.
Dengang infrastrukturen fungerede og primært var kommunal og statslig.
Dengang der var politi nok.
Dengang man ikke var afhængig af internet og mobil.
osv osv osv....

Kunne det tænkes at du ser din ungdom i et noget mere rosenrødt skær end hvad der egentlig er retfærdiggjort?

Økonomisk var 70'erne bestemt ikke gode, og jeg kan ikke finde kilder på det, men jeg tvivler stærkt på at infrastrukturen var bedre dengang.
Og der eksisterer altså stadig både iskioske og købmænd, selvom der også er kebabboder. Det ene udelukker ikke det andet.

De privatiseringer du brokker dig over var til dels et resultat af krisen i 70'erne som tvang regeringer til at tænke anderledes når det kom til offentlige ydelser, og ledte i 80'erne til konceptet New Public Management, som til dels stadig er aktuelt idag.

Mindes ingen kebabbíkse i 70'erne.Kun en kinagrill på Amager.
Titel: Sv: Det liberale verdensbillede
Indlæg af: Patrioten efter April 01, 2019, 11:56:29 pm
Jeg kunne nu godt have tænkt mig at udviklingen var gået i stå i 70’erne inden neoliberalismen gik helt amok med investeringsfonde, udliciteringer, privatiseringer og effektiviseringer !
Dengang danske firmaer var danskejede.
Dengang bundliniefokusering og konkursrytteri var en sjældenhed.
Dengang bankpakker var et ukendt begreb.
Dengang SKAT passede på pengene.
Dengang det offentlige system rent faktisk virkede og var effektivt.
Dengang EU hed EF og kun beskæftigede sig med frihandel og  toldsatser.
Dengang indvandringen var under kontrol.
Dengang shawarma og kebab butikker hed købmand og ismejeri.
Dengang der ikke var noget der ghettoer.
Dengang bander hed bullshit og vilde engle og kørte på motorcykel.
Dengang infrastrukturen fungerede og primært var kommunal og statslig.
Dengang der var politi nok.
Dengang man ikke var afhængig af internet og mobil.
osv osv osv....

Kunne det tænkes at du ser din ungdom i et noget mere rosenrødt skær end hvad der egentlig er retfærdiggjort?

Økonomisk var 70'erne bestemt ikke gode, og jeg kan ikke finde kilder på det, men jeg tvivler stærkt på at infrastrukturen var bedre dengang.
Og der eksisterer altså stadig både iskioske og købmænd, selvom der også er kebabboder. Det ene udelukker ikke det andet.

De privatiseringer du brokker dig over var til dels et resultat af krisen i 70'erne som tvang regeringer til at tænke anderledes når det kom til offentlige ydelser, og ledte i 80'erne til konceptet New Public Management, som til dels stadig er aktuelt idag.

Jeg er født i 50 og husker ganske udemærket 70’ernes både gode og mindre gode sider, men sammenlignet med idag var der kun gode tider dengang.
Ja der var både oliekriser og arb.løshed i 70’erne, men til forskel fra idag var der ikke behov for samtalekøkken, 4 fladskærme og ditto pc og smartphones så man klarede sig med ganske lidt og ofte for en enkelt lønindkomst.
Der var langt færre biler og tog, men det hele kørte problemfrit og busserne dækkede selv tyndt befolkede områder hvor der tilmed fandtes både købmand og brugs.
Det tog en krig at rejse til Jylland dengang, men det harmonerede fint med tidens tålmodighed.
Børn legede ude til sent om aftenen uden opsyn og nåede alligevel at lave lektier.
Unge mennesker gik i byen uden risiko for at blive slået ned og røvet.
Politi kunne gå i gaderne uden at blive svinet til.
Til sammenligning indeholder nutiden et stresset samfund med langt mere vold og kriminalitet med massiv overvågning til følge.
Købmænd, posthuse, specielbutikker og tankstationer lukker på stribe og efterlader mange lokalsamfund øde og døde.
Internettets sociale medier opløser familiesammenholdet og skilsmisserne har nået uanede højder med psykisk belastede børn til følge der søger trøst og “likes” på nettet, men hvor de ofte nedgøres, misbruges og svindles i stor stil.
Ældre bliver ikke passet ordentligt grundet nedskæringer.
For få pædagoger i børnehaver og vuggestuer grundet nedskæringer.
Elendig pleje og hygiejne på hospitalerne grundet nedskæringer.
Mangel på betjente, fængselspersonale, læger, sygeplejersker osv osv. grundet utallige nedskæringer og effektiviseringer.
Det kan godt være at samfundet er blevet rigere på penge, men til gengæld er det blevet fattigere på stort set alle andre områder og jeg kan kun beklage at nutidens unge ikke kendte til livet i de gode gamle dage.
Indvandringens impact gider jeg ikke tillægge den i forvejen lange liste over nutidens “fordele” !Titel: Sv: Det liberale verdensbillede
Indlæg af: genuine Troll efter April 02, 2019, 09:22:41 am
Så må man da håbe tidsmaskinen snart bliver opfundet så du kan ta tilbage til dine dejlige 70ere,  :girl_smile:
Titel: Sv: Det liberale verdensbillede
Indlæg af: homofaber efter April 02, 2019, 10:15:26 am

Jeg er født i 50 og husker ganske udemærket 70’ernes både gode og mindre gode sider, men sammenlignet med idag var der kun gode tider dengang.
Ja der var både oliekriser og arb.løshed i 70’erne, men til forskel fra idag var der ikke behov for samtalekøkken, 4 fladskærme og ditto pc og smartphones så man klarede sig med ganske lidt og ofte for en enkelt lønindkomst.
Der var langt færre biler og tog, men det hele kørte problemfrit og busserne dækkede selv tyndt befolkede områder hvor der tilmed fandtes både købmand og brugs.
Det tog en krig at rejse til Jylland dengang, men det harmonerede fint med tidens tålmodighed.
Børn legede ude til sent om aftenen uden opsyn og nåede alligevel at lave lektier.
Unge mennesker gik i byen uden risiko for at blive slået ned og røvet.
Politi kunne gå i gaderne uden at blive svinet til.
Til sammenligning indeholder nutiden et stresset samfund med langt mere vold og kriminalitet med massiv overvågning til følge.
Købmænd, posthuse, specielbutikker og tankstationer lukker på stribe og efterlader mange lokalsamfund øde og døde.
Internettets sociale medier opløser familiesammenholdet og skilsmisserne har nået uanede højder med psykisk belastede børn til følge der søger trøst og “likes” på nettet, men hvor de ofte nedgøres, misbruges og svindles i stor stil.
Ældre bliver ikke passet ordentligt grundet nedskæringer.
For få pædagoger i børnehaver og vuggestuer grundet nedskæringer.
Elendig pleje og hygiejne på hospitalerne grundet nedskæringer.
Mangel på betjente, fængselspersonale, læger, sygeplejersker osv osv. grundet utallige nedskæringer og effektiviseringer.
Det kan godt være at samfundet er blevet rigere på penge, men til gengæld er det blevet fattigere på stort set alle andre områder og jeg kan kun beklage at nutidens unge ikke kendte til livet i de gode gamle dage.
Indvandringens impact gider jeg ikke tillægge den i forvejen lange liste over nutidens “fordele” !

Tja, jeg kan da godt se, der var positive ting. Men mon ikke, du alligevel ser tiden i et noget rosenrødt skær. Jeg er født i 70'erne og synes da også, at jeg som barn havde en bedre barndom end børn i dag - men jeg vil næsten gætte på, at en, der er født i 1940, vil sige det samme og rakke ned på 70'erne. Vi synes jo alle sammen også, at der altid var hvid jul da vi var børn.
Det store problem jeg har med at romantisere fortiden er lidt det samme som, hvorfor jeg ikke bryder mig om en serie som Huset på Christianshavn. Det forskønner en tid, hvor folk levede under elendige forhold. Det er socialrealisme, når det er værst. Ja, det er korrekt, at når man kom på sygehus, fik man et bad som det første - men dengang var det jo ikke alle, der havde adgang til daglig bad.
Titel: Sv: Det liberale verdensbillede
Indlæg af: Patrioten efter April 02, 2019, 10:26:49 am
Så må man da håbe tidsmaskinen snart bliver opfundet så du kan ta tilbage til dine dejlige 70ere,  :girl_smile:

De dejlige 70’ere findes skam stadig inde i mit hovede, men jeg kunne dog godt drømme om at flere fik kendskab til den så de også havde et sammenligningsgrundlag  :smile1:
Titel: Sv: Det liberale verdensbillede
Indlæg af: Patrioten efter April 02, 2019, 11:05:29 am

Jeg er født i 50 og husker ganske udemærket 70’ernes både gode og mindre gode sider, men sammenlignet med idag var der kun gode tider dengang.
Ja der var både oliekriser og arb.løshed i 70’erne, men til forskel fra idag var der ikke behov for samtalekøkken, 4 fladskærme og ditto pc og smartphones så man klarede sig med ganske lidt og ofte for en enkelt lønindkomst.
Der var langt færre biler og tog, men det hele kørte problemfrit og busserne dækkede selv tyndt befolkede områder hvor der tilmed fandtes både købmand og brugs.
Det tog en krig at rejse til Jylland dengang, men det harmonerede fint med tidens tålmodighed.
Børn legede ude til sent om aftenen uden opsyn og nåede alligevel at lave lektier.
Unge mennesker gik i byen uden risiko for at blive slået ned og røvet.
Politi kunne gå i gaderne uden at blive svinet til.
Til sammenligning indeholder nutiden et stresset samfund med langt mere vold og kriminalitet med massiv overvågning til følge.
Købmænd, posthuse, specielbutikker og tankstationer lukker på stribe og efterlader mange lokalsamfund øde og døde.
Internettets sociale medier opløser familiesammenholdet og skilsmisserne har nået uanede højder med psykisk belastede børn til følge der søger trøst og “likes” på nettet, men hvor de ofte nedgøres, misbruges og svindles i stor stil.
Ældre bliver ikke passet ordentligt grundet nedskæringer.
For få pædagoger i børnehaver og vuggestuer grundet nedskæringer.
Elendig pleje og hygiejne på hospitalerne grundet nedskæringer.
Mangel på betjente, fængselspersonale, læger, sygeplejersker osv osv. grundet utallige nedskæringer og effektiviseringer.
Det kan godt være at samfundet er blevet rigere på penge, men til gengæld er det blevet fattigere på stort set alle andre områder og jeg kan kun beklage at nutidens unge ikke kendte til livet i de gode gamle dage.
Indvandringens impact gider jeg ikke tillægge den i forvejen lange liste over nutidens “fordele” !

Tja, jeg kan da godt se, der var positive ting. Men mon ikke, du alligevel ser tiden i et noget rosenrødt skær. Jeg er født i 70'erne og synes da også, at jeg som barn havde en bedre barndom end børn i dag - men jeg vil næsten gætte på, at en, der er født i 1940, vil sige det samme og rakke ned på 70'erne. Vi synes jo alle sammen også, at der altid var hvid jul da vi var børn.
Det store problem jeg har med at romantisere fortiden er lidt det samme som, hvorfor jeg ikke bryder mig om en serie som Huset på Christianshavn. Det forskønner en tid, hvor folk levede under elendige forhold. Det er socialrealisme, når det er værst. Ja, det er korrekt, at når man kom på sygehus, fik man et bad som det første - men dengang var det jo ikke alle, der havde adgang til daglig bad.

Tro mig, jeg har virkelig vredet hjernen for at lave så saglig en sammenligning som muligt og selv når sødsuppen og det lyserøde nostalgi er siet fra bliver nutidens samfund den helt store taber :-)

Jeg elsker “huset på Christianshavn” selvom jeg også husker fattigdommen og lokummet i gården hvor jeg voksede op samt ikke at forglemme det ugentlige bad i vaskebaljen på køkkengulvet, men ikke desto mindre var det en tid med et stærkt sammenhold hvor hele familien bidrog til livets opretholdelse fordi pengene var virkelig små.
Jeg hjalp til i ismejeriet på hjørnet inden jeg begyndte i skole og var stolt som en pave når jeg kunne komme hjem med lidt brød og frugt efter en lang dag og det samme gjaldt min søskende.
Klodsregningerne var mange, men sådan var vilkårene for de fleste dengang og derfor mener jeg også at da vi nåede frem til 70’erne burde tiden være gået i stå fordi det begyndte at gå ned ad bakke derefter med EU, globalisering og liberalisering  :ohmy:

Selv om de fleste havde fået eget toilet og bad i 70’erne er det rigtigt at man ikke badede så ofte som idag, men det ser jeg ikke umiddelbart som noget negativt og jeg vil da mene at indlæggelse på sygehus stadig skal indledes med et bad selvom hygiejnen på sygehusene stadig halter gevaldigt :-(

Titel: Sv: Det liberale verdensbillede
Indlæg af: homofaber efter April 02, 2019, 03:31:09 pm
Det der med sammenhold i familien ved jeg nu ikke. kvinder havde ikke de samme muligheder som i dag. De var nærmest stavnsbundet til en mand. Det har heller ikke været sjovt at lave mad, passe børn ordne hjem uden de hjælpemidler, som vi har i dag. Prøv lige at koge suppe på en høne i et køkken uden varmt vand og andre hjælpemidler.
Du skal være glad for, at du ikke bor i Sydkorea. Nogle steder har de sikret skoler så elever ikke kan hoppe i døden, hvis de ikke har fået en god karakter. Og andre steder har de rent faktisk vagter til at overvåge elever. Her kan man virkelig tale om et samfund, der stiller urimelige krav til det perfekte. Der er heller ikke skyggen af ældrepleje.
Men jeg har også vokset op i en lille by med købmand og branddam. Der er ingen fremtid, det er upraktisk og røvsygt, når jeg har boet i tre forskellige lande.
 
Titel: Sv: Det liberale verdensbillede
Indlæg af: Desdicardo efter April 02, 2019, 04:29:34 pm
Kommer fra en lille idyllisk by med branddam. Så har du ikke læst mange Morten Korch bøger kan jeg forstå.? ;))

Du ved, der foregår romanerne primært i små idylliske landsbyer med tilhørende gadekær eller branddam. ;))
Titel: Sv: Det liberale verdensbillede
Indlæg af: homofaber efter April 02, 2019, 05:37:17 pm
Kommer fra en lille idyllisk by med branddam. Så har du ikke læst mange Morten Korch bøger kan jeg forstå.? ;))

Du ved, der foregår romanerne primært i små idylliske landsbyer med tilhørende gadekær eller branddam. ;))

Morten Korch er jo forløberen til socialrealismen. Begge genrer er ulidelige og ikke til at holde ud. Har du læst Vita Andersen? Jeg har aldrig fattet ideen med at skildre virkelighed i fiktion. Jeg vil ha' underholdning og ikke bekræftelse af virkeligheden. Virkeligheden får jeg nok af, når jeg går en tur.
Titel: Sv: Det liberale verdensbillede
Indlæg af: homofaber efter April 02, 2019, 05:44:00 pm
Men vi må snart have fat i gammelkommunisten Carlo. Måske han ikke har tid, fordi han øver sig i at stå i kø i en uge for at få udleveret ugens madration. Eller måske han er flyttet til Venezuela for at slippe for de onde kapitalister.
Titel: Sv: Det liberale verdensbillede
Indlæg af: Carlo efter April 02, 2019, 07:40:19 pm
Måske han ikke har tid,...........................
jjJeg har lige taget mig en uge som miljøflygtning af den luksuriøse slags.

Citér
............................... fordi han øver sig i at stå i kø i en uge for at få udleveret ugens madration.

På stedet for min flugt skulle jeg i banken og betale en el-& vandregning på 40 kroner. Det tog en halv eftermiddag - mest med at vente i kø. Sådan er de kommunister i Thailand.

Citér
Eller måske han er flyttet til Venezuela for at slippe for de onde kapitalister.

Hvad er der i vejen med Venezuela? Der får man tre måneders visum ved indrejsen.
Titel: Sv: Det liberale verdensbillede
Indlæg af: Patrioten efter April 02, 2019, 08:44:26 pm
Det der med sammenhold i familien ved jeg nu ikke. kvinder havde ikke de samme muligheder som i dag. De var nærmest stavnsbundet til en mand. Det har heller ikke været sjovt at lave mad, passe børn ordne hjem uden de hjælpemidler, som vi har i dag. Prøv lige at koge suppe på en høne i et køkken uden varmt vand og andre hjælpemidler.
Du skal være glad for, at du ikke bor i Sydkorea. Nogle steder har de sikret skoler så elever ikke kan hoppe i døden, hvis de ikke har fået en god karakter. Og andre steder har de rent faktisk vagter til at overvåge elever. Her kan man virkelig tale om et samfund, der stiller urimelige krav til det perfekte. Der er heller ikke skyggen af ældrepleje.
Men jeg har også vokset op i en lille by med købmand og branddam. Der er ingen fremtid, det er upraktisk og røvsygt, når jeg har boet i tre forskellige lande.

Problemet er at du ikke kan forestille dig at man skam klarede sig fremragende uden dagens hjælpemidler og jeg kan da garantere dig for at der blev kogt meget suppe dengang  :yes:
Forskellen var ganske enkelt fraværet af internettet og sociale medier og det betød at man havde tid til det hele uden stress og jag.
Din sammenligning med syd Korea forstår jeg ikke da den jo er lige modsat 70’erne hvorimod det sagtens kan blive fremtiden hvis udviklingen fortsætter. Vi har jo også set nylige eksempler på danske unge der var på selvmordets rand grundet dårlige karakterer  :ohmy:
En lille by med købmand og branddam ville for mange mennesker være en drøm og kan ikke sammenlignes med et ungt menneskes behov for oplevelser med andre unge  :smile1:
Titel: Sv: Det liberale verdensbillede
Indlæg af: homofaber efter April 03, 2019, 11:06:46 am
Det der med sammenhold i familien ved jeg nu ikke. kvinder havde ikke de samme muligheder som i dag. De var nærmest stavnsbundet til en mand. Det har heller ikke været sjovt at lave mad, passe børn ordne hjem uden de hjælpemidler, som vi har i dag. Prøv lige at koge suppe på en høne i et køkken uden varmt vand og andre hjælpemidler.
Du skal være glad for, at du ikke bor i Sydkorea. Nogle steder har de sikret skoler så elever ikke kan hoppe i døden, hvis de ikke har fået en god karakter. Og andre steder har de rent faktisk vagter til at overvåge elever. Her kan man virkelig tale om et samfund, der stiller urimelige krav til det perfekte. Der er heller ikke skyggen af ældrepleje.
Men jeg har også vokset op i en lille by med købmand og branddam. Der er ingen fremtid, det er upraktisk og røvsygt, når jeg har boet i tre forskellige lande.

Problemet er at du ikke kan forestille dig at man skam klarede sig fremragende uden dagens hjælpemidler og jeg kan da garantere dig for at der blev kogt meget suppe dengang  :yes:
Forskellen var ganske enkelt fraværet af internettet og sociale medier og det betød at man havde tid til det hele uden stress og jag.
Din sammenligning med syd Korea forstår jeg ikke da den jo er lige modsat 70’erne hvorimod det sagtens kan blive fremtiden hvis udviklingen fortsætter. Vi har jo også set nylige eksempler på danske unge der var på selvmordets rand grundet dårlige karakterer  :ohmy:
En lille by med købmand og branddam ville for mange mennesker være en drøm og kan ikke sammenlignes med et ungt menneskes behov for oplevelser med andre unge  :smile1:

Jamen jeg har ikke sagt, at man ikke kunne klare sig, men jeg tror ikke, du finder ret mange gamle kogekoner, der ønsker sig tilbage til tiden uden varmt vand og andre hjælpemidler. Jeg tror også, at kvinder i dag er lykkelige for, at der er så nem adgang til bad, hygiejnebind, engangsbleer.
Og ja, jeg synes da også, det må være trist, at de unge går så meget op i sociale medier, men der har altid været noget, som de ældre har udsat de unge for. I 80'erne var det fjernsyn, videomaskine. Og da du var ung, var det nok den grimme rockmusik, det lange hår og kvinder med bukser.
Det hedder generationskløften og er ikke noget, jeg er bange for.
Og så er jeg glad for, at de der små købmæd er væk. De var gode, hvis man stod og skulle bruge mælk, mel, æg eller en kartoffel. Men de havde ikke parmigiano reggiano til kødsoven eller bambusskud til min suppe. De havde heller ikke garam masala til butter chicken. De havde heller ikke friske krydderier, en frisk grøntsagsafdeling, men masser af elendig bras på frost. Prisen var ca 2 kroner mere end andre steder og kvaliteten var ofte ringere. Jeg gider ikke købe løg bare for at finde ud af, at det er mørkt indvendigt.
Det kan også være, det var hyggeligt med de små bagere og kedeligt med det nu i dag mere udbrede bake off og den elendige kvalitet, som man finder hos bagerne, men hvis du ser på udvalget i mel, korn og kerner i de store supermarkeder, så er det blevet populært at bage sit eget brød. Surdej er jo næsten noget, der står alle steder. Jeg synes, at den udvikling går den rigtige vej; at folk er blevet mere bevidste om råvarer. Selv min lokale Superbrugs havde friske hvide asparges for 2 uger siden.
Titel: Sv: Det liberale verdensbillede
Indlæg af: genuine Troll efter April 03, 2019, 12:04:12 pm
Jeg lader nu pandaerne om at spise bambusskud, men et løg det skal være frisk,  :girl_smile:
Titel: Sv: Det liberale verdensbillede
Indlæg af: Carlo efter April 03, 2019, 12:06:04 pm
Jamen jeg har allerede nævnt alle de vestlige lande med liberale demokratier.

Det er bare en smagsdom. Kapitalisme defineres om at det er private der ejer produktionsmidlerne og producerer. Dvs hele verden.

Citér
Jo, din kritik af kapitalismen er 150 år for gammel.

Nej, mekanismerne i økonomien er de samme.

Citér
Men jeg ved ikke, hvad du vil med dit årsag og virkning.

Det er åbenbart nødvendigt at gøre opmærksom på det.

Citér
Øhm, hvad tror du, der sker, hvis en eller anden ansætter et barn på 12 år til at slæbe murbrokker dagen lang? Hvad med fagforeninger? Arbejdsmarkedslovgivning? Hvordan tror du straffeloven bliver håndhævet?

Fagforeninger og arbejdsmarkedslovgivning er noget liberalister er imod. Se bare udviklingen i DK og i verden som helhed, hvor det bliver afskaffet.

Citér
Marx tog fej af kapitalismen, fordi det var i en tid, hvor arbejdere ikke havde rettigheder.

Marx tog fejl, fordi han ikke forudså at arbejderklassen kunne tilkæmpe sig rettigheder og indgå et klassekompromis. Men det er ved at være slut. Overalt afskaffes middelklassen og gøres til 'working poor'.

Citér
Der fandes slaveri og børnearbejde. På lidt over 2 århundrede er hele verdens økonomi steget med noget i retningen af 4000%. Levestandarden er øget, sundhedssektoren er blevet udviklet, gennemsnitsladeren er steget, børnedødligheden er faldet. Det er ikke kommunismens skyld.

Jeg var selv inde på det.

http://www.din-debat.dk/index.php?topic=9303.0

Titel: Sv: Det liberale verdensbillede
Indlæg af: Carlo efter April 04, 2019, 04:46:27 am
Et billede fra trafikken i Bangkok. I det meget liberale Thailand.

(https://i.imgur.com/wZPFqm4.jpg)

Men det illustrerer jo godt kapitalismen. Alle konkurrerer om at komme først, og sådan bliver resultatet. Ingen kommer nogen steder.
Titel: Sv: Det liberale verdensbillede
Indlæg af: Anti-rød efter April 04, 2019, 09:07:23 am
Et billede fra trafikken i Bangkok. I det meget liberale Thailand.

(https://i.imgur.com/wZPFqm4.jpg)

Men det illustrerer jo godt kapitalismen. Alle konkurrerer om at komme først, og sådan bliver resultatet. Ingen kommer nogen steder.


Kapitalisterne har i det mindste biler.
Har socialisterne privatbiler i Nordkorea ?
Hvad slags biler har de i Cuba ?
Se her.

(https://i.pinimg.com/236x/2a/3a/f7/2a3af7e969566ba2ca800d32e5b2c4d3--vintage-cuba-vintage-photos.jpg)
Titel: Sv: Det liberale verdensbillede
Indlæg af: genuine Troll efter April 04, 2019, 09:35:29 am
De er jo klassikere de Cuba biler alle vil ha dem,  :girl_smile:

                                     (https://i.pinimg.com/236x/2a/3a/f7/2a3af7e969566ba2ca800d32e5b2c4d3--vintage-cuba-vintage-photos.jpg)

                             
Titel: Sv: Det liberale verdensbillede
Indlæg af: homofaber efter April 04, 2019, 09:51:49 am
Et billede fra trafikken i Bangkok. I det meget liberale Thailand.

(https://i.imgur.com/wZPFqm4.jpg)

Men det illustrerer jo godt kapitalismen. Alle konkurrerer om at komme først, og sådan bliver resultatet. Ingen kommer nogen steder.

Så må vi jo tage den igen, når du stadig ikke forstår det. Først siger du, at Thailand er et af de mest kapitalistiske lande og bagefter siger du, at folk er ved at blive fordrevet. Så er Thailand ikke kapitalistisk, vel. Kapitalisme forudsætter, at staten sikrer borgernes rettighed til privat ejendomsret - det gælder ikke bare fysiske ting, men også immaterielle rettigheder. Og alle ved, at Thailand er landet, hvor man køber billige kopivarer.
Hverken Rusland eller Kina var kapitalistiske før kommunismen overtog landene, så hvorfor bliver du ved med at snakke om årsag og virkning.
Din definition af kapitalisme lyder til at være, at jo mere elendighed, fattigdom, udbytning et land har og jo mere rig en lille skare er, jo mere kapitalistisk må landet være, men så må Nordkorea jo igen være det mest kapitalistiske land i verden efter din opfattelse.

Og så fatter jeg ikke, hvorfor du konstant har nævnt, at nogle bønder får deres jord "beslaglagt" af de slemme kapitalister, når du glædeligt fortæller, at kommunisterne beslaglægger jordejernes  land - hvorfor er det ene acceptabelt, når det andet ikke er?

Jeg synes, du skulle gå på biblioteket og låne nogle bøger om samfundsteori og politisk teori og begynde at sætte dig ind i, hvad de forskellige ting egentlig betyder i stedet for bare at linke til memes og ligegyldige billeder som slet ikke er relevante.
Titel: Sv: Det liberale verdensbillede
Indlæg af: Anti-rød efter April 04, 2019, 11:10:39 am
De er jo klassikere de Cuba biler alle vil ha dem,  :girl_smile:

                                     (https://i.pinimg.com/236x/2a/3a/f7/2a3af7e969566ba2ca800d32e5b2c4d3--vintage-cuba-vintage-photos.jpg)

                             


Jeg vil gerne se et bevis for det er sandt !
Titel: Sv: Det liberale verdensbillede
Indlæg af: Carlo efter April 04, 2019, 11:19:51 am
Kapitalisterne har i det mindste biler.

Liberalister går ind biler og veje, og at arbejdskraften skal være billigere. Men de går ikke ind for socialt system, sundhedsvæsen, undervisningssystem eller kollektiv trafik.
Titel: Sv: Det liberale verdensbillede
Indlæg af: Anti-rød efter April 04, 2019, 11:50:47 am
Kapitalisterne har i det mindste biler.

Liberalister går ind biler og veje, og at arbejdskraften skal være billigere. Men de går ikke ind for socialt system, sundhedsvæsen, undervisningssystem eller kollektiv trafik.


Det er noget gedigent vrøvl.
Liberalister går ind for "den danske model" på arbejdsmarkedet.
"socialt system, sundhedsvæsen, undervisningssystem eller kollektiv trafik" er indført af borgerlige, som du udmærket ved, hvis du ikke var så hjernevasket.

Jernbanen fra København til Roskilde åbnede i 1847.
Der var der som bekendt, ingen socialister der regerede.

Titel: Sv: Det liberale verdensbillede
Indlæg af: Anti-rød efter April 04, 2019, 02:30:20 pm
Mit svar til Carlo, var naturligvis korrekt.

Jeg er udover det, enig med dig i din forklaring af liberalisme og socialisme.
Det er korrekt socialisterne ønsker at stjæle det kapitalisterne ejer. Vi så et omfattende forsøg på det i 70erne under Anker Jørgensen med ØD. Noget der ville have bragt Danmark på niveau med de daværende østlande.

Ps. Jeg er kun delvist liberalist. Noget i den liberalistiske tankegang er ret dårligt.
Titel: Sv: Det liberale verdensbillede
Indlæg af: Carlo efter April 04, 2019, 03:13:44 pm
Det er noget gedigent vrøvl.
Liberalister går ind for "den danske model" på arbejdsmarkedet.

Hvorfor indfører de så ikke bare den danske model i de kapitalistiske lande?

Nej, overalt bliver jobbene næsten på daglejerbasis. Ihvertfald hvor ens ansættelse jævnligt genforhandles. Og så breder 'Uber'-modellen sig på arbejdsmarkedet.

Citér
"socialt system, sundhedsvæsen, undervisningssystem eller kollektiv trafik" er indført af borgerlige, som du udmærket ved, hvis du ikke var så hjernevasket.

Det vil de borgerlige gerne skære ned på og privatisere.

Citér
Jernbanen fra København til Roskilde åbnede i 1847.
Der var der som bekendt, ingen socialister der regerede.

Men nu pønses der på at indføre fjernbusser, der skal nasse på den kollektive trafik. Liberalisterne igen. Så gider folk ikke busser. Så tager de bilen. Til sidst er der hverken tog eller fjernbusser tilbage. Men de fik da lige lidt profit.
Titel: Sv: Det liberale verdensbillede
Indlæg af: Carlo efter April 05, 2019, 04:30:30 am
Jeg kværulerer videre..................

Så må vi jo tage den igen, når du stadig ikke forstår det. Først siger du, at Thailand er et af de mest kapitalistiske lande og bagefter siger du, at folk er ved at blive fordrevet. Så er Thailand ikke kapitalistisk, vel. Kapitalisme forudsætter, at staten sikrer borgernes rettighed til privat ejendomsret -

Kapitalismen sikrer ikke privat ejendomsret. Det er kun i nogle rige vestlige lande, hvor ejendommen er sikret. Dårligt nok i USA. Heller ikke i EU-landet Rumænien er ejendommen sikret. En dansk svinebonde der overvejede at etablere sig der, henvendte sig til den lokale borgmester om at købe et stykke jord. Det kunne borgmesteren godt sælge ham. Det var bare at sende et håndgangent slæng ud og jage nogle bønder væk.

Citér
det gælder ikke bare fysiske ting, men også immaterielle rettigheder. Og alle ved, at Thailand er landet, hvor man køber billige kopivarer.

Jada, kapitalister snyder og bedrager også hinanden.

Citér
Hverken Rusland eller Kina var kapitalistiske før kommunismen overtog landene, så hvorfor bliver du ved med at snakke om årsag og virkning.

Jeg taler ikke bare om Rusland og Kina, men om atder gælder årsag>virkning i historien og samfundet generelt.

Citér
Din definition af kapitalisme lyder til at være, at jo mere elendighed, fattigdom, udbytning et land har og jo mere rig en lille skare er, jo mere kapitalistisk må landet være, .................

Ja, nævnte ting er konsekvenser af liberal politik. I verden som helhed og i de enkelte lande, koncentreres værdierne på færre og færre hænder.

Citér
.......................men så må Nordkorea jo igen være det mest kapitalistiske land i verden efter din opfattelse.

Nordkorea. Et bittelille land langt ude i Asien, hvor folk måske foretager sig mærkelige og uforståelige ting. Jeg kan forstå hvis folk der selv har været der, måske kan være interesseret i landet. Men ellers den evindelige interesse for landet, fra folk der ikke engang kender de mest simple facts om landet.

Anti-rød er STOR ekspert i Nordkorea, selv om han ikke engang aner hvad landet befolkningstal er.

Citér
Og så fatter jeg ikke, hvorfor du konstant har nævnt, at nogle bønder får deres jord "beslaglagt" af de slemme kapitalister, når du glædeligt fortæller, at kommunisterne beslaglægger jordejernes  land - hvorfor er det ene acceptabelt, når det andet ikke er?

Jeg har ikke udtalt nogen smagsdomme. Men vil da lige minde om at når livegne bønder, der har trællet for adelens luksusliv, får fat i den lange ende, så sker der ting og sager. De agerer ikke som liberalisterne synes de bør gøre.

Når bønder bliver fordrevet fra deres land, er det for at give plads til eksportafgrøder. Dels gavner det multinationale selskaber. Dels giver det landet exportindtægter, så de får råd til flere motorveje.

Citér
Jeg synes, du skulle gå på biblioteket og låne nogle bøger om samfundsteori og politisk teori og begynde at sætte dig ind i, hvad de forskellige ting egentlig betyder ......................

Jeg drager mine slutninger ud fra hvad jeg kan se og læse mig til. Med mine dialektisk-materialistiske briller på.
Titel: Sv: Det liberale verdensbillede
Indlæg af: Carlo efter April 05, 2019, 05:16:40 am
Kapitalisterne har i det mindste biler.
Har socialisterne privatbiler i Nordkorea ?
Hvad slags biler har de i Cuba ?

Nu aner du intet om hverken Nordkorea eller Cuba?

Men jeg kan da oplyse at gennemsnitslevealderen i Cuba, er den samme som i USA. Med alle deres perverse biler.

I Cuba har de et fortrindeligt frit og gratis sundhedssystem.

Alfabetiseringskampagne var det første kommunisterne gjorde i 1959. I USA er store dele af befolkningen nærmest analfabeter. Det må de være, siden de er så snotdumme.

Titel: Sv: Det liberale verdensbillede
Indlæg af: homofaber efter April 05, 2019, 09:53:15 am
Jeg kværulerer videre..................

Så må vi jo tage den igen, når du stadig ikke forstår det. Først siger du, at Thailand er et af de mest kapitalistiske lande og bagefter siger du, at folk er ved at blive fordrevet. Så er Thailand ikke kapitalistisk, vel. Kapitalisme forudsætter, at staten sikrer borgernes rettighed til privat ejendomsret -

Kapitalismen sikrer ikke privat ejendomsret. Det er kun i nogle rige vestlige lande, hvor ejendommen er sikret. Dårligt nok i USA. Heller ikke i EU-landet Rumænien er ejendommen sikret. En dansk svinebonde der overvejede at etablere sig der, henvendte sig til den lokale borgmester om at købe et stykke jord. Det kunne borgmesteren godt sælge ham. Det var bare at sende et håndgangent slæng ud og jage nogle bønder væk.

Jeg har ikke sagt, at kapitalisme sikrer den private ejendosmret - jeg siger, at den private ejendomsret er en forudsætning for kapitalisme. Derfor en retsstaten også en forudsætning for kapitalisme. Kapitalisme forudsætter også, at folk har ret til at sælge og prissætte deres varer og ydelser frit. Alt sammen kræver, at staten giver borgerne en lang række rettigheder. Derfor er det fjollet at komme med eksempler på kapitalistiske lande, som egentlig ikke er kapitalistiske.
Jeg går ikke rigtig op i ideologier - det lader jeg dig og Anti-rød om - jeg kan dog godt lide at se på indexer, tal og statistikker. Her kan jeg bare konstatere, at jo mere økonomisk liberal et land er jo bedre klarer de sig på næsten alle punkter.
Jeg kan også konstatere, at lande, der engang var kommunistiske, stadig halter langt bagefter, når man ser på bnp pr indbyggere. Kina har verdens 2. største økonomi, men hvis man ser på bnp pr indbyggere ligger Kina nede på 70-77-pladsen. Det samme med Rusland og Vietnam. De her lande har kun oplevet en relativ stigning i velstand. Det er fordi, produktionsmidlerne i disse lande stadig er statsejet eller under kontrol af staten og fordi borgerne stadig ikke har den personlige frihed.
Titel: Sv: Det liberale verdensbillede
Indlæg af: homofaber efter April 05, 2019, 10:03:41 am
Kapitalisterne har i det mindste biler.

Liberalister går ind biler og veje, og at arbejdskraften skal være billigere. Men de går ikke ind for socialt system, sundhedsvæsen, undervisningssystem eller kollektiv trafik.

Ahem, din snak om biler og kapitalisme holder ikke altid stik og jeg skal fortælle hvorfor.
Singapore og Hong Kong ligger nummer 1 og 2 på Index of economic freedom, men hvis man ser på, hvilke lande, der har flest biler pr 1000 indbyggere ligger Hong Kong på 115. pladsen med 92 motordrevede køretøjer pr 1000 indbyggere og Singapore ligger nummer 95. med 147 køretøjer pr 1000 indbyggere. Det ER altså muligt at et land har stør økonomisk frihed og samtid færre køretøjer.

https://en.wikipedia.org/wiki/Index_of_Economic_Freedom
https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_countries_by_vehicles_per_capita
Titel: Sv: Det liberale verdensbillede
Indlæg af: Carlo efter April 08, 2019, 03:13:48 pm
Ahem, din snak om biler og kapitalisme holder ikke altid stik og jeg skal fortælle hvorfor.
Singapore og Hong Kong ligger nummer 1 og 2 på Index of economic freedom, ...................................

Singapore og Hongkong er tætbefolkede bystater, hvor der slet ikke er plads til veje, og hvor den kollektive trafiks udbygning, har fulgt byudviklingen. Jeg ved at i Singapore er der et effektivt metrosystem.

Citér
Det ER altså muligt at et land har stør økonomisk frihed og samtid færre køretøjer.

Liberalister går altid ind for flere veje og biler. I Danmark sænkede regeringen afgifterne på luksusbiler og de taler om en bro over Kattegat, kun for biler.

I hele verdens vildtvoksende byer er der kun en ting der gælder: biler, biler og biler til trafikken til boligkvartererne. Og når først byerne er indrettet til biler, er det umuligt at etablere metro.

Nu nævner jeg Bangkok, fordi jeg med egne øjne har set hvad der foregår. Der bygger man løs, med henblik på betjening med biler. Så har man etableret en slags metro, som en højbane, som må være afsindigt dyr.

Men i Sankt Petersburg er der en slags velfungerende kollektiv trafik. Etableret af kommunisterne, som vi jo ellers ved om, at de ikke lavede andet end at henrette folk. Metroen der er etableret forud for byudviklingen. Maksimalt rationelt - må man sige. Dog ved jeg ikke de senere år. Russerne er bilgale som alle andre. Byen er pakket med biler, selv om kun få har bil.
Titel: Sv: Det liberale verdensbillede
Indlæg af: homofaber efter April 08, 2019, 04:07:10 pm
Ahem, din snak om biler og kapitalisme holder ikke altid stik og jeg skal fortælle hvorfor.
Singapore og Hong Kong ligger nummer 1 og 2 på Index of economic freedom, ...................................

Singapore og Hongkong er tætbefolkede bystater, hvor der slet ikke er plads til veje, og hvor den kollektive trafiks udbygning, har fulgt byudviklingen. Jeg ved at i Singapore er der et effektivt metrosystem.

Citér
Det ER altså muligt at et land har stør økonomisk frihed og samtid færre køretøjer.

Liberalister går altid ind for flere veje og biler. I Danmark sænkede regeringen afgifterne på luksusbiler og de taler om en bro over Kattegat, kun for biler.

I hele verdens vildtvoksende byer er der kun en ting der gælder: biler, biler og biler til trafikken til boligkvartererne. Og når først byerne er indrettet til biler, er det umuligt at etablere metro.

Nu nævner jeg Bangkok, fordi jeg med egne øjne har set hvad der foregår. Der bygger man løs, med henblik på betjening med biler. Så har man etableret en slags metro, som en højbane, som må være afsindigt dyr.

Men i Sankt Petersburg er der en slags velfungerende kollektiv trafik. Etableret af kommunisterne, som vi jo ellers ved om, at de ikke lavede andet end at henrette folk. Metroen der er etableret forud for byudviklingen. Maksimalt rationelt - må man sige. Dog ved jeg ikke de senere år. Russerne er bilgale som alle andre. Byen er pakket med biler, selv om kun få har bil.

Carlo, først snakker du om kapitalismen så blander du det samme med liberalisme. Det ene er en samfundsøkonomisk teori og den anden er en politisk gren, du her taler om. Det er svært at debattere med dig, når du blander en masse sammen.
Enten forholder du dig til at kritisere politiske beslutninger i Danmark eller også forholder vi os til den teoretiske del af kapitalisme/liberalisme. Der er absolut intet, der forhindrer, at man som kapitalist ikke kan gå ind for en effektiv og kollektiv trafik. På samme måde er det heller ikke skrevet i granit, at kommunister kun forsvarer busser og tog og ikke bilisme. Jeg vil godt minde om, at Sovjetunionen faktisk havde en bilproduktion, der kunne måle sig på verdensplan, når det kom til produktion og efterspørgsel. Det kræver sådan set bare, at kommunistpartiet iværksætter en bilproduktion, hvis de vil. Det er ikke så meget anderledes end hvis de beslutter sig til at lave mekaniske fluesmækkere eller elektriske blyantspidser.
Titel: Sv: Det liberale verdensbillede
Indlæg af: homofaber efter April 08, 2019, 04:15:50 pm
Jeg vil faktisk gå så langt som til at sige, at bilproduktion i et kommunistisk samfund er en nødvendighed, når borgerne finder ud af, hvor skønt det er bare at kunne sætte sig ud og ikke skulle stå i en rusten sporvogn. Enten forsøger kommunistpartiet at tækkes befolkningen og give dem det, som de vil ha' eller også fyrer de op for arbejdslejrene, hvor dem der brokker sig forsvinder sporløst.
Titel: Sv: Det liberale verdensbillede
Indlæg af: Carlo efter April 08, 2019, 04:45:46 pm
Jeg vil faktisk gå så langt som til at sige, at bilproduktion i et kommunistisk samfund er en nødvendighed, når borgerne finder ud af, hvor skønt det er bare at kunne sætte sig ud og ikke skulle stå i en rusten sporvogn. Enten forsøger kommunistpartiet at tækkes befolkningen og give dem det, som de vil ha' ..................................

Jamen, det er rigtigt. Selv i Kina, som er et diktatur, har myndighederne måttet give efter. Man ser billeder af 26-sporede motorveje, som er proppet med biler. Og at folk må holde i trafikpropper i dagevis.
Titel: Sv: Det liberale verdensbillede
Indlæg af: homofaber efter April 08, 2019, 04:46:16 pm
Etableret af kommunisterne, som vi jo ellers ved om, at de ikke lavede andet end at henrette folk.

De torturerede også folk. Nogle gange før de blev henrettet bagefter. Dem, som så ikke blev henrettet, kom til at sulte ihjel.
Titel: Sv: Det liberale verdensbillede
Indlæg af: Carlo efter April 08, 2019, 05:44:16 pm
Etableret af kommunisterne, som vi jo ellers ved om, at de ikke lavede andet end at henrette folk.

De torturerede også folk. Nogle gange før de blev henrettet bagefter. Dem, som så ikke blev henrettet, kom til at sulte ihjel.

Det er kapitalismen som gør sådan noget. Nu er den helt gal med myrderier i det meget kapitalistiske Brasilien.

Men så er det vel nok godt at Rusland har fået Putin til et bringe en ende på den slags.
Titel: Sv: Det liberale verdensbillede
Indlæg af: Carlo efter April 09, 2019, 04:02:41 am
Carlo, først snakker du om kapitalismen så blander du det samme med liberalisme. Det ene er en samfundsøkonomisk teori og den anden er en politisk gren, du her taler om. Det er svært at debattere med dig, når du blander en masse sammen.

Kapitalisme er en beskrivende term om et samfund og dets økonomi. Liberalisme er den økonomiske politik der i almindelighed føres i kapitalistiske samfund.

Citér
På samme måde er det heller ikke skrevet i granit, at kommunister kun forsvarer busser og tog og ikke bilisme.

Da de i Sovjetunionens storbyer begyndte at bygge metroer i 30'erne, var det eneste mulighed for at skaffe et transportsytem til at bringe folk mellem jobs og hjem.
Titel: Sv: Det liberale verdensbillede
Indlæg af: Carlo efter April 09, 2019, 10:57:25 am
Her er noget om hvor liberal politik fører hen.

https://www.upi.com/Top_News/US/2018/06/22/UN-report-With-40M-in-poverty-US-most-unequal-developed-nation/8671529664548/

Skattelettelser til de rige har liberalister på dagsordenen overalt.

Læg mærke til hvad ultraliberalisten Nikki Haley siger. Nærmest: skyd budbringeren.
Titel: Sv: Det liberale verdensbillede
Indlæg af: Carlo efter April 10, 2019, 12:04:16 pm
Kapitalisterne har i det mindste biler.

Nu er det Anti-røds bestandige pjat, at måle et samfund på hvor mange biler der er. Ikke desto mindre er det nok et liberalistisk tankesæt. Her er en liberal våd drøm:

(https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/b/bd/Spaghetti-Junction-Crop.jpg)

Det er set meget værre i Bangkok.

Titel: Sv: Det liberale verdensbillede
Indlæg af: Anti-rød efter April 10, 2019, 02:49:43 pm
Socialistbil

(https://previews.123rf.com/images/imagecom/imagecom1808/imagecom180800053/107819787-budapest-hungary-apr-26-2018-the-famous-people-s-car-trabant-parking-in-budapest-down-town-now-days-.jpg)


Kapitalistbil

(https://www.autocar.co.uk/sites/autocar.co.uk/files/styles/gallery_slide/public/audi-rs7_1.jpg?itok=IbKvRTO6)