Politik- & Samfund => Politik => Emne startet af: Forsvareren efter December 28, 2018, 08:15:19 pm

Titel: Nordkorea
Indlæg af: Forsvareren efter December 28, 2018, 08:15:19 pm
Nordkorea affyrede ingen missiler i 2018, hvad Trump jo tager æren for. Men ifølge https://www.nbcnews.com/news/world/north-korea-launched-no-missiles-2018-isn-t-necessarily-due-n949971 havde Kim Jong-Un meddelt dette på forhånd, og der var slet ikke tale om, at Nordkorea stoppede oprustningen. Der var i stedet tale om, at Nordkorea skiftede fra at eksperimentere og lave forsøg til bare at masseproducere sine missiler og atomvåben.

I 2017 vurderes det, at Nordkorea kun havde 10-20 atomsprænghoveder. Men nu vurderes det også, at Nordkorea med den nuværende produktionshastighed kan have 100 atomsprænghoveder i 2020.
Titel: Sv: Nordkorea
Indlæg af: Forsvareren efter December 29, 2018, 09:58:53 am
Dette ændrer selvfølgelig ikke på det faktum, at Kim ændrede stil totalt i begyndelsen af 2018. Som jeg husker det (uden at checke) truede han stadig USA, Sydkorea og Japan med sine atomvåben i januar-februar, hvorefter han pludselig vendte 180˚ vist i marts. Derefter talte han i stedet om fred og forsoning og udelod også atommissilerne i militærparaderne.

Men oplysningen ovenfor viser jo mere end tydeligt, at det kun var stilen og provokationerne, der blev lavet om på. Han tilbød også nedrustning, hvilket vesten overfortolkede således, at han var villig til at reducere antallet af missiler og atomsprænghoveder kun for Nordkorea. Dette korrigerede han så senere ved at sige, at han gerne ville nedruste, når USA og andre atommagter gjorde det samme.

En sammenlægning af Nordkorea og Sydkorea kan man også godt glemme. For selvom han nu taler om fred, er det overhovedet ikke det, han mener. Han er bare holdt op med at true og provokere. Men altså uden at ændre sin politik på andre måder overhovedet. Hvorfor så ændre stilen? Og hvorfor gjorde han det samtidigt med, at Trump begyndte at true Kina med handelskrig? Tilfældighed? Det tror jeg som nævnt andet sted overhovedet ikke på!
Titel: Sv: Nordkorea
Indlæg af: homofaber efter December 29, 2018, 07:09:42 pm
Du burde have tjekket det før du postede din kommentar, for det er helt forkert. I 2017 truede Trump og Kim hinanden, men det var Kims nytårstale, der vendte tonen. Meget kort ragte han en hånd ud til Sydkorea og annoncerede Nordkoreas deltagelse i vinter-ol, hvilket førte til, at Hyon Song Wol (du kan selv google hende) tog til Seul i slutningen af januar, hvilket igen førte til, at Kim Yo-jong (søsteren) tog til Sydkorea og deltog i ol og mødte Moon Jea in, hvor hun overbragte en invitation. Det førte så til mødet med Trump og tre møder med den sydkoreanske præsident.
Din viden om Nordkorea og specielt de politiske forhold og udviklinger siden slutningen af 90-erne er ufattelige elendige. Som sagt før, så har Nordkoreas mål været at få en fredsaftale med USA. Nordkorea har bare ikke haft noget at kunne forhandle om. Tværtimod oplevede de naturkatastrofer og hungersnød i 90'erne for ikke tale om sammenbrudet af Sovjetunionen, men allerede der havde de trukket sig fra ikkespredningsaftalen og oplevede sanktioner. Siden da har de kun været i stand til at få sanktionslempelse mod at stoppe deres atomprogram og våbenprogram.
Grunden til, at de ikke har fået forhandlet en fredsfatale er - i nordkoreansk tankegang - fordi de kun har haft et halvfærdigt atomprogram, som ikke har været nogen trussel mod USA. Så hele ideen med at udvikle missiler med atombomber og true USA har været at få det bedste kort på hånden. Og holdningen til Nordkorea i Vesten har jo i høj grad været at komme af med regimet - det ved de godt i Nordkorea - og derfor vil de naturligvis tage deres forholdsregler. Det er også derfor, Nordkorea altid har talt om at få garantier. Naturligvis vil Nordkorea ikke stå i en situation, hvor de reelt nedruster og oplever, at USA trækker sig.
Nordkorea holder ikke op med at eksistere bare fordi vi ikke bryder os om dem. Enten forstætter man samme stil med at presse Nordkorea i håb om, at der udbryder kaos eller også prøver man at acceptere og arbejde med Nordkorea. I 30 år har folk sagt, at landet nok skal bryde sammen. DET ER IKKE SKET. Senest blev det spået da Kim Jong-un blev den nye leder. Alle var enig i, at en så ung mand ikke havde det, der skulle til for at holde sammen på landet. Men det går jo faktisk bedre i Nordkorea end man har set tidligere. Han har vist sig villig til rent faktisk at forbedre levestandarden og det er også sket. Sanktioner mod landet har ikke den effekt, som man har regnet med. Faktisk er det sådan, at udviklingen i Nordkorea sker så hurtigt, at rapporter, der bare er 2-3 år gamle, er forældede, og derfor er det en stor fejl, når journalister forholder sig til rapporter fra midten af 0'erne.

Det er også et problem, at man her i Danmark vurderer situationen mellem Nordkorea og Sydkorea med amerikanske briller. Det gør de fleste fejlagtigt, fordi vi er tættere på USA kulturelt og politisk. Generelt har amerikanere meget fokus på Nordkoreas våbenprogram. I Sydkorea fokuserer eksperter på Nordkorea meget på Kim-dynastiet og europæiske forskere ser mere på det sociologiske. For Sydkorea er atomvåben naturligvis noget, de diskuterer, men det har ikke samme prioritet som for USA, og derfor ser jeg ikke diskussionen om atomnedrustning lige så vigtig som de fleste journalister.
Titel: Sv: Nordkorea
Indlæg af: Forsvareren efter December 29, 2018, 08:11:52 pm
Din påstand om, at Nordkoreas mål har været at få en fredsaftale med USA kan jeg ikke finde dokumentation for nogen som helst steder?

Men USA (og vesten på USA’s opfordring) har boycottet Nordkorea lige siden Koreakrigen i det håb, at Nordkorea så ville bryde sammen, hvilket bare aldrig er sket. USA’s håb har klart været at vinde freden, når man nu ikke kunne vinde krigen. Altså at få Nordkorea til at bryde sammen på samme måde, som hele Østeuropa jo gjorde under Gorbatjov.

Min beskrivelse ser faktisk ud til at være korrekt. Fra https://en.m.wikipedia.org/wiki/2017–18_North_Korea_crisis :
Citér
Armistice violation in early November 2017   Edit

South Korean President Moon Jae-in with U.S. President Donald Trump in November 2017
On November 13, North Korean soldiers unsuccessfully attempted to prevent Oh Chong-song, a defector from crossing the border in the Joint Security Area. The UN Command stated that North Korean soldiers had violated the armistice agreement by firing more than 40 shots in the demilitarized zone and in the case of one soldier by briefly crossing the military demarcation line.[119]

Re-listing as State Sponsor of Terrorism   Edit
On November 20, 2017, Trump officially announced re-listing North Korea as a State Sponsor of Terrorism, which called the move as a "serious provocation". [120][121]
Citér
2018 State of the Union Address   Edit
In his first State of the Union address, President Trump devoted much time to North Korea, stoking fears that an American strike was under serious consideration and not mere saber-rattling, particularly given the withdrawal of Dr. Victor Cha as Ambassador to the Republic of Korea[152] and its similarity to George W. Bush's Axis of Evil 2002 State of the Union Address.[153]

Speculation about attack on North Korea   Edit
In mid-February, as the Olympics were ongoing, after previous media reports,[154] the Trump administration denied considering a so-called preemptive "bloody nose" attack on North Korea's nuclear program. Assistant Secretary of State for East Asian and Pacific Affairs Susan Thornton confirmed that the administration's policy remains one of "maximum pressure" via economic sanctions in order to get North Korea to negotiate on eliminating its nuclear weapons. Thornton however reiterated that military options are still "on the table" and that Pyongyang would be forced to give up its nuclear weapons "one way or another".[155][156][157][
Citér
On March 8, in a surprise departure from the hostile dialogue during 2017, Trump announced that he would meet with leader Kim Jong-un, and the two would meet likely by May. Press secretary Sarah Huckabee Sanders said that "in the meantime, all sanctions and maximum pressure must remain."[159] North Korea accepts South Korea's proposal to hold the high-level inter-Korean talks, which took place on March 29.[160] On May 24, President Trump cancelled the planned meeting with Chairman Kim over "tremendous anger and open hostility" displayed by Kim.[161] On June 1, President Trump reversed the cancellation and confirmed that the summit would take place on June 12 as planned.[162]
Kim var på besøg i Kina d. 26. marts 2018, og det formentlig under dette besøg, at Kim blev overtalt til ikke mere at true USA provokerende med sine missiler og atomvåben.

Kim har næppe planer om overhovedet at bruge atomvåbnene offensivt. For det kan han jo ikke uden at begå selvmord. Defensivt har de heller ingen betydning, da både Rusland og Kina forhindrer USA i at angribe Nordkorea og har gjort dette lige siden Koreakrigen. Så hvorfor anskaffede Kim dem så? Og hvorfor indførte han hård censur for at informationer udefra overhovedet kunne nå Nordkoreas befolkning? Han sørgede endog for støjsendere for at forhindre radiokanaler og TV-kanaler fra nabolandene i at nå Nordkorea!

Mit svar er som nævnt, at Kim ved, at det ville være ekstremt farligt for hans regering, hvis Nordkoreas befolkning fik et realistisk indtryk af omverdenen. Censuren er derfor kun rettet mod informationer udefra og ind i Nordkorea, mens der nærmest ingen censur er overhovedet på informationer, der går ud af Nordkorea. Men han har givet sin befolkning det indtryk, at Japan, Sydkorea, USA og NATO er ekstremt fjendtligt indstillede mod Nordkorea for at få befolkningen til at hade disse lande i stedet for evt. at blive misundelige på dem pga. deres højere levestandard. Denne illusion har han set det nødvendigt at forstærke yderligere ved at “vise”, at det er nødvendigt for Nordkorea også at have et stærkt atomforsvar for at undgå, at de angriber Nordkorea!

Men der er ingen tvivl om, at Kim og hans regering udmærket ved, at atomvåbnene er overflødige til dette brug, fordi USA aldrig ville angribe Nordkorea alligevel, når Nordkorea er allieret med Kina og Rusland! Så det positive er, at Nordkoreas atomvåben ikke er farlige fir omverdenen overhovedet. For Nordkorea vil aldrig bruge dem offensivt!
Titel: Sv: Nordkorea
Indlæg af: homofaber efter December 29, 2018, 09:37:37 pm
Jeg forstår simpelthen ikke, hvorfor du bliver ved med at komme med underlige påstande om, at det er efter Kinas besøg, at Kim ændrede adfærd. Det har ikke noget med Kina at gøre - han ændrede tone længe før, nemmelig i sin nytårstale. Kina har selv sagt, at deres indflydelse på Nordkorea slet ikke er så stor, så hvorfor siger du så noget andet?
Ja, korrekt. Der er ingen, der frygter, at Nordkorea aktivt bruger deres atomvåben - det man jo er mest bange for er, at der sker en eller anden misforståelse. Det man også er bange for er, hvad der sker, hvis regimet falder, for får man noget værre end Kim.
Det er sgu da klart, hvorfor Nordkorea anskaffede sig atomvåben - af samme grund til Kina gjorde og måske fordi der er atomvåben i Sydkorea. Douglas MacArthur truede jo faktisk Nordkorea  og Kina med en atombombe, hvorefter han blev afsat af Truman.
Og nu siger jeg det igen; Kim Jong un har ikke skabt Nordkorea eller atomvåben, han har ikke indført censur. Han har overtaget et land, der har eksisteret i 70 år nu. Kim Jong un var 10 år, da Nordkorea begyndte deres atomprogram.
At Nordkorea ønsker at afslutte krigen (læs: at få en fredsaftale) har været velkendt i mange år. Det samme ønsker Sydkorea. https://www.nytimes.com/2018/08/13/world/asia/korea-peace-treaty-trump-us.html
Lige nu er problemet, at man risikerer tidligere forhandlingers sammenbrud, hvor ingen af parterne ønskede at gi' sig. De er lige stædige, men USA har den fordel, at de bare kan fjerne og genindføre sanktioner med en underskrift. Nordkore kan ikke bare sådan lige nedruste eller genoptage det igen.

Nordkoreanere ved også godt efterhånden, at de ikke lever i det bedste landpå jorden. De ved også godt, at Sydkorea er langt fremme. Men man skal ikke underkende, hvor stærk nationalisme kan være, og for mange er Nordkorea bare en uudtømmelig kilde til meget morskab, men for 25 millioner mennesker er det faktisk deres hjemland. Det kan godt være, de synes, deres regering er nogle amatører, men de er nok mere fjendtlig overfor USA, som de ser som et angreb på deres identitetsfølelse.
Titel: Sv: Nordkorea
Indlæg af: Forsvareren efter December 29, 2018, 10:26:37 pm
Jeg forstår simpelthen ikke, hvorfor du bliver ved med at komme med underlige påstande om, at det er efter Kinas besøg, at Kim ændrede adfærd. Det har ikke noget med Kina at gøre - han ændrede tone længe før, nemmelig i sin nytårstale. Kina har selv sagt, at deres indflydelse på Nordkorea slet ikke er så stor, så hvorfor siger du så noget andet?
Fordi din påstand ikke er korrekt. Kim truede stadig med atomangreb på USA i begyndelsen af 2018, hvad du jo kan se på https://www.joe.ie/news/kim-jong-un-issued-first-nuclear-threat-2018-611426 og på https://www.today.com/video/north-korea-s-kim-jong-un-threaten-us-with-nuclear-button-1127182403656

Desuden forstår jeg ikke du stoler så ubetinget på Kinas udtalelser. Er Kina mere ærlig end Trump?? Det jeg tænker på her er, at Trump blev spurgt, om hvor godt han kendte en tvivlsom personage fra finansverdenen. Trump’s svar var, at han kendte ham. Men ikke godt nok til, at han ville kunne sige, om han var her i lokalet blandt en flok mennesker. CNN har gendrevet Trump’s udtalelse ved at henvise til, at den pågældende har været ansat som rådgiver for Trump i Trump’s eget firma. Så enten løj Trump eller også har Trump en helt utrolig dårlig hukommelse!

Kina havde ligeledes ingen interesse overhovedet i at give indtryk af, at de havde næsten ubegrænset indflydelse på Kim Jong-Un. Tværtimod! Så hvorfor stoler du ubetinget på, at Kina ikke bevidst underdrev deres indflydelse på Kim? Stoler du også ubetinget på, at Trump virkelig ikke ville kunne genkende en af sine egne personlige rådgivere i sit eget firma bare, fordi Trump påstod det?
Citér
Ja, korrekt. Der er ingen, der frygter, at Nordkorea aktivt bruger deres atomvåben - det man jo er mest bange for er, at der sker en eller anden misforståelse. Det man også er bange for er, hvad der sker, hvis regimet falder, for får man noget værre end Kim.
Det tror jeg egentlig ikke engang på. Men naturligvis kunne Trump ikke bare være tavs, når Kim hele tiden snakkede om, at hans atomvåben kunne nå USA, medmindre Trump ønskede at blive opfattet som en meget svag præsident!
Citér
Det er sgu da klart, hvorfor Nordkorea anskaffede sig atomvåben - af samme grund til Kina gjorde og måske fordi der er atomvåben i Sydkorea. Douglas MacArthur truede jo faktisk Nordkorea  og Kina med en atombombe, hvorefter han blev afsat af Truman.
Her er jeg stadig uenig. For Kina var simpelthen nødsaget til at anskaffe sig atomvåben for ikke at risikere at blive angrebet af USA. At stole på, at Sovjetunionen ville forsvare Kina, hvis USA f. eks. rykkede ind i Kina sydfra via Vietnam, ville have været meget naivt. Men Kina har stadig kun omtrent samme antal atomvåben, som England har. Overhovedet ikke noget, der kommer i nærheden af det antal atomvåben, som Putin råder over. Så Kina har gjort det eneste fornuftige. Nemlig kun at anskaffe det antal atomvåben, der kræves for at afskrække USA fra at angribe Kina!
Nordkorea har ikke brug for atomvåben. Men har anskaffet dem alligevel og modsat alle andre brugt dem til meget agressive trusler, der dog klart kun har haft et oropagabdafirmål.
Citér
Og nu siger jeg det igen; Kim Jong un har ikke skabt Nordkorea eller atomvåben, han har ikke indført censur. Han har overtaget et land, der har eksisteret i 70 år nu. Kim Jong un var 10 år, da Nordkorea begyndte deres atomprogram.
Muligt. Jeg påstår da heller ikke, at hans far var meget anderledes, end han selv er!
Citér
At Nordkorea ønsker at afslutte krigen (læs: at få en fredsaftale) har været velkendt i mange år. Det samme ønsker Sydkorea. https://www.nytimes.com/2018/08/13/world/asia/korea-peace-treaty-trump-us.html
Den artikel kan jeg ikke få lov til at læse uden at tegne abonnement på New York Times. Men selvom landene ønsker fred, så har de jo aldrig kunnet blive enige om betingelserne.
Citér
Lige nu er problemet, at man risikerer tidligere forhandlingers sammenbrud, hvor ingen af parterne ønskede at gi' sig. De er lige stædige, men USA har den fordel, at de bare kan fjerne og genindføre sanktioner med en underskrift. Nordkore kan ikke bare sådan lige nedruste eller genoptage det igen.
Du har bare haget dig fast til din teori om, at Nordkorea skulle have anskaffet sig atomvåben bare for at komme til at stå stærkere i forhandlingerne. Men den teori tror jeg simpelthen ikke på, fordi USA ikke vil give Nordkorea så meget som en eneste indrømmelse for at få dem til at fjerne atomvåbnene. USA ønsker i stedet at spille med musklerne og skræmme Nordkorea til at fjerne atomvåbnene uden at få noget til gengæld. Gør Nordkorea ikke det, så trækker USA sig bare før eller senere fra forhandlingerne. Derefter er det eneste, derover sket, at Nordkorea ikke mere truer så meget, selvom de stadig er igang med at producere endnu flere atomvåben.
Titel: Sv: Nordkorea
Indlæg af: Carlo efter December 30, 2018, 10:21:57 am
Jeg deltager ikke så meget i debatten her, men læser den med største interesse. Jeg ved ikke nok.

Men man skal ikke underkende, hvor stærk nationalisme kan være, og for mange er Nordkorea bare en uudtømmelig kilde til meget morskab, men for 25 millioner mennesker er det faktisk deres hjemland. Det kan godt være, de synes, deres regering er nogle amatører, men de er nok mere fjendtlig overfor USA, som de ser som et angreb på deres identitetsfølelse.

Nationalisme. Det er nok rigtigt. I vort smørhul, aner vi ikke hvor stærk følelsen for ens land og dets ledelse kan være. Og vor meget folk udholder for deres land.

Grunden til at styret kan beholde magten i Nordkorea, skulle være at befolkningen er dårligt informerede eller ligefrem hjernevaskede? Nej. De er næppe dårligere informeret end amerikanerne. Og så er termen: "dårligt informerede" en nem mærkat at sætte på nogen der tillader sig at mene noget andet end en selv.

Nordkorea har noget af verdens højest uddannede befolkning. Alle går 11 år i skole.

Og, jo. Deres atomvåbenprogram er bydende nødvendigt for dem. Når de opfatter Japan som ærkefjenden, er det med grund i særdeles dårlige historiske erfaringer. Der er intet ledelsen i Nordkorea hellere ville, end at bruge midlerne og ressourcerne på, end deres egen befolknings levestandard.
Titel: Sv: Nordkorea
Indlæg af: homofaber efter December 30, 2018, 10:34:29 am
Gider du ikke godt tjekke dine kilder. Han havde ikke truet USA. Den udtalelse med atomknappen stammer fra nytårstalen, hvor han også erklærede deres mål nu var færdigt og de nu havde missiler til at ramme USA. Alle eksperter er enig i, at det var nytårstalen, der ændrede tonen. Forskellen er, at åbningen til USA kom gradvis, hvor den kom meget spontant til sydkorea. Og faktisk vil jeg sige, at Sydkorea er mere interessant en USA. Det er trods alt de to lande, det hele drejer sig om.
USA's opfattelse var, at Kina er nøglen til Nordkorea - det har Kina selv sagt, at de ikke er, fordi Kina også har interesser i området. Det er Kina, der har presset på for at få en diplomatisk løsning - det har de gjort før og det gør de også nu. Det er da også rigtigt, at mødet mellem Kim og trump var en stor ting, ligesom mødet mellem Kim og Moon - det synes man jo er lidt vigtigere, hvis man bor i Seul, men det er altså ikke første gang, at der har været positive toner. Clinton var meget tæt på at møde Kim Jong-il. Madeline Albright har skrevet et helt kapitel om sit møde med Kim Jong-il. 6-parts-forhandlingerne havde også meget positive udsigter, og de var også skelsættende, for det var en ny ting, at der pludselig var så højt politisk diplomati mellem de to lande. Alt det har Kina ikke presset Nordkorea til dengang og de har heller ikke gjort det den dag i dag.

Hvorfor tror du ikke på, at man frygter en misforståelse? Det siger alle sikkerhedseksperter, for det er sket før. Der er ingen, der ønsker, at nogle trykker på den røde knap, fordi noget er gået galt eller misforstået.

Nordkorea har anskaffet sig atomvåben af samme grund som Kina gjorde. De frygter USA. Der er jo atomvåben i Sydkorea. De har selv sagt det og de bruger dem som forhandlingsmiddel. Det er ikke en teori, jeg påstår, men det er det, alle eksperter er enig om.

USA har aldrig været villig til at indgå fred. Der har været 11 amerikanske præsidenter i USA siden våbenhvilen blev indgået. Ingen af dem har vist interesse for at indlede en fredsaftale. Det tætteste man kom var Clintonregeringen.
Du glemmer jo helt, at Kina stod i samme situation, som Nordkorea gør i dag. Kina truede også med at ville anskaffe sig atomvåben, og Kina var et land, man frygtede. Pludselig detonerede Kina deres første atombombe, hvilket fik Nixon til at spørge, om det måske ikke var en god ide at prøve at tale med Kina. Det lykkedes jo. Kina kom ind i varmen og begyndte gradvis en reformprocess, som man så småt ser i Nordkorea.
Lige nu står USA i vejen for, at Nordkorea og Sydkorea kan få et normalt forhold. De er i gang med sammenlægning af infrastrukturen, men de kan ikke gøre det så længe, USA opretholder sanktionerne. USA ved godt, at Sydkorea og Nordkorea skriger på, at få et normalt forhold, så hvorfor accepterer USA det så ikke.
Titel: Sv: Nordkorea
Indlæg af: Forsvareren efter December 30, 2018, 10:39:23 am
Nationalisme. Det er nok rigtigt. I vort smørhul, aner vi ikke hvor stærk følelsen for ens land og dets ledelse kan være. Og vor meget folk udholder for deres land.

Grunden til at styret kan beholde magten i Nordkorea, skulle være at befolkningen er dårligt informerede eller ligefrem hjernevaskede? Nej. De er næppe dårligere informeret end amerikanerne. Og så er termen: "dårligt informerede" en nem mærkat at sætte på nogen der tillader sig at mene noget andet end en selv.

Nordkorea har noget af verdens højest uddannede befolkning. Alle går 11 år i skole.
Det handler ikke om uddannelse, men derimod om censur. Kun et meget lille mindretal af befolkningen kan nogenside få tilladelse til at rejse ud af Nordkorea. Nordkoreanerne har ingen adgang til udenlandske medier, og der er intet internet (eller rettere: der er en slags “internet”, der bare ingen forbindelse har med andre landes internet). Der er mobiltelefoner. Men ingen kan ringe ud af Nordkorea eller ind i Nordkorea udefra.

Men der er jo en magtelite, der laver censuren. Denne elite bestemmer også, hvad der må stå i lærebøgerne. Så der er intet i vejen for at få en høj uddannelse i Nordkorea i f. eks. tekniske fag. Men børnene i skolerne bliver stadig kun undervist i den opfattelse af omverdenen, som regeringen og magteliten har bestemt, at de skal undervises i. Nyheder får de udelukkende fra de stærkt censurerede nordkoreanske medier.

Desuden er der spioner overalt, der har til opgave at indberette “ulovlige” politiske diskussioner, så de personer, der involverer sig i noget sådant, kan blive arresteret.

Man kan godt som udlænding få visum til Nordkorea og rejse rundt i landet. Men man bliver fulgt af 1-2 guides overalt, så der er kontrol med, at man ikke involverer sig i politiske diskussioner med befokningen.

Citér
Og, jo. Deres atomvåbenprogram er bydende nødvendigt for dem. Når de opfatter Japan som ærkefjenden, er det med grund i særdeles dårlige historiske erfaringer. Der er intet ledelsen i Nordkorea hellere ville, end at bruge midlerne og ressourcerne på, end deres egen befolknings levestandard.
Japan er ikke en trussel for nogen som helst efter, at de kapitulerede i 1945. For de har stort set intet militær haft siden og har overladt hele deres forsvar til USA.
Titel: Sv: Nordkorea
Indlæg af: homofaber efter December 30, 2018, 10:54:53 am
Forsvareren. Ja, det er rigtigt, at landet har en meget streng censur, men landet er dog ikke helt afskærmet. Nordkoreanere kan faktisk godt få udrejsevisa. Sportsudøvere rejser også ret frit. Specielt Kina rejser mange til for at studere. Jeg har også nævnt, at et sted mellem 100.000-150.000 nordkoreanere arbejder i flere forskellige lande. Dog ikke nu på grund af sanktionerne - de personer kan jo så tage hjem og fortælle, hvad de har oplevet. Meget af hyhederne i Nordkorea spredes fra mund til mund. Kim il Sung universitetet har endda også optaget vestlige studerende. Der er et par historer om man kan læse.
Kontrollen med befolkningen er blevet svækket ekstremt siden 60-erne og 70-erne. Det er også et land, der er gennemsyret af bestikkelse, så folk kan slippe af sted med en del.

Der er en ret kendt fotograf fra Singapore, som har taget mange billeder og videoere i en del år i landet. Her er han med sin guide, som fik tilladelse til at rejse til Singapore. Det ville aldrig have sket for bare 15-20 år siden. https://www.instagram.com/p/BClHElRn8Mt/
Titel: Sv: Nordkorea
Indlæg af: Carlo efter December 30, 2018, 11:01:50 am
Japan er ikke en trussel for nogen som helst efter, at de kapitulerede i 1945.

Muligvis, men oppe mellem ørerne på nordkoreanerne er Japan en trussel.
Titel: Sv: Nordkorea
Indlæg af: Forsvareren efter December 30, 2018, 11:20:37 am
Gider du ikke godt tjekke dine kilder. Han havde ikke truet USA. Den udtalelse med atomknappen stammer fra nytårstalen, hvor han også erklærede deres mål nu var færdigt og de nu havde missiler til at ramme USA.
Hvilket USA ganske forstpeligt opfattede som en trussel sådan, som man kan læse på https://www.joe.ie/news/kim-jong-un-issued-first-nuclear-threat-2018-611426
Citér
Alle eksperter er enig i, at det var nytårstalen, der ændrede tonen. Forskellen er, at åbningen til USA kom gradvis, hvor den kom meget spontant til sydkorea. Og faktisk vil jeg sige, at Sydkorea er mere interessant en USA. Det er trods alt de to lande, det hele drejer sig om.
Dette er en fortolkning, og jeg er ikke enig i den.

Citér
Hvorfor tror du ikke på, at man frygter en misforståelse? Det siger alle sikkerhedseksperter, for det er sket før. Der er ingen, der ønsker, at nogle trykker på den røde knap, fordi noget er gået galt eller misforstået.
Jeg er ikke uenig i, at der kan være f. eks. danske journalister og måske endog enkelte politikere, der frygter, at et atomangreb kan starte som en misforståelse. Men jeg tror ikke på, at dette er en reel risiko. For ingen politikere er så dumme, at de ikke sikrer sig, at deres land er under angreb, før de svarer igen. Desuden kan missilerne formentlig kaldes tilbage, hvis alarmen bliver afblæst.

Citér
Nordkorea har anskaffet sig atomvåben af samme grund som Kina gjorde. De frygter USA. Der er jo atomvåben i Sydkorea. De har selv sagt det og de bruger dem som forhandlingsmiddel. Det er ikke en teori, jeg påstår, men det er det, alle eksperter er enig om.
Hvis der er atomvåben i Sydkorea, så er de amerikanske og ikke sydkoreanske. USA er næppe dumdristige nok til at have atomvåben der under sydkoreansk kontrol, så Sydkorea evt kan starte en atomkrig mod Nordkorea og Kina uden USA’s ønske!

Er atomvåbnene amerikanske og under USA’s kontrol, så er det jo ret ligegyldigt, om de befinder sig i Sydkorea eller ude i Stillehavet på amerikanske skibe og fly. Så derfor er dette ikke nogen stor sag,

Citér
USA har aldrig været villig til at indgå fred. Der har været 11 amerikanske præsidenter i USA siden våbenhvilen blev indgået. Ingen af dem har vist interesse for at indlede en fredsaftale. Det tætteste man kom var Clintonregeringen.
Det er ikke kun Nordkorea, som USA ikke har været villig til at indgå en fredsaftale med, men i langt højere grad Rusland og Kina, som jo var USA’s hovedfjender under Koreakrigen,
Citér
Du glemmer jo helt, at Kina stod i samme situation, som Nordkorea gør i dag. Kina truede også med at ville anskaffe sig atomvåben, og Kina var et land, man frygtede. Pludselig detonerede Kina deres første atombombe, hvilket fik Nixon til at spørge, om det måske ikke var en god ide at prøve at tale med Kina. Det lykkedes jo. Kina kom ind i varmen og begyndte gradvis en reformprocess, som man så småt ser i Nordkorea.
Du springer alt det væsentlige over! Kina afprøvede sit første atomvåben i 1964, da Vietnamkrigen var på sit højeste, og USA overvejede at angribe Nordvietnam, fordi det blev tydeligere og tydeligere, at USA ikke kunne vinde krigen, hvis styrker fra Nordvietnam bare blev ved med at lave aktioner end i Sydvietnam. Hvis USA havde angrebet Nordvietnam, ville Kina have sendt styrker ind for at forsvare Nordvietnam, hvilket USA evt kunne have besvaret med et atomangreb på disse kinesiske styrker. Derfor var det 100% nødvendigt for Kina selv at anskaffe sig atomvåben for at afskrække USA fra at forsøge noget sådant!

Så Kina hasteafprøvede sit første atomvåben i 1964 og fulgte op med allerede at teste sin første brintbombe i 1967. Dette afgjorde Vietnamkrigen, da USA jo få år efter i stedet valgte at kapitulere.
Citér
Lige nu står USA i vejen for, at Nordkorea og Sydkorea kan få et normalt forhold. De er i gang med sammenlægning af infrastrukturen, men de kan ikke gøre det så længe, USA opretholder sanktionerne. USA ved godt, at Sydkorea og Nordkorea skriger på, at få et normalt forhold, så hvorfor accepterer USA det så ikke.
Fordi USA er ligeglade med Sydkorea og Nordkorea i sig selv. For USA handler det i stedet om stormagtspolitik og om at forhindre, at Rusland og Kina får endnu mere indflydelse i området. Sådan er stormagtspolitik nu engang.
Titel: Sv: Nordkorea
Indlæg af: homofaber efter December 30, 2018, 11:55:17 am
Citér
Alle eksperter er enig i, at det var nytårstalen, der ændrede tonen. Forskellen er, at åbningen til USA kom gradvis, hvor den kom meget spontant til sydkorea. Og faktisk vil jeg sige, at Sydkorea er mere interessant en USA. Det er trods alt de to lande, det hele drejer sig om.
Dette er en fortolkning, og jeg er ikke enig i den.

Kim Jong-uns nytårstale kom som en overraskelse for alle, fordi man ikke havde forventet, at han ville åbne sig overfor Sydkorea. Den sydkoreanske regering havde heller ikke regnet med det. Det er ikke en fortolkning, men deres egen opfattelse af den tale. Hvis du er uenig i det, må du jo skrive til Sydkorea og sige, at de har taget fejl. Men de vil nok grine lidt af dig.

Jeg synes, du skulle prøve at læse lidt på de rapporter og eksperter der er på området og sætte dig lidt mere ind i emnet. Og jeg har ikke villet sige det før nu, men jeg har faktisk boet og arbejdet der i lidt under et halvt år i forbindelse med et udvikingsprojekt. Derfor kender jeg landet ret godt. Ikke at min erfaring og oplevelse er mere korrekt end andre, der også har arbejdet eller boet i landet, men jeg kender det bedre end folk, der kun har nyhederne at forholde sig til.
Titel: Sv: Nordkorea
Indlæg af: Forsvareren efter December 30, 2018, 12:36:56 pm
@homofaber Læs nu hele nytårstalen på https://www.ncnk.org/node/1427 i engelsk oversættelse! Den handler først og fremmest om, at Nordkoreas missiler og atomvåben nu er interkontinentale og kan nå USA. Samt om at USA derfor ikke tør angribe Nordkorea!

Desuden er der en masse roser om socialistpartiet i Nordkorea og også lidt om et fascistisk styre i Sydkorea. Der står intet om forsoning med USA og Sydkorea så vidt jeg lige kan se i farten?
Titel: Sv: Nordkorea
Indlæg af: Phil efter December 30, 2018, 12:48:18 pm
jeg har ikke villet sige det før nu, men jeg har faktisk boet og arbejdet der i lidt under et halvt år i forbindelse med et udvikingsprojekt. Derfor kender jeg landet ret godt.


Lyder interessant at du skulle have boet og arbejdet i nordkorea i forbindelse med et "udviklingsprojekt", og så endda i et halvt år.

Du har åbenbart kunne bevæge dig frit rundt og tale med de lokale, - siden du kender landet ret godt.

Da nordkorea absolut ikke trænger til udvikling (ifølge deres egen opfattelse) og det ville være en nedværdigelse for dem at indrømme og tage mod den slags fra vesten, kunne det da være interessant at høre hvad det var for et projekt, for hvem o.s.v.

Kan du ikke øse lidt af din erfaring med hvordan det lader sig gøre i nordkorea uden at de taber ansigt ?


Titel: Sv: Nordkorea
Indlæg af: homofaber efter December 30, 2018, 12:57:47 pm
@homofaber Læs nu hele nytårstalen på https://www.ncnk.org/node/1427 i engelsk oversættelse! Den handler først og fremmest om, at Nordkoreas missiler og atomvåben nu er interkontinentale og kan nå USA. Samt om at USA derfor ikke tør angribe Nordkorea!

Desuden er der en masse roser om socialistpartiet i Nordkorea og også lidt om et fascistisk styre i Sydkorea. Der står intet om forsoning med USA og Sydkorea så vidt jeg lige kan se i farten?

Læs nu de rigtige steder. Det er lidt svært at diskutere med dig, når du famler rundt i blinde. https://www.businessinsider.com/kim-jong-un-north-korea-south-korea-talks-2018-1?utm_source=referral&utm_medium=aol&r=US&IR=T&IR=T
Titel: Sv: Nordkorea
Indlæg af: homofaber efter December 30, 2018, 01:06:08 pm
jeg har ikke villet sige det før nu, men jeg har faktisk boet og arbejdet der i lidt under et halvt år i forbindelse med et udvikingsprojekt. Derfor kender jeg landet ret godt.


Lyder interessant at du skulle have boet og arbejdet i nordkorea i forbindelse med et "udviklingsprojekt", og så endda i et halvt år.

Du har åbenbart kunne bevæge dig frit rundt og tale med de lokale, - siden du kender landet ret godt.

Da nordkorea absolut ikke trænger til udvikling (ifølge deres egen opfattelse) og det ville være en nedværdigelse for dem at indrømme og tage mod den slags fra vesten, kunne det da være interessant at høre hvad det var for et projekt, for hvem o.s.v.

Kan du ikke øse lidt af din erfaring med hvordan det lader sig gøre i nordkorea uden at de taber ansigt ?

Der er flere nødhjælpsorganisationer, der arbejder i Nordkorea bla WFP. Der er også en del ulønnede arbejde. Det er ikke så meget anderledes end i så mange andre fattige lande, hvor der også er nødhjælpsarbejde. De fleste udlændinge der af en eller anden grund bor i Nordkorea kan godt bevæge sig frit. Andre steder kan man vælge at få en guide, specielt når man kommer uden for de store byer. Det giver også en tryghed, fordi man ikke ligefrem kan ringe efter Falck. Som sagt var det kun lidt under et halvt år jeg var der, men det var rigtig spændende.
Titel: Sv: Nordkorea
Indlæg af: Phil efter December 30, 2018, 01:26:22 pm
jeg har ikke villet sige det før nu, men jeg har faktisk boet og arbejdet der i lidt under et halvt år i forbindelse med et udvikingsprojekt. Derfor kender jeg landet ret godt.


Lyder interessant at du skulle have boet og arbejdet i nordkorea i forbindelse med et "udviklingsprojekt", og så endda i et halvt år.

Du har åbenbart kunne bevæge dig frit rundt og tale med de lokale, - siden du kender landet ret godt.

Da nordkorea absolut ikke trænger til udvikling (ifølge deres egen opfattelse) og det ville være en nedværdigelse for dem at indrømme og tage mod den slags fra vesten, kunne det da være interessant at høre hvad det var for et projekt, for hvem o.s.v.

Kan du ikke øse lidt af din erfaring med hvordan det lader sig gøre i nordkorea uden at de taber ansigt ?

Der er flere nødhjælpsorganisationer, der arbejder i Nordkorea bla WFP. Der er også en del ulønnede arbejde. Det er ikke så meget anderledes end i så mange andre fattige lande, hvor der også er nødhjælpsarbejde. De fleste udlændinge der af en eller anden grund bor i Nordkorea kan godt bevæge sig frit. Andre steder kan man vælge at få en guide, specielt når man kommer uden for de store byer. Det giver også en tryghed, fordi man ikke ligefrem kan ringe efter Falck. Som sagt var det kun lidt under et halvt år jeg var der, men det var rigtig spændende.

Jo det er meget forskelligt fra andre fattige lande - bl.a. vil de under ingen omstændigheder anses for et fattigt og tilbagestående land, og det er vigtigt for deres regime at fremstå for befolkningen som et af verdens mest fremskredne og ansete lande og deres leder som en af verdens mest ansete ledere.

Nordkorea har derimod som en demonstration sendt "nødhjælp" til u.s.a.

Så med mindre du er diplomat udsendt af FN, ville det da være rart med et par link til de organisationer og høre lidt om de nødhjælps projekter til bekræftelse, - hvad lavede du helt konkret ?

Jeg kender kun til at hjælp evt. afleveres ved grænsen hvorefter alt overtages af nordkoreanske arbejdere, og det er kim jong un der takkes for hjælpen, ingen anden.

Det er nyt for mig at høre nødhjælpsarbejdere fra vesten og fra vestlige organisationer kan arbejde frit i nordkorea.

Vores egen indsats i den forbindelse har hovedsagelig bestået i hjælp til dem der sender usb stick, film o.s.v ind over grænsen i balloner.

Skulle der findes andre muligheder for at hjælpe befolkningen i nordkorea vil vi derfor meget gerne høre om det.

Titel: Sv: Nordkorea
Indlæg af: Carlo efter December 30, 2018, 01:36:11 pm
Lyder interessant at du skulle have boet og arbejdet i nordkorea i forbindelse med et "udviklingsprojekt", og så endda i et halvt år.

Og du kender meget mere til Nordkorea, end dem der har været der, endda i længere tid. For du ved det fra amerikanske generaler i Fillippinerne.

(https://i.imgur.com/LWUjsta.png)
Titel: Sv: Nordkorea
Indlæg af: homofaber efter December 30, 2018, 01:50:23 pm
jeg har ikke villet sige det før nu, men jeg har faktisk boet og arbejdet der i lidt under et halvt år i forbindelse med et udvikingsprojekt. Derfor kender jeg landet ret godt.


Lyder interessant at du skulle have boet og arbejdet i nordkorea i forbindelse med et "udviklingsprojekt", og så endda i et halvt år.

Du har åbenbart kunne bevæge dig frit rundt og tale med de lokale, - siden du kender landet ret godt.

Da nordkorea absolut ikke trænger til udvikling (ifølge deres egen opfattelse) og det ville være en nedværdigelse for dem at indrømme og tage mod den slags fra vesten, kunne det da være interessant at høre hvad det var for et projekt, for hvem o.s.v.

Kan du ikke øse lidt af din erfaring med hvordan det lader sig gøre i nordkorea uden at de taber ansigt ?

Der er flere nødhjælpsorganisationer, der arbejder i Nordkorea bla WFP. Der er også en del ulønnede arbejde. Det er ikke så meget anderledes end i så mange andre fattige lande, hvor der også er nødhjælpsarbejde. De fleste udlændinge der af en eller anden grund bor i Nordkorea kan godt bevæge sig frit. Andre steder kan man vælge at få en guide, specielt når man kommer uden for de store byer. Det giver også en tryghed, fordi man ikke ligefrem kan ringe efter Falck. Som sagt var det kun lidt under et halvt år jeg var der, men det var rigtig spændende.

Jo det er meget forskelligt fra andre fattige lande - bl.a. vil de under ingen omstændigheder anses for et fattigt og tilbagestående land, og det er vigtigt for deres regime at fremstå for befolkningen som et af verdens mest fremskredne og ansete lande og deres leder som en af verdens mest ansete ledere.

Nordkorea har derimod som en demonstration sendt "nødhjælp" til u.s.a.

Så med mindre du er diplomat udsendt af FN, ville det da være rart med et par link til de organisationer og høre lidt om de nødhjælps projekter til bekræftelse, - hvad lavede du helt konkret ?

Jeg kender kun til at hjælp evt. afleveres ved grænsen hvorefter alt overtages af nordkoreanske arbejdere, og det er kim jong un der takkes for hjælpen, ingen anden.

Det er nyt for mig at høre nødhjælpsarbejdere fra vesten og fra vestlige organisationer kan arbejde frit i nordkorea.

Vores egen indsats i den forbindelse har hovedsagelig bestået i hjælp til dem der sender usb stick, film o.s.v ind over grænsen i balloner.

Skulle der findes andre muligheder for at hjælpe befolkningen i nordkorea vil vi derfor meget gerne høre om det.

Der er både adresse og email så du kan bare kontakte dem. http://www1.wfp.org/countries/democratic-peoples-republic-korea
WFP har også deres egen produktion i Nordkorea enten direkte eller som støtte til nordkoreanske fabrikker, der producerer fødevarer.
Titel: Sv: Nordkorea
Indlæg af: Carlo efter December 30, 2018, 02:05:23 pm
Vores egen indsats i den forbindelse har hovedsagelig bestået i hjælp til dem der sender usb stick, film o.s.v ind over grænsen i balloner.

I hjælper dem vel ved at sende bibler og sådan noget til de ufrelste stakler. Andre hjælper dem nok ved at sende "Vagttårnet".
Titel: Sv: Nordkorea
Indlæg af: Phil efter December 30, 2018, 02:05:58 pm
Lyder interessant at du skulle have boet og arbejdet i nordkorea i forbindelse med et "udviklingsprojekt", og så endda i et halvt år.

Og du kender meget mere til Nordkorea, end dem der har været der, endda i længere tid. For du ved det fra amerikanske generaler i Fillippinerne.


Jeg beder bare om lidt links, dokumentation og oplysning da jeg betvivler der har været "nødhjælpsarbejdere" fra vesten i nordkorea der ikke samtidig var tilknyttet og direkte ansat af FN eller Choson Exchange, idet det strider mod alle de oplysninger og informationer jeg hidtil har kunnet finde.

Jeg har aldrig været der, og ønsker det heller ikke, men jeg har flere venner der har været der og har foruden de amerikanske generaler mange andre kilder i form af film, videoer, rapporter fra flygtninge og f.eks. her https://en.wikipedia.org/wiki/Tourism_in_North_Korea

Tourism in North Korea is tightly controlled by the North Korean government. Only about 4,000 to 6,000 Western tourists visit North Korea each year. All tourism is organized by one of several state-owned tourism bureaus, including Korea International Travel Company (KITC), Korean International Sports Travel Company (KISTC), Korean International Taekwondo Tourism Company (KITTC) and Korean International Youth Travel Company (KIYTC).[1]

Men jeg ved da godt at det for dig er et idealsamfund der ikke må kritiseres, - så det var lidt af en billig omgang du kom med der. Har du selv været der ?

Hvorfor flytter du ikke derud i stedet for "kapitalistiske" Thailand ? - fordi du så vil blive tyve år ældre på otte dage i stedet for tyve år yngre ? - når du beklager dig over kapitalismen i Thailand, minder du mig lidt om de perkere der flytter til vesten og bagefter beklager sig over normer og kultur, - er det ikke bedre at kigge lidt rundt og finde det sted hvor både man selv og omgivelserne syntes man passer bedst ind i billedet ?

Jeg tror faktisk du vil befinde dig godt med den orden og system der er i nordkorea, - men man skal vist sværge troskab til kim jong un for at få lov at slå sig ned permanent.

Sjovt nok har udenrigsministeriet en del fraflyttede danskere der har opgive nordkorea som landet de flytter til, men nordkorea oplyser selv at der ikke bor nogen danskere i landet.
.

Titel: Sv: Nordkorea
Indlæg af: homofaber efter December 30, 2018, 02:20:07 pm
Lyder interessant at du skulle have boet og arbejdet i nordkorea i forbindelse med et "udviklingsprojekt", og så endda i et halvt år.

Og du kender meget mere til Nordkorea, end dem der har været der, endda i længere tid. For du ved det fra amerikanske generaler i Fillippinerne.


Jeg beder bare om lidt links, dokumentation og oplysning da jeg betvivler der har været "nødhjælpsarbejdere" fra vesten i nordkorea der ikke samtidig var tilknyttet og direkte ansat af FN, idet det strider mod alle de oplysninger og informationer jeg hidtil har kunnet finde.

Jeg har aldrig været der, og ønsker det heller ikke, men jeg har flere venner der har været der og har foruden de amerikanske generaler mange andre kilder i form af film, videoer, rapporter fra flygtninge og f.eks. her https://en.wikipedia.org/wiki/Tourism_in_North_Korea

Tourism in North Korea is tightly controlled by the North Korean government. Only about 4,000 to 6,000 Western tourists visit North Korea each year. All tourism is organized by one of several state-owned tourism bureaus, including Korea International Travel Company (KITC), Korean International Sports Travel Company (KISTC), Korean International Taekwondo Tourism Company (KITTC) and Korean International Youth Travel Company (KIYTC).[1]

Men jeg ved da godt at det for dig er et idealsamfund der ikke må kritiseres, - så det var lidt af en billig omgang du kom med der. Har du selv været der ?

Hvorfor flytter du ikke derud i stedet for "kapitalistiske" Thailand ? - fordi du så vil blive tyve år ældre på otte dage i stedet for tyve år yngre ? - når du beklager dig over kapitalismen i Thailand, minder du mig lidt om de perkere der flytter til vesten og bagefter beklager sig over normer og kultur, - er det ikke bedre at kigge lidt rundt og finde det sted hvor både man selv og omgivelserne syntes man passer bedst ind i billedet ?

Jeg tror faktisk du vil befinde dig godt med den orden og system der er i nordkorea, - men man skal vist sværge troskab til kim jong un for at få lov at slå sig ned permanent.

Sjovt nok har udenrigsministeriet en del fraflyttede danskere der har opgive nordkorea som landet de flytter til, men nordkorea oplyser selv at der ikke bor nogen danskere i landet.
.

Det er da underligt, hvorfor du føler behov for at komme med personlige kommentarer. Hvorfor vil du ikke tro, at der findes udenlandske arbejdere i Nordkorea. Der er altså massere af eksepmler på det.  Du kan også søge på Felix Abt, der har skrevet en bog om sit ophold.
Jeg var der i øvrigt kun i en kort tidsbegrænset periode.

Jeg taler ikke om turisme, for det er noget helt andet. Men når Forsvareren kommer med forkerte påstande om, at der for eksemel ikke findes nordkoreanere, der lovligt opholder sig i Kina og andre lande, er det ikke meget forlangt at bede ham om at underøsge tingene ind han kommer med den slags.

https://edition.cnn.com/videos/tv/2018/05/16/amanpour-david-beasley.cnn
Titel: Sv: Nordkorea
Indlæg af: homofaber efter December 30, 2018, 02:23:47 pm
https://vtncankor.wordpress.com/2013/04/24/remembering-the-rac-by-justin-rohrlich/
Titel: Sv: Nordkorea
Indlæg af: Phil efter December 30, 2018, 02:27:35 pm
Vores egen indsats i den forbindelse har hovedsagelig bestået i hjælp til dem der sender usb stick, film o.s.v ind over grænsen i balloner.

I hjælper dem vel ved at sende bibler og sådan noget til de ufrelste stakler. Andre hjælper dem nok ved at sende "Vagttårnet".

Nej, og vi sender heller ikke Lenins samlede værker.
Vi nøjes godt nok med at sende penge og vi ved det ikke er bibler, men film og sticks med fornuftig demokratisk politisk oplysning om frihed de sender.


Titel: Sv: Nordkorea
Indlæg af: Phil efter December 30, 2018, 02:29:02 pm

Og du kender meget mere til Nordkorea, end dem der har været der, endda i længere tid. For du ved det fra amerikanske generaler i Fillippinerne.


Jeg beder bare om lidt links, dokumentation og oplysning da jeg betvivler der har været "nødhjælpsarbejdere" fra vesten i nordkorea der ikke samtidig var tilknyttet og direkte ansat af FN, idet det strider mod alle de oplysninger og informationer jeg hidtil har kunnet finde.

Jeg har aldrig været der, og ønsker det heller ikke, men jeg har flere venner der har været der og har foruden de amerikanske generaler mange andre kilder i form af film, videoer, rapporter fra flygtninge og f.eks. her https://en.wikipedia.org/wiki/Tourism_in_North_Korea

Tourism in North Korea is tightly controlled by the North Korean government. Only about 4,000 to 6,000 Western tourists visit North Korea each year. All tourism is organized by one of several state-owned tourism bureaus, including Korea International Travel Company (KITC), Korean International Sports Travel Company (KISTC), Korean International Taekwondo Tourism Company (KITTC) and Korean International Youth Travel Company (KIYTC).[1]

Men jeg ved da godt at det for dig er et idealsamfund der ikke må kritiseres, - så det var lidt af en billig omgang du kom med der. Har du selv været der ?

Hvorfor flytter du ikke derud i stedet for "kapitalistiske" Thailand ? - fordi du så vil blive tyve år ældre på otte dage i stedet for tyve år yngre ? - når du beklager dig over kapitalismen i Thailand, minder du mig lidt om de perkere der flytter til vesten og bagefter beklager sig over normer og kultur, - er det ikke bedre at kigge lidt rundt og finde det sted hvor både man selv og omgivelserne syntes man passer bedst ind i billedet ?

Jeg tror faktisk du vil befinde dig godt med den orden og system der er i nordkorea, - men man skal vist sværge troskab til kim jong un for at få lov at slå sig ned permanent.

Sjovt nok har udenrigsministeriet en del fraflyttede danskere der har opgive nordkorea som landet de flytter til, men nordkorea oplyser selv at der ikke bor nogen danskere i landet.
.

Det er da underligt, hvorfor du føler behov for at komme med personlige kommentarer. Hvorfor vil du ikke tro, at der findes udenlandske arbejdere i Nordkorea. Der er altså massere af eksepmler på det.  Du kan også søge på Felix Abt, der har skrevet en bog om sit ophold.
Jeg var der i øvrigt kun i en kort tidsbegrænset periode.

Jeg taler ikke om turisme, for det er noget helt andet. Men når Forsvareren kommer med forkerte påstande om, at der for eksemel ikke findes nordkoreanere, der lovligt opholder sig i Kina og andre lande, er det ikke meget forlangt at bede ham om at underøsge tingene ind han kommer med den slags.

https://edition.cnn.com/videos/tv/2018/05/16/amanpour-david-beasley.cnn


Tag det nu roligt, - som jeg skriver er det helt nyt for mig og i strid med alle de oplysninger jeg ellers har om nordkorea, - der er ikke noget personligt i det.

Forsvarerens påstand skal jeg ikke kunne udtale mig om, men jeg har da hørt at nordkorea har arbejdere udstationeret i mange lande, bl.a. Rusland og Polen.

Titel: Sv: Nordkorea
Indlæg af: Forsvareren efter December 30, 2018, 03:49:37 pm
@homofaber Læs nu hele nytårstalen på https://www.ncnk.org/node/1427 i engelsk oversættelse! Den handler først og fremmest om, at Nordkoreas missiler og atomvåben nu er interkontinentale og kan nå USA. Samt om at USA derfor ikke tør angribe Nordkorea!

Desuden er der en masse roser om socialistpartiet i Nordkorea og også lidt om et fascistisk styre i Sydkorea. Der står intet om forsoning med USA og Sydkorea så vidt jeg lige kan se i farten?

Læs nu de rigtige steder. Det er lidt svært at diskutere med dig, når du famler rundt i blinde. https://www.businessinsider.com/kim-jong-un-north-korea-south-korea-talks-2018-1?utm_source=referral&utm_medium=aol&r=US&IR=T&IR=T
Det er dig, der læser de forkerte steder og de forkerte nyheder. Men på https://www.washingtonpost.com/news/worldviews/wp/2018/01/04/trumps-year-of-taunting-teasing-and-threatening-kim-jong-un/?utm_term=.382fc8ed3692 kan du læse om, hvordan Trump gennem hele 2017 bleve mere og mere desperat og til sidst anså Kim Jong-Un for at være en sindsyg galning, der hadede USA, Japan og Sydkorea som pesten og derfor kunne finde på hvad som helst.

Derfor kom det som en overraskelse, at Kim opfordrede den sydkoreanske regering til ikke at vende tilbage til Sydkorea’s tidligere konservative politik og til samtale og dialog uden indblanding fra andre lande. Men Kim har altid betragtet USA som hovedfjenden, og deltagelse i sportsstævner har stort set intet med politik at gøre. Man ville aldrig have konkluderet, at USA ønskede fred med Nordkorea bare, fordi amerikanske sportsfolk deltog i et internationalt sportsstævne i Nordkorea. Men det gjorde man, da det omvendt var Nordkorea, der deltog i et sportsstævne i Sydkorea, fordi det jo gendrev Trump’s påstand om, at Kim bare var en sindsyg hadefuld galning. (Det var Kim dog aldrig. For han var og er jo bare en benhård politiker af samme skuffe som så mange andre som f. eks. Stalin, Mao og Putin, der også er/var parate til at ofre millioner af menneskeliv for at nå deres mål!)
Titel: Sv: Nordkorea
Indlæg af: homofaber efter December 30, 2018, 04:04:55 pm
@homofaber Læs nu hele nytårstalen på https://www.ncnk.org/node/1427 i engelsk oversættelse! Den handler først og fremmest om, at Nordkoreas missiler og atomvåben nu er interkontinentale og kan nå USA. Samt om at USA derfor ikke tør angribe Nordkorea!

Desuden er der en masse roser om socialistpartiet i Nordkorea og også lidt om et fascistisk styre i Sydkorea. Der står intet om forsoning med USA og Sydkorea så vidt jeg lige kan se i farten?

Læs nu de rigtige steder. Det er lidt svært at diskutere med dig, når du famler rundt i blinde. https://www.businessinsider.com/kim-jong-un-north-korea-south-korea-talks-2018-1?utm_source=referral&utm_medium=aol&r=US&IR=T&IR=T
Det er dig, der læser de forkerte steder og de forkerte nyheder. Men på https://www.washingtonpost.com/news/worldviews/wp/2018/01/04/trumps-year-of-taunting-teasing-and-threatening-kim-jong-un/?utm_term=.382fc8ed3692 kan du læse om, hvordan Trump gennem hele 2017 bleve mere og mere desperat og til sidst anså Kim Jong-Un for at være en sindsyg galning, der hadede USA, Japan og Sydkorea som pesten og derfor kunne finde på hvad som helst.

Derfor kom det som en overraskelse, at Kim opfordrede den sydkoreanske regering til ikke at vende tilbage til Sydkorea’s tidligere konservative politik og til samtale og dialog uden indblanding fra andre lande. Men Kim har altid betragtet USA som hovedfjenden, og deltagelse i sportsstævner har stort set intet med politik at gøre. Man ville aldrig have konkluderet, at USA ønskede fred med Nordkorea bare, fordi amerikanske sportsfolk deltog i et internationalt sportsstævne i Nordkorea. Men det gjorde man, da det omvendt var Nordkorea, der deltog i et sportsstævne i Sydkorea, fordi det jo gendrev Trump’s påstand om, at Kim bare var en sindsyg hadefuld galning. (Det var Kim dog aldrig. For han var og er jo bare en benhård politiker af samme skuffe som så mange andre som f. eks. Stalin, Mao og Putin, der også er/var parate til at ofre millioner af menneskeliv for at nå deres mål!)

Jeg kan ikke læse den artikel. Men jeg synes, du trækker i land, for det er jo også det, jeg prøver at sige. Vendepunket kom efter den tale, og jeg fokuserer på Sydkorea. Du kan jo ikke komme udenom at, at der i slutningen af januar blev sendt en delegation til Sydkorea, som banede vejen for, at Kim jong un kunne sende sin søster til Seul. Det handler jo om at afkoble Sydkorea fra USA. Forholdet mellem Sydkorea og Nordkorea og så forholdet mellem USA og Nordkorea er for Nordkorea to forskellige probmemer.
Jeg synes, du burde prøve at følge lidt med i de sydkoreanske medier i stedet for at fokusere så meget på USA. Jeg forstår ikke, hvorfor du bliver ved.
Titel: Sv: Nordkorea
Indlæg af: Forsvareren efter December 30, 2018, 04:12:47 pm
Jeg taler ikke om turisme, for det er noget helt andet. Men når Forsvareren kommer med forkerte påstande om, at der for eksemel ikke findes nordkoreanere, der lovligt opholder sig i Kina og andre lande, er det ikke meget forlangt at bede ham om at underøsge tingene ind han kommer med den slags.
Det har jeg heller ikke påstået!

Eliten i Nordkorea har en masse privilegier og derfor adgang til muligheder, som den almindelige befolkning ikke har. På højeste plan bevirkede dette, at den tidligere kandidat til at efterfølge Kim Jong-il, der jo var hans ældste søn Kim Jong-nam, var på studieophold i Schweiz i flere år. Problemet med dette viste sig først da han kom hjem og begyndte at snakke om, at frihandel og åbne grænser var fremtiden også for Nordkorea. For denne vanvittige og naive idé fik faderen til at indse, at han ikke bare kunne vælge sin ældste søn som sin efterfølger. Han måtte i stedet finde en anden søn, der langt bedre forstod Nordkoreas specielle situation, og begyndte derfor i stedet at køre Kim Jong-Un i stilling som sin efterfølger.

Men du virker som om, at du stadig er påvirket af den propaganda, som du vel blev udsat for i Nordkorea?
Titel: Sv: Nordkorea
Indlæg af: Forsvareren efter December 30, 2018, 04:24:38 pm
Jeg kan ikke læse den artikel. Men jeg synes, du trækker i land, for det er jo også det, jeg prøver at sige.
Jeg trækker ikke i land, fordi jeg aldrig købte påstanden om, at Kim Jong-Un bare var en sindsyg hadefuld galning! Hverken fra de amerikanske medier, der citerede Trump, eller senere fra de danske medier.
Citér
Jeg synes, du burde prøve at følge lidt med i de sydkoreanske medier i stedet for at fokusere så meget på USA. Jeg forstår ikke, hvorfor du bliver ved.
Jeg kan jo ikke læse koreansk. Men der er masser af medier også på engelsk, der ikke bare bevidstløst citerer Trump. Så jeg klarer mig fint 😊 Desuden læser jeg også tyske medier.
Titel: Sv: Nordkorea
Indlæg af: homofaber efter December 30, 2018, 04:25:38 pm
Jeg taler ikke om turisme, for det er noget helt andet. Men når Forsvareren kommer med forkerte påstande om, at der for eksemel ikke findes nordkoreanere, der lovligt opholder sig i Kina og andre lande, er det ikke meget forlangt at bede ham om at underøsge tingene ind han kommer med den slags.
Det har jeg heller ikke påstået!

Eliten i Nordkorea har en masse privilegier og derfor adgang til muligheder, som den almindelige befolkning ikke har. På højeste plan bevirkede dette, at den tidligere kandidat til at efterfølge Kim Jong-il, der jo var hans ældste søn Kim Jong-nam, var på studieophold i Schweiz i flere år. Problemet med dette viste sig først da han kom hjem og begyndte at snakke om, at frihandel og åbne grænser var fremtiden også for Nordkorea. For denne vanvittige og naive idé fik faderen til at indse, at han ikke bare kunne vælge sin ældste søn som sin efterfølger. Han måtte i stedet finde en anden søn, der langt bedre forstod Nordkoreas specielle situation, og begyndte derfor i stedet at køre Kim Jong-Un i stilling som sin efterfølger.

Jo, du troede ikke på, at der var nordkoreanere, der lovligt kunne få ophold i Kina, hvorefter du linkede til en artikel, hvor der stod, at Kina sendte afhoppere tilbage.
Jeg taler heller ikke om eliten eller medlemmer af Kim-familien. Jeg taler om almindelige folk, der arbejder.

Men du virker som om, at du stadig er påvirket af den propaganda, som du vel blev udsat for i Nordkorea?

Lad nu være med at komme med den slags kommentarer.
Titel: Sv: Nordkorea
Indlæg af: Phil efter December 30, 2018, 04:34:32 pm
Jeg taler ikke om turisme, for det er noget helt andet. Men når Forsvareren kommer med forkerte påstande om, at der for eksemel ikke findes nordkoreanere, der lovligt opholder sig i Kina og andre lande, er det ikke meget forlangt at bede ham om at underøsge tingene ind han kommer med den slags.
Det har jeg heller ikke påstået!

Eliten i Nordkorea har en masse privilegier og derfor adgang til muligheder, som den almindelige befolkning ikke har. På højeste plan bevirkede dette, at den tidligere kandidat til at efterfølge Kim Jong-il, der jo var hans ældste søn Kim Jong-nam, var på studieophold i Schweiz i flere år. Problemet med dette viste sig først da han kom hjem og begyndte at snakke om, at frihandel og åbne grænser var fremtiden også for Nordkorea. For denne vanvittige og naive idé fik faderen til at indse, at han ikke bare kunne vælge sin ældste søn som sin efterfølger. Han måtte i stedet finde en anden søn, der langt bedre forstod Nordkoreas specielle situation, og begyndte derfor i stedet at køre Kim Jong-Un i stilling som sin efterfølger.

Men du virker som om, at du stadig er påvirket af den propaganda, som du vel blev udsat for i Nordkorea?Det må han være blevet, for det lyder som om.

Homofaber må da også have haft mange små sjove, pudsige eller mærkelige oplevelser i den tid som det kunne være interessant at høre om, da det jo ellers er et meget lukket land som vi sjældent får små hverdagshistorier fra, - også hvad hans daglige gerning var, og om han måtte og kunne tale med de lokale andet end tegnsprog, var der butikker hvor han kunne handle o.s.v.
Alle de små historier som Dojo, anklageren og andre krydrer deres historier med.

Den side af sagen mangler fuldstændig, derimod er der lange fremstillinger om nordkoreas indre politik.
Så vi må gå ud fra det er det de har sat ham ind i, da han var der.

Til gengæld har selv inspektører og andre fra WFP besvær med at få adgang, de har kun været der et par gange, to dage ad gangen.

https://edition.cnn.com/videos/tv/2018/05/16/amanpour-david-beasley.cnnTitel: Sv: Nordkorea
Indlæg af: Forsvareren efter December 30, 2018, 06:22:01 pm
Jo, du troede ikke på, at der var nordkoreanere, der lovligt kunne få ophold i Kina, hvorefter du linkede til en artikel, hvor der stod, at Kina sendte afhoppere tilbage.
Jeg taler heller ikke om eliten eller medlemmer af Kim-familien. Jeg taler om almindelige folk, der arbejder.
Der bor 3 millioner i hovedstaden. Men man skal have en speciel tilladelse for at bo der. Der er endog vejspærringer en del steder i Nordkorea, hvor soldater kontrollerer, at man ikke forlader sin del af landet uden tilladelse.

Men læs beskrivelserne af livet i Nordkorea på https://www.timetravelturtle.com/life-in-north-korea/ og på https://nordic.businessinsider.com/north-korea-life-photos-2018-7
Titel: Sv: Nordkorea
Indlæg af: Carlo efter December 30, 2018, 06:41:49 pm
Jeg taler ikke om turisme, for det er noget helt andet. Men når Forsvareren kommer med forkerte påstande om, at der for eksemel ikke findes nordkoreanere, der lovligt opholder sig i Kina og andre lande, er det ikke meget forlangt at bede ham om at underøsge tingene ind han kommer med den slags.

Ved fodbold VM i 2008 var der tre nordkoreanske spillere på det sydkoreanske hold.
Titel: Sv: Nordkorea
Indlæg af: Forsvareren efter December 30, 2018, 06:58:48 pm
Ved fodbold VM i 2008 var der tre nordkoreanske spillere på det sydkoreanske hold.
Der har været en del samarbejde mellem de to koreanske lande på dette område, selvom de jo også er konkurrenter. Fodboldspillere må derfor være en priviligeret gruppe i Nordkorea. I hvert fald indtil de evt. gør sig utilbens og begynder at kritisere forholdene. For hvis de gør det, så forsvinder de jo nok bare sporløst ligesom så mange andre. Men læs https://en.m.wikipedia.org/wiki/North_Korea–South_Korea_football_rivalry
Titel: Sv: Nordkorea
Indlæg af: homofaber efter December 30, 2018, 08:05:31 pm
Jo, du troede ikke på, at der var nordkoreanere, der lovligt kunne få ophold i Kina, hvorefter du linkede til en artikel, hvor der stod, at Kina sendte afhoppere tilbage.
Jeg taler heller ikke om eliten eller medlemmer af Kim-familien. Jeg taler om almindelige folk, der arbejder.
Der bor 3 millioner i hovedstaden. Men man skal have en speciel tilladelse for at bo der. Der er endog vejspærringer en del steder i Nordkorea, hvor soldater kontrollerer, at man ikke forlader sin del af landet uden tilladelse.

Men læs beskrivelserne af livet i Nordkorea på https://www.timetravelturtle.com/life-in-north-korea/ og på https://nordic.businessinsider.com/north-korea-life-photos-2018-7

Ja, og de skal også have tilladelse til at købe en togbillet. Det er et land, hvor der skal tilladelse til alt. Selv det at låne en bog. Det betyder også, at det er et land, der er gennemsyret af bestikkelse. Men ja, der er faste kontrolposter, så enten bestikker de kontrollørerne eller også går de. Det enest, de ikke helt kan bestikke, er færdselspolitet.
Titel: Sv: Nordkorea
Indlæg af: Carlo efter December 30, 2018, 11:12:49 pm
Så, i begyndelsen af næste år, vil Kin Jong Un rejse til Seoul.

https://www.tagesschau.de/ausland/nordkorea-757.html
Titel: Sv: Nordkorea
Indlæg af: Forsvareren efter December 31, 2018, 07:33:13 am
Så, i begyndelsen af næste år, vil Kin Jong Un rejse til Seoul.

https://www.tagesschau.de/ausland/nordkorea-757.html
Ja, formålet er officielt atomnedrustning, hvilket dog helt sikkert kun er spil for galleriet! For i Kim’s sprogbrug drejer det sig ikke specielt om Nordkorea, men derimod i mindst lige så høj grad om at få fjernet USA’s atomvåben fra Japan, Sydkorea og alle amerikanske skibe i området. Men dette går USA jo alligevel aldrig med til. Det ved Kim også udmærket. Men han foreslår det jo alligevel som en del af sin nye stil for at få stilen til at se mere fredelig ud.
Titel: Sv: Nordkorea
Indlæg af: Carlo efter December 31, 2018, 07:45:02 am
Ja, formålet er officielt atomnedrustning, hvilket dog helt sikkert kun er spil for galleriet! For i Kim’s sprogbrug drejer det sig ikke specielt om Nordkorea, men derimod i mindst lige så høj grad om at få fjernet USA’s atomvåben fra Japan, Sydkorea og alle amerikanske skibe i området. Men dette går USA jo alligevel aldrig med til. Det ved Kim også udmærket. Men han foreslår det jo alligevel som en del af sin nye stil for at få stilen til at se mere fredelig ud.

Ja, men det nordkoreanerne, og for den sags skyld også sykoreanerne, pønser på, er tilnærmelse. Tilnærmelse vil køre USA ud på et sidespor. De udnytter situationen med et USA der engagerer sig mindre globalt.
Titel: Sv: Nordkorea
Indlæg af: Forsvareren efter December 31, 2018, 08:22:48 am
Ja, men det nordkoreanerne, og for den sags skyld også sykoreanerne, pønser på, er tilnærmelse. Tilnærmelse vil køre USA ud på et sidespor. De udnytter situationen med et USA der engagerer sig mindre globalt.
Ja, Nordkorea forsøger at få USA til at engagere sig mindre i området. Måske har Putin en klemme på Trump, så han kan hjælpe med dette. Men spørgsmålet er jo, hvor længe Trump kan blive siddende?

En egentlig tilnærmelse mellem Nordkorea og Sydkorea tror jeg ikke på. For dette kan Kim Jong-Un ikke tillade dig, hvis han vil beholde magten. På nordkoreansk TV er han nødt til at få det til at se ud som om, at det er USA og Sydkorea, der forhindrer dette, ved at mistænkeliggøre deres motiver.
Titel: Sv: Nordkorea
Indlæg af: Carlo efter December 31, 2018, 09:34:25 am
Men jeg ved da godt at det for dig er et idealsamfund der ikke må kritiseres, - så det var lidt af en billig omgang du kom med der. Har du selv været der ?

Hvorfor flytter du ikke derud i stedet for "kapitalistiske" Thailand ? - fordi du så vil blive tyve år ældre på otte dage i stedet for tyve år yngre ?

Jeg føler ikke trangen, selv om nysgerrigheden er stor. hvis jeg ville rejse dertil, har jeg på fornemmelsen, at jeg ville få en masse bøvl i forhold til oplevelserne.

Citér
- når du beklager dig over kapitalismen i Thailand, ..............................

Så har jeg måske ikke udtrykt mig klart. Jeg beklager mig ikke over kapitalismen i Thailand. Konstateret bare faktum.

Jeg beklager mig generelt ikke over noget i andre folks lande. Hverken i Tyskland, Sverige, Thailand eller Nordkorea.

Men jeg prøver at se tingene med de lokales øjne. Når jeg har det fint i Thailand, er det udelukkende på grund af min velspækkede tegnebog. For de lokale er tilværelsen ikke nogen dans på roser.

For en vestlig, som har fået sine midler plyndret af en lokal donna i Thailand, og helbredet svigter, er godt fucked up.
Titel: Sv: Nordkorea
Indlæg af: Carlo efter December 31, 2018, 10:03:21 am
En egentlig tilnærmelse mellem Nordkorea og Sydkorea tror jeg ikke på. For dette kan Kim Jong-Un ikke tillade dig, hvis han vil beholde magten.

Du bliver ved med dit ævl om at "beholde magten". Ja, Nordkorea er et gennemkontrolleret diktatur. Men de betyder ikke at Kim Jong Un er diktator. Tværtimod er han nød tilat balancere på en knivsæg mellem masser af modstridende interesser. Der er masser der stræber ham både efter livet og posten i toppen

De mord som styret har begået er ikke for sjov, men de har anset dem som nødvendige. For ellers kunne de nemt selv være de næste der blev myrdet.

Der var den forfærdelige sag med den amerikanske turist der døde efter nordkoreansk behandling. Det er interne magtkampe i Nordkorea. Det har været nogen i nogle parallelle magtstrukturer der har villet undergrave Kim Jong Un. Af nogle der har set deres egen position truet af Kim Jong Uns mere åbne stil.

Som det så ofte er set, så er det ydre militære og politiske pres mod Nordkorea kontraproduktivt. Det giver anledning til repression mod Nordkoreas egen befolkning.

En lovmæssighed som i fysik. Det samme sås overfor Sovjetunionen i 60'erne. Det sås overfor DDR og i nutiden ses det i Iran. Sanktionerne styrker de konservative islamiske kræfter og får dem til at agere udfarende.
Titel: Sv: Nordkorea
Indlæg af: Forsvareren efter December 31, 2018, 10:27:41 am
Du bliver ved med dit ævl om at "beholde magten". Ja, Nordkorea er et gennemkontrolleret diktatur. Men de betyder ikke at Kim Jong Un er diktator. Tværtimod er han nød tilat balancere på en knivsæg mellem masser af modstridende interesser. Der er masser der stræber ham både efter livet og posten i toppen
Du har ret i, at han ikke er nogen enevældig hersker, der bare kan tillade sig hvad som helst. For at kontrollere landet er det naturligvis nødvendigt for ham også at have en priviligeret overklasse med særlig interesse for også at bevare deres status og privilegier. Men en sådan overklasse har han jo opbygget forlængst (eller bare overtaget den fra sin far og hans forgængere). Overklassen består af mange grupper som f. eks. militæret og dets officerer, efterretningstjenesten og dem, der censurerer alt, guiderne, der holder øje med, at turisterne ikke indlader sig på politiske diskussioner med befolkningen osv. Alle disse grupper har hver deres privilegier i forhold til den almindelige fattige befolkning, og de er ikke interessede i at miste privilegierne. Men ikke desto mindre er det stadig nødvendigt for regeringen også at lade disse grupper spionere på hinanden for at sikre, at alle gruppernes medlemmer stadig er loyale.

Citér
De mord som styret har begået er ikke for sjov, men de har anset dem som nødvendige. For ellers kunne de nemt selv være de næste der blev myrdet.
Selv de mindste oprør skal stoppes omgående, før de bliver farlige. Dette lader sig kun gøre, fordi ingen aner, hvem de kan stole på, og derfor ikke tør indlade sig på nogen form for kritik af forholdene.

Citér
Der var den forfærdelige sag med den amerikanske turist der døde efter nordkoreansk behandling. Det er interne magtkampe i Nordkorea. Det har været nogen i nogle parallelle magtstrukturer der har villet undergrave Kim Jong Un. Af nogle der har set deres egen position truet af Kim Jong Uns mere åbne stil.
Sålænge politiet, militæret og efterretningstjenesterne støtter Kim Jong-Un’s regering, er han urørlig.

Citér
Som det så ofte er set, så er det ydre militære og politiske pres mod Nordkorea kontraproduktivt. Det giver anledning til repression mod Nordkoreas egen befolkning.
Regeringen bruger det i sin propaganda til at skyde skylden for alt det dårlige på Nordkoreas fjender. Så her er vi helt enige.
Titel: Sv: Nordkorea
Indlæg af: homofaber efter December 31, 2018, 10:39:22 am
Så, i begyndelsen af næste år, vil Kin Jong Un rejse til Seoul.

https://www.tagesschau.de/ausland/nordkorea-757.html
Ja, formålet er officielt atomnedrustning, hvilket dog helt sikkert kun er spil for galleriet! For i Kim’s sprogbrug drejer det sig ikke specielt om Nordkorea, men derimod i mindst lige så høj grad om at få fjernet USA’s atomvåben fra Japan, Sydkorea og alle amerikanske skibe i området. Men dette går USA jo alligevel aldrig med til. Det ved Kim også udmærket. Men han foreslår det jo alligevel som en del af sin nye stil for at få stilen til at se mere fredelig ud.

Du bliver ved med at udtale dig om ting, du ikke har sat dig ind i. Allerede Kim il Sung var parat til at acceptere USA's troppers tilstedeværelse mod at få økonomisk støtte. Det samme udtrykte Kim Jong il under sit møde med Madeline Albright.
For Sydkorea handler det ikke kun om atomvåben - det handler for dem om at få skabt et normalt forhold til Nordkorea og få nogle diplomatiske kanaler. De har indirekte givet udtryk for, at de er villig til at acceptere Nordkorea som en atommagt.

Da Gorbatjov i sin tid indførte reformer, førte det til en åbning mod Vesten. Kim Jong un er ung og er i gang med at indføre de samme reformer. Men Vesten modarbejder det. I dag kan nordkoranere ikke sendes til udlandet og arbejde, fordi sanktionerne tillader det ikke, men er det ikke det, alle vil ha': At nordkoreanere får øjnene op for livet udenfor nordkoreas grænse.

Du glemmer også, at Kim Jong un ikke er ene om at bestemme den politiske linje - det var Gorbatjov heller ikke. Selv Kim Jon il sage det under et besøg i Shanghai, at der ikke var opbakning til at indføre en så fri markedsøkonomi.
Du er med til at fastholde Nordkorea og begår den samme fejl, som der er blevet begået i 70 år. Sydkorea er det eneste land, der har holdt alle muligheder åbne.
Titel: Sv: Nordkorea
Indlæg af: homofaber efter December 31, 2018, 10:56:03 am
Du bliver ved med dit ævl om at "beholde magten". Ja, Nordkorea er et gennemkontrolleret diktatur. Men de betyder ikke at Kim Jong Un er diktator. Tværtimod er han nød tilat balancere på en knivsæg mellem masser af modstridende interesser. Der er masser der stræber ham både efter livet og posten i toppen
Du har ret i, at han ikke er nogen enevældig hersker, der bare kan tillade sig hvad som helst. For at kontrollere landet er det naturligvis nødvendigt for ham også at have en priviligeret overklasse med særlig interesse for også at bevare deres status og privilegier. Men en sådan overklasse har han jo opbygget forlængst (eller bare overtaget den fra sin far og hans forgængere). Overklassen består af mange grupper som f. eks. militæret og dets officerer, efterretningstjenesten og dem, der censurerer alt, guiderne, der holder øje med, at turisterne ikke indlader sig på politiske diskussioner med befolkningen osv. Alle disse grupper har hver deres privilegier i forhold til den almindelige fattige befolkning, og de er ikke interessede i at miste privilegierne. Men ikke desto mindre er det stadig nødvendigt for regeringen også at lade disse grupper spionere på hinanden for at sikre, at alle gruppernes medlemmer stadig er loyale.

Citér
De mord som styret har begået er ikke for sjov, men de har anset dem som nødvendige. For ellers kunne de nemt selv være de næste der blev myrdet.
Selv de mindste oprør skal stoppes omgående, før de bliver farlige. Dette lader sig kun gøre, fordi ingen aner, hvem de kan stole på, og derfor ikke tør indlade sig på nogen form for kritik af forholdene.

Citér
Der var den forfærdelige sag med den amerikanske turist der døde efter nordkoreansk behandling. Det er interne magtkampe i Nordkorea. Det har været nogen i nogle parallelle magtstrukturer der har villet undergrave Kim Jong Un. Af nogle der har set deres egen position truet af Kim Jong Uns mere åbne stil.
Sålænge politiet, militæret og efterretningstjenesterne støtter Kim Jong-Un’s regering, er han urørlig.

Citér
Som det så ofte er set, så er det ydre militære og politiske pres mod Nordkorea kontraproduktivt. Det giver anledning til repression mod Nordkoreas egen befolkning.
Regeringen bruger det i sin propaganda til at skyde skylden for alt det dårlige på Nordkoreas fjender. Så her er vi helt enige.

Den elite, du taler om, udgør 70-150 familier og 2000-5000 mennesker i alt. De sidder på vigtige nøgleposter i samfundet, de har politiske poster. De er i høj grad med at at samfundet kan løbe rundt. Udover det har Kim Jon un et sekretariat, som måske består af 15-20 personer, der sammen med organisationsafdelingen i Arbejderpartier fastlægger den politiske linje.
Der bor et par mio mennesker i Pyongyang, men de tilhører ikke nødvendigvis eliten. Måske en overklasse, der har flere muligheder end bønderne på landet.

Carlo taler sikkerr om Jang song Thaek, Kims onkel. Det er den officielle opfattelse, at han siden 90-erne har været den, der har haft den eksekverende magt, fordi han dels har drevet frihandelzoner og har haft en tæt kontakt med Kina. Kim Jon il har haft flere perioder med sygdom. Samtid har han haft driften med Kontroltårnet og har derfor kunne opbygge en magtbase. I dag har det nok vist sig, at det var en god ting at få ham væk.

Det er ikke millitæret, der i dag er den vigtigste alliance. Det er meget velkendt, at arbejderpartier er blevet det vigtigste beslutningsorgan. Kim har i dag i højere grad placeret nøglepersoner på vigtige poster end sin far, der direkte udstak befalinger.
Titel: Sv: Nordkorea
Indlæg af: Forsvareren efter December 31, 2018, 10:57:15 am
Du bliver ved med at udtale dig om ting, du ikke har sat dig ind i. Allerede Kim il Sung var parat til at acceptere USA's troppers tilstedeværelse mod at få økonomisk støtte. Det samme udtrykte Kim Jong il under sit møde med Madeline Albright.
Muligvis. Men alle vidste, at dette var urealistisk. For USA vil aldrig yde støtte til Nordkorea, medmindre Nordkorea bryder sammen og accepterer et samlet Korea med en slags vestlig demokrati. Men i et sådant demokrati ville hele magteliten i Nordkorea jo miste al magt og alle privilegier, fordi de ikke ville have en chance for at blive valgt til noget som helst. Tværtimod ville der sikkert blive rejst retssager mod nogle af dem.
Citér
For Sydkorea handler det ikke kun om atomvåben - det handler for dem om at få skabt et normalt forhold til Nordkorea og få nogle diplomatiske kanaler. De har indirekte givet udtryk for, at de er villig til at acceptere Nordkorea som en atommagt.
Ja, midlertidigt! For hvis bare Sydkorea kunne få fjernet censuren i Nordkorea, så ville Nordkorea jo næsten med sikkerhed bryde sammen og være villig til at blive genforenet med Sydkorea!

Også i Nordkorea snakkes der om genforening. Bare med en helt anden plan, der lidt forenklet går ud på, at USA forvises fra området, hvorefter også Sydkorea kan blive beskyttet af Nordkoreas atomvåben og senere acceptere at blive en del af Nordkorea.

Citér
Da Gorbatjov i sin tid indførte reformer, førte det til en åbning mod Vesten. Kim Jong un er ung og er i gang med at indføre de samme reformer. Men Vesten modarbejder det. I dag kan nordkoranere ikke sendes til udlandet og arbejde, fordi sanktionerne tillader det ikke, men er det ikke det, alle vil ha': At nordkoreanere får øjnene op for livet udenfor nordkoreas grænse.
Ikke alle. Kina ønsker ligesom Nordkorea, at åbningen kun sker mellem Nordkorea og Kina, men at USA holdes uden for indflydelse.

Citér
Du er med til at fastholde Nordkorea og begår den samme fejl, som der er blevet begået i 70 år. Sydkorea er det eneste land, der har holdt alle muligheder åbne.
Sydkorea er et demokrati, der er beskyttet af USA. Hverken Kina, Nordkorea eller Rusland ønsker, at Nordkorea skal blive en del af noget lignende!
Titel: Sv: Nordkorea
Indlæg af: Carlo efter December 31, 2018, 11:35:08 am
Carlo taler sikkerr om Jang song Thaek, Kims onkel.

Nemmerligen. Han blev antageligt slæbt ud bagved af vagterne og skudt med det samme. Brutalt, men nødvendigt. Man skulle af med ham, inden han kunne mobilisere sin magtbase.

Ja, jeg amatørstuderede for nogle år siden Stalin. Han var ikke den mægtige person man gør ham til. Under hele hans politiske karriere sad han bare oven på plankeværket, mens slagene fandt sted. Når det var klart hvilken vej vinden blæste, tilsluttede han sig den vindende part. Mest kendt da det trak op til 2. verdenskrig.

Satme var der mange der stræbte ham efter livet. De berømte udrensninger var nødvendige.

Hitler var også sådan en karl der skulle balancere på en knivsæg. Det mindste fejltrin, så stod SS klar til at vippe ham af pinden.
Titel: Sv: Nordkorea
Indlæg af: Forsvareren efter December 31, 2018, 02:28:53 pm
Carlo taler sikkerr om Jang song Thaek, Kims onkel.

Nemmerligen. Han blev antageligt slæbt ud bagved af vagterne og skudt med det samme. Brutalt, men nødvendigt. Man skulle af med ham, inden han kunne mobilisere sin magtbase.
Ikke helt:
Citér
In late May 2013, Choe Ryong-hae, a vice-chairman of Central Military Commission and director of the KPA General Political Department, was sent as Kim Jong-un's first special envoy to China, passing over Jang.[29] An analyst viewed this as a "striking" choice, and noted that "it appears that as the perceived 'China man in Pyongyang'", Jang's "perceived close ties with China may have done a disservice to his standing in the eyes of Kim, exposed him to criticism of being too subservient to China, and made him vulnerable to any anti-China backlash in Pyongyang".[29] Thought to have been particularly unacceptable to Kim Jong-un were Jang's "continued expression of sympathy towards" Kim Jong-nam—Kim Jong-un's half-brother and Kim Jong-il's eldest son—who was living in exile under Chinese protection at the time.[29]

According to the New York Times, the final straw came from a dispute over control of North Korea's west coast fisheries. These had been partly taken from the military by Kim Jong-un in 2011, but later this decision was reversed and the fisheries were ordered returned to the military. Forces loyal to Jang defied the transfer, leading to a confrontation in late 2013, in which several North Korean soldiers loyal to Kim Jong-un were killed. Subsequent reinforcements sent by Kim Jong-un seized control of the fisheries.[33]
Citér
On 8 December, Jang Song-thaek was publicly expelled from the ruling Workers' Party of Korea (WPK), with state media attributing this to a decision of the Politburo. Jang was accused of having committed "anti-party, counter-revolutionary factional acts" that included illicit affairs with women; harboring "politically-motivated ambition"; weakening "the party's guidance over judicial, prosecution and people's security bodies" and obstructing "the nation's economic affairs".[40]

Jang's arrest at a politburo meeting was broadcast on Korean Central Television, the state television broadcaster, in "the most public dismissal... in history" of a prominent North Korean official,[41][42] and the first time since the 1970s that a senior politician was arrested in a party meeting on live television.[39] Wen Wei Po reported that Lee Yun-keol (the chairman for the Seoul-based North Korea Strategy Information Service Center) stated that Kim Jong-chul (Kim Jong-un's elder brother) had personally led his guards to arrest Jang.[43] Lee said that "even Vice Marshal Choe Ryong-hae would not dare to carry out the arrest" himself[43] (some analysts believe this may signal an expanded role for Kim Jong-chul in the regime[44]).
Citér
On 12 December 2013, Jang was tried by a special military tribunal of the Ministry of State Security and executed, according to state media.[48][49]

Chinese media and North Korea experts suggested that Jang Song-thaek's fall reflected a rejection of his efforts to prioritize economic development, and a victory for North Korean advocates of a military-first policy.[50] Chang Yong-seok, senior researcher at the Institute for Peace and Unification Studies at Seoul National University, said Jang was "the only one in the North who could talk about economic change. So, when I heard of Mr. Jang's execution, my first thought was that it was a death notice for those of us who have hoped for economic reform in the North."[49]
Det er utroligt, at medlemmer af Kim Jong-Un’s egen familie tror, at de kan slippe godt fra at kritisere ham og hans måde at lede landet på, når de jo udmærket ved, at det er der ingen andre i Nordkorea, der kan!
Titel: Sv: Nordkorea
Indlæg af: Carlo efter December 31, 2018, 03:31:26 pm
Det er utroligt, at medlemmer af Kim Jong-Un’s egen familie tror, at de kan slippe godt fra at kritisere ham og hans måde at lede landet på, når de jo udmærket ved, at det er der ingen andre i Nordkorea, der kan!

Her drejer det sig næppe om at han har "kritiseret" Kim Jong-Un. Men om at han har opbygget sin egen magtbase, som kan være en trussel mod Kim Jong-Un.

Ikke at jeg specifikt ved det, men fordi sådan plejer det at være i autoritære styrer. Så gælder det om for herskerne at få den magtbase likvideret mens tid er. Hitler gjorde det med SA, f eks. På vore egne breddegrader kender vi sagen om Struense.

Og så er der alle intriger der er omkring despotiske styrer. Hitler igen og intrigemesteren Martin Borman. Og intrigerne og magtkampene i toppen af Kinas Kommunistisk Parti under Mao, som endte særdeles blodigt med Kulturrevolutionen. Formand Mao var nemlig ikke spor enevældig.

Og det ved Kim Jong-Un og han må omhyggeligt navigere mellem intrigemagerne. Hvis han ikke kan det ,er han snart en død mand.
Titel: Sv: Nordkorea
Indlæg af: Carlo efter December 31, 2018, 03:34:02 pm
Ja, midlertidigt! For hvis bare Sydkorea kunne få fjernet censuren i Nordkorea, så ville Nordkorea jo næsten med sikkerhed bryde sammen og være villig til at blive genforenet med Sydkorea!

Ha, hvis styret i Nordkorea bryder sammen, betyder det at 37 millioner blodtørstige nordkoreanere ryger lige i struben på hinanden og på Sydkorea. Effekten vil forplante sig helt til Mars.
Titel: Sv: Nordkorea
Indlæg af: Forsvareren efter December 31, 2018, 04:58:36 pm
Det er utroligt, at medlemmer af Kim Jong-Un’s egen familie tror, at de kan slippe godt fra at kritisere ham og hans måde at lede landet på, når de jo udmærket ved, at det er der ingen andre i Nordkorea, der kan!

Her drejer det sig næppe om at han har "kritiseret" Kim Jong-Un. Men om at han har opbygget sin egen magtbase, som kan være en trussel mod Kim Jong-Un.
Han havde udtrykt sympati for Kim Jong-nam, som han åbenbart ville have foretrukket i stedet for Kim Jong-Un. Desuden havde han ligesom Kim Jong-nam et nært forhold til Kina.

Kim Jong-nam var en playboy, der gik ind for frihandel, og han forudsagde, at Kim Jong-Un’s styre ville slå fejl. Derfor blev han myrdet. For Kim Jong-Un ønskede ikke at gøre Nordkorea lige så afhængigt af Kina, som hans storebror og onkel jo åbenbart gjorde. Hans far Kim Jong-Il var enig. Derfor satsede far og søn på, at Nordkorea skulle have sit eget atomvåben, selvom det ikke helt passede Kina, som storebror og onkel åbenbart var mere enige med. Derfor blev de begge henholdsvis myrdet og henrettet.

Citér
Og det ved Kim Jong-Un og han må omhyggeligt navigere mellem intrigemagerne. Hvis han ikke kan det ,er han snart en død mand.
Nej, han må jo bare overbevise alle lederne af magteliten, så magteliten stadig støtter ham, og fjerne alle, der forsøger at argumentere for, at en anden politik ville være bedre.
Titel: Sv: Nordkorea
Indlæg af: Forsvareren efter Januar 01, 2019, 10:25:06 am
Ingen overraskelser i Kim Jong-Un’s nye nytårstale, der for første gang også blev sendt til Sydkorea. Her opfordrede han Sydkorea til ikke mere at lave militærøvelser sammen med USA. Han erklærede sig parat til at reducere antallet af atomvåben, men advarede samtidigt USA mod, at Nordkoreas tålmodighed ikke var ubegrænset. Hvis ikke USA droppede sine sanktioner mod Nordkorea, ville Nordkorea i stedet følge en ny vej, som han ikke definerede nærmere. Desuden beskyldte han USA for at have brudt løfter.
Titel: Sv: Nordkorea
Indlæg af: homofaber efter Januar 01, 2019, 11:16:30 am
Det er utroligt, at medlemmer af Kim Jong-Un’s egen familie tror, at de kan slippe godt fra at kritisere ham og hans måde at lede landet på, når de jo udmærket ved, at det er der ingen andre i Nordkorea, der kan!

Her drejer det sig næppe om at han har "kritiseret" Kim Jong-Un. Men om at han har opbygget sin egen magtbase, som kan være en trussel mod Kim Jong-Un.
Han havde udtrykt sympati for Kim Jong-nam, som han åbenbart ville have foretrukket i stedet for Kim Jong-Un. Desuden havde han ligesom Kim Jong-nam et nært forhold til Kina.

Kim Jong-nam var en playboy, der gik ind for frihandel, og han forudsagde, at Kim Jong-Un’s styre ville slå fejl. Derfor blev han myrdet. For Kim Jong-Un ønskede ikke at gøre Nordkorea lige så afhængigt af Kina, som hans storebror og onkel jo åbenbart gjorde. Hans far Kim Jong-Il var enig. Derfor satsede far og søn på, at Nordkorea skulle have sit eget atomvåben, selvom det ikke helt passede Kina, som storebror og onkel åbenbart var mere enige med. Derfor blev de begge henholdsvis myrdet og henrettet.

Citér
Og det ved Kim Jong-Un og han må omhyggeligt navigere mellem intrigemagerne. Hvis han ikke kan det ,er han snart en død mand.
Nej, han må jo bare overbevise alle lederne af magteliten, så magteliten stadig støtter ham, og fjerne alle, der forsøger at argumentere for, at en anden politik ville være bedre.

Det er slet ikke gået op for dig, at der i dag er den slags frihandel. Prøv at se lidt på Chosun Excnange, som er alt andet end et socialistisk projekt. https://en.wikipedia.org/wiki/Choson_Exchange
Nordkoreas atomprogram går i grunden helt tilbage til 70'erne. Kim il sung sagde længe før, at de også ønskede atomvåben.
Titel: Sv: Nordkorea
Indlæg af: Forsvareren efter Januar 01, 2019, 11:32:43 am
Nordkoreas atomprogram går i grunden helt tilbage til 70'erne. Kim il sung sagde længe før, at de også ønskede atomvåben.
Det går endnu længere tilbage:
Citér
The nuclear program can be traced back to about 1962, when North Korea committed itself to what it called "all-fortressization", which was the beginning of the hyper-militarized North Korea of today.[9] In 1963, North Korea asked the Soviet Union for help in developing nuclear weapons, but was refused. The Soviet Union agreed to help North Korea develop a peaceful nuclear energy program, including the training of nuclear scientists. Later, China, after its nuclear tests, similarly rejected North Korean requests for help with developing nuclear weapons.[10]

Soviet engineers took part in the construction of the Yongbyon Nuclear Scientific Research Center[11] and began construction of an IRT-2000 research reactor in 1963, which became operational in 1965 and was upgraded to 8 MW in 1974.[12] In 1979, North Korea began to build a second research reactor in Yongbyon, as well as an ore processing plant and a fuel rod fabrication plant.[13]
Men Nordkorea begyndte først selv at producere uran i 1980’erne.
Titel: Sv: Nordkorea
Indlæg af: homofaber efter Januar 01, 2019, 11:50:42 am
Du bliver ved med at udtale dig om ting, du ikke har sat dig ind i. Allerede Kim il Sung var parat til at acceptere USA's troppers tilstedeværelse mod at få økonomisk støtte. Det samme udtrykte Kim Jong il under sit møde med Madeline Albright.
Muligvis. Men alle vidste, at dette var urealistisk. For USA vil aldrig yde støtte til Nordkorea, medmindre Nordkorea bryder sammen og accepterer et samlet Korea med en slags vestlig demokrati. Men i et sådant demokrati ville hele magteliten i Nordkorea jo miste al magt og alle privilegier, fordi de ikke ville have en chance for at blive valgt til noget som helst. Tværtimod ville der sikkert blive rejst retssager mod nogle af dem.
Citér
For Sydkorea handler det ikke kun om atomvåben - det handler for dem om at få skabt et normalt forhold til Nordkorea og få nogle diplomatiske kanaler. De har indirekte givet udtryk for, at de er villig til at acceptere Nordkorea som en atommagt.
Ja, midlertidigt! For hvis bare Sydkorea kunne få fjernet censuren i Nordkorea, så ville Nordkorea jo næsten med sikkerhed bryde sammen og være villig til at blive genforenet med Sydkorea!

Også i Nordkorea snakkes der om genforening. Bare med en helt anden plan, der lidt forenklet går ud på, at USA forvises fra området, hvorefter også Sydkorea kan blive beskyttet af Nordkoreas atomvåben og senere acceptere at blive en del af Nordkorea.

Citér
Da Gorbatjov i sin tid indførte reformer, førte det til en åbning mod Vesten. Kim Jong un er ung og er i gang med at indføre de samme reformer. Men Vesten modarbejder det. I dag kan nordkoranere ikke sendes til udlandet og arbejde, fordi sanktionerne tillader det ikke, men er det ikke det, alle vil ha': At nordkoreanere får øjnene op for livet udenfor nordkoreas grænse.
Ikke alle. Kina ønsker ligesom Nordkorea, at åbningen kun sker mellem Nordkorea og Kina, men at USA holdes uden for indflydelse.

Citér
Du er med til at fastholde Nordkorea og begår den samme fejl, som der er blevet begået i 70 år. Sydkorea er det eneste land, der har holdt alle muligheder åbne.
Sydkorea er et demokrati, der er beskyttet af USA. Hverken Kina, Nordkorea eller Rusland ønsker, at Nordkorea skal blive en del af noget lignende!

Nordkorea er ikke brudt sammen endnu, men hvorfor bliver alle ved med at tro på, at det snart sker? forholdene i Nordkore er bedre end de har været i flere årtier. Er det ikke på tide at erkende, at det nok ikke lige sker og så eventuelt prøve noget andet.

Din forståelse af Nordkorea er både forkert og naiv, fordi du vurderer det med danske øjne. Der er faktisk blevet lavet undersøgelser bland nordkoreanske flygtninge i Sydkorea og flertallet af dem er ikke systemkritikere. Det handler om, at du ikke kan adskille Kim Il Sung fra Nordkorea. Han skabte Nordkorea og han er en del af landet og nordkoreanere accepterer ham som landsfader. At vælte Kim Jong un ville være det samme som at begå forræderi og retsforfølge ham ville også være uhørt. Det kan så godt være, at de fleste nordkoreanere synes, at Kim Jong un er lidt af en populist eller at han ikke har den samme respekt som sin bedstefar.
Du kommer aldrig til at se nordkoreanere vælte de to statuer, for de er en integreret del af noordkoreanernes identitet.

Det er muligt, at Sydkorea er et demokrati og det er også muligt, at Nordkorea er det land med den hårdeste censur, men så mangler vi lige, at Sydkorea også fjerner deres egen censur. De skal vel også frigive de nordkoreanske flygtninge, der har forsøgt at flygte tilbage til Nordkorea.
Titel: Sv: Nordkorea
Indlæg af: homofaber efter Januar 01, 2019, 11:56:04 am
Forresten er der blandt nordkoreanske diplomater en stor undren, hvorfor der var så stor forskel på den gamle og den unge Bush. Man troede, at han ville videreføre sin fars stil, men han var stik modsat. De så det som om, at han trodsede sin far, for sådan noget gør man ikke i den koreanske kultur.
Titel: Sv: Nordkorea
Indlæg af: Forsvareren efter Januar 01, 2019, 11:59:29 am
Forresten er der blandt nordkoreanske diplomater en stor undren, hvorfor der var så stor forskel på den gamle og den unge Bush. Man troede, at han ville videreføre sin fars stil, men han var stik modsat. De så det som om, at han trodsede sin far, for sådan noget gør man ikke i den koreanske kultur.
Kim Jong-nam faldt dog netop i unåde i 2001, fordi han trodsede sin far og ønskede, at Nordkorea skulle udvikle sig i en ny retning, som faderen ikke brød sig om.

Hvis vi skal spå om fremtiden er det iøvrigt ikke Kim Jong-Un, der er svær at forudsige, men derimod Trump. For Trump er jo så impulsiv, egenrådig og formentlig også korrupt, at han er umulig at forudsige.
Titel: Sv: Nordkorea
Indlæg af: homofaber efter Januar 01, 2019, 12:45:27 pm
Forresten er der blandt nordkoreanske diplomater en stor undren, hvorfor der var så stor forskel på den gamle og den unge Bush. Man troede, at han ville videreføre sin fars stil, men han var stik modsat. De så det som om, at han trodsede sin far, for sådan noget gør man ikke i den koreanske kultur.
Kim Jong-nam faldt dog netop i unåde i 2001, fordi han trodsede sin far og ønskede, at Nordkorea skulle udvikle sig i en ny retning, som faderen ikke brød sig om.

Hvis vi skal spå om fremtiden er det iøvrigt ikke Kim Jong-Un, der er svær at forudsige, men derimod Trump. For Trump er jo så impulsiv, egenrådig og formentlig også korrupt, at han er umulig at forudsige.

Ingen ved med sikkerhed, om det var Kim jong il selv, der sendte sin søn i eksil eller om han blev tunget af partiet eller folk, der var loyale overfor Kim il sungs ideologi. Ingen ved, hvor reformvenlig Kim jong il reelt var - da han kom til magten, blev han set som en reformator, men det skete ikke helt. Omvendt ved man fra hemmelige optagelser af de to sydkoreanske filminstruktører, at han kritiserede socialismen og også sin egen stab for at være tilbagestående. Spørgsmålet er, om en nordkoreansk leder bare kan sige, nu smider vi et 70 år gammelt ideologisk fundament i skraldespanden og indfører frie markedskræfter og stadig regne med at være lederen næste dag.
Som Kim dae jong sagde, Kim jogn il var en diktator, hvis man så ham som en diktator og han var en reformator, hvis han så ham som reformator.

Men jeg er helt enig med dig i det sidste. Det bliver da i hvert fald interesseant at se, hvad der sker.
Titel: Sv: Nordkorea
Indlæg af: Carlo efter Januar 01, 2019, 01:35:07 pm
Nordkorea er ikke brudt sammen endnu, men hvorfor bliver alle ved med at tro på, at det snart sker?

Præcis sådan har jeg det også - uden at kende ret meget til det.

Citér
forholdene i Nordkore er bedre end de har været i flere årtier.

Ja, og et regime, hvor befolkningen føler det går fremad, bryder ikke sammen.

Sovjetunionen og Østblokken brød sammen, fordi den økonomiske vækst aftog.

Citér
Er det ikke på tide at erkende, at det nok ikke lige sker og så eventuelt prøve noget andet.

Dette "andet" kunne være at USA fjernede sig lidt fra Nordkoreas nærhed og ophævede sanktionerne. Simpelt, som fysik. Aktion er lig reaktion. Og reaktionen er repression med egen befolkning. Det er set før.
Titel: Sv: Nordkorea
Indlæg af: homofaber efter Februar 28, 2019, 11:00:56 am
Nå, mødet mellem Kim og Trump blev ikke til noget. Kim fastholdte, at sanktionerne skulle fjernes og ingen vil gi' sig.
Mon ikke Forsvarerens teori om, at Kina for over et år siden lagde pres på Nordkorea for at få dem til forhandlingsbordet, nu endeligt kan blive lagt i graven.
Man har haft en opfattelse af, at det var muligt at presse Nordkorea ud til afgrundens rand, hvorefter de "overgiver" sig. Men så nemt var det ikke.
Titel: Sv: Nordkorea
Indlæg af: Carlo efter Februar 28, 2019, 11:36:29 am
Nå, mødet mellem Kim og Trump blev ikke til noget. Kim fastholdte, at sanktionerne skulle fjernes og ingen vil gi' sig.

Ikke helt. De er blevet enige om at fortsætte dialogen. Mon ikke Kina prikker parterne på skuldrene. Situationen på den koreanske halvø er dyr for Kina og for hele Fjernøsten.

Citér
Man har haft en opfattelse af, at det var muligt at presse Nordkorea ud til afgrundens rand, hvorefter de "overgiver" sig. Men så nemt var det ikke.

Sanktionerne og kompromisløshed er en dårlig ide. Man presser Nordkorea op i et hjørne og det bliver det værre af. Især går det ud over Nordkoreas befolkning.

Noget er opnået her. Man er begyndt at tale sammen, og det er meget vigtigt.

Til op i 70'erne var der en lignende stejl holdning til Kina. Man kan mene om Nixon hvad man vil, men en ting gjorde han rigtigt. han tog selv til Kina for at tale med dem. Det gave gensidig åbning.

I Europa har vi Franz Joseph Strauss. CSU-politiker fra Bayern og en af de værste slyngler i efterkrigstidens europæiske politik. Men en ting fik han med: nødvendigheden af dialog med modstanderne. Han tog også selv til Kina og talte med ledelsen. (Formand Mao var senil på det tidspunkt.) Og åbnede op for en masse bilaterale aftaler.

Desuden gav Strauss sig til at tale med ledelsen i DDR. Det gav lettelser for befolkningen i DDR.
Titel: Sv: Nordkorea
Indlæg af: homofaber efter Februar 28, 2019, 03:36:23 pm
En væsentlig forskel mellem situationen mellem Kina og USA dengang var, at det var Nixons rådgiver Kissinger, der tog til Kina. Det var rådgiverne, der begyndte at tænke i andre baner. Det ændrede hele den amerikanske holdning til Kina. Det kan godt bekymre mig, når Trump taler om, at han har et åh så godt forhold til Kim Jong-un. Trump er repræsentant for USA og ikke mindst deres regering - han er der ikke som privatperson, når han møder Kim. Trump har under hele forløbet gået imod sine egne rådgivere. Det tyder på, at USA ikke er helt parat til at acceptere eller har tillid til Nordkorea uanset hvilken regering USA har.
Det er også lidt underligt, at der ikke har været tale om at skabe en form for mere diplomatisk kontakt. Det gjorde de med Kina i sin tid. Det kan jo også være, at der er, men at det ikke er offentligt.
Titel: Sv: Nordkorea
Indlæg af: GuBBi efter Februar 28, 2019, 03:58:45 pm
Der er jo heller ikke tale om at Nordkorea er blevet mere moderat, eller har nærmet sig at leve op til internationale forpligtelser. Der er bare tale om en præsident der tror han kan det hele og gør hvad fanden der passer ham.

Er positivt overrasket over at han i det mindste sagde nej til at ophæve alle sanktioner mod vage løfter om at droppe atomprogrammet. Hvis alle sanktioner mod Nordkorea bliver ophævet, vil de anskaffe sig moderne militært isenkram, og det kan gå ud over Sydkorea.
Titel: Sv: Nordkorea
Indlæg af: homofaber efter Februar 28, 2019, 05:01:28 pm
Der er jo heller ikke tale om at Nordkorea er blevet mere moderat, eller har nærmet sig at leve op til internationale forpligtelser. Der er bare tale om en præsident der tror han kan det hele og gør hvad fanden der passer ham.

Det ville vise sig i den nærmeste fremtid. Hvis Nordkorea ikke skruer op for retorikken eller forsøger at provokerer yderligere, så er der sket en ændring, for det er ikke set før. Jeg tror, at Nordkorea har fundet ud af, at de ikke kan true sig til ret meget.

Er positivt overrasket over at han i det mindste sagde nej til at ophæve alle sanktioner mod vage løfter om at droppe atomprogrammet. Hvis alle sanktioner mod Nordkorea bliver ophævet, vil de anskaffe sig moderne militært isenkram, og det kan gå ud over Sydkorea.

Mistillid går begge veje. Sydkorea har jo faktisk indirekte accepteret, at de godt kan leve med, at Nordkorea er en atommagt. Det er Kina, der kan risikere at komme i klemme, fordi en accept af Nordkorea som atommagt kan sende Østasien ud i et våbenkapløb. 
Hvis Nordkorea ønsker moderne millitær, kan de bare udvikle det. Det er lige så absurd at tro, at hvis man dropper sanktioner mod Nordkorea så vil de flyve i flæsket på Sydkorea som det er at tro, at hvis Nordkorea dropper atomprogrammet så vil USA jævne landet ned til sidste murbrok.
Hvis det er sådan, at man ikke ønsker at tro på, at Nordkorea vil og kan ændre sig, sker det jo heller ikke. Selv Japans kejser under 2. Verdenskrig endte ikke bare med at acceptere USA, men han besøgte også USA.
Titel: Sv: Nordkorea
Indlæg af: Carlo efter Marts 01, 2019, 05:51:02 am
Hvis alle sanktioner mod Nordkorea bliver ophævet, vil de anskaffe sig moderne militært isenkram, og det kan gå ud over Sydkorea.

Hvor har du dog det fra? En særlig ondartet kommunistisk udgave af Helligånden?

Fysik, Gubbi, fysik! Loven om aktion er lig reaktion gælder også i og mellem samfund. Al erfaring viser at jo hårdere man presser på udefra, jo værre bliver det. Skal jeg igen minde om det pres Forbundsrepublikken lagde på DDR?

https://en.wikipedia.org/wiki/Hallstein_Doctrine

Og hvad det pres indebar, med Berlinmur og repression mod DDRs befolkning?

Nordkoreanere er nok almindelige mennesker som dig og mig. Hvis sanktionerne bliver hævet, vil det selvfølgelig indebære at vil modernisere deres forsvar. Men en modernisering vil også indebære at de skal bruge færre ressourcer på militær. Ressourcer de igen kan bruge på at forbedre forholdene for deres egen befolkning.

Ligeledes mener jeg at sanktionerne mod Iran nok er kontraproduktive og med til at fastholde præstestyret. Iranere er meget nationalistiske.

Man hævder ofte at Sovjetunionens sammenbrud skyldtes sanktioner og at Reagan tvang deres økonomi i knæ, ved at tvinge dem ud i rustningskapløb. Tvivlsom påstand. Som jeg ser det, skyldtes sammenbruddet først og fremmest, at landets indre muligheder var udtømt.
Titel: Sv: Nordkorea
Indlæg af: Carlo efter Marts 01, 2019, 07:03:44 am
(https://i.imgur.com/8V0pUCL.jpg?1)
Titel: Sv: Nordkorea
Indlæg af: Carlo efter Marts 01, 2019, 07:30:17 am
Kim-jong-un oplyses at være 36 år gammel. Der siges at han er diabetiker, hvilket stemmer godt med den kropsform. Han er storryger og sammen med hans overvægt er der lagt op til hjertekarsygdomme, eller endda død. Han har ingen børn og overvægtige rygere i den alder er oftest impotente.

Men hans kone.

(https://i.imgur.com/xFq8YtJ.jpg?1)
Titel: Sv: Nordkorea
Indlæg af: homofaber efter Marts 01, 2019, 11:10:47 am
En af de ting jeg kan frygte, der kommer til at ske, hvis sanktionerne bliver fjernet er, at styret vil forsøge at kontrollere markederne og bringe distributionssystemet til live i et forsøg på at vende tilbage til de gode gamle dage under Kim Il sung. En af de sektorer, der er allermest drevet af markedskræfter og kapitalisme er turismen. Der er i Nordkorea 6-8 turistinsitutioner, der konkurrerer om at tiltrække turister. De samarbejder så med rejsebureauer verden over. De driver restauranter, butikker og alt andet som de kan tjene penge på. Det er også "private", der tager sig betalt, når turister kommer på besøg. Sådan var det ikke for bare 5 år siden, hvor det hele var mere stift. De har lært at tilbyde det som turister efterspørger.
Titel: Sv: Nordkorea
Indlæg af: homofaber efter Marts 01, 2019, 11:22:30 am
Kim-jong-un oplyses at være 36 år gammel. Der siges at han er diabetiker, hvilket stemmer godt med den kropsform. Han er storryger og sammen med hans overvægt er der lagt op til hjertekarsygdomme, eller endda død. Han har ingen børn og overvægtige rygere i den alder er oftest impotente.

Men hans kone.

(https://i.imgur.com/xFq8YtJ.jpg?1)

20-30% i Nordkorea dør af rygning og hjertekarsygdomme. De har de største antal storrygere blandt den mandlige befolkning. 2-3% af deres dyrkbare jord går til tobaksproduktion. Det er en fed forretning at få fødevarer for flere mio af de rige vestlige lande, når de samtid kan producere smøger til ingen penge som de så kan sælge sort.
Titel: Sv: Nordkorea
Indlæg af: Carlo efter Marts 01, 2019, 03:15:06 pm
20-30% i Nordkorea dør af rygning og hjertekarsygdomme. De har de største antal storrygere blandt den mandlige befolkning.

Når jeg hører om rygning og hjertekarsygdomme ville jeg gerne udbryde Sådan er kapitalismen! Men her er en sovjetisk propagandaplaket fra 1953 med teksten "Ryg cigaretter"

(https://i.imgur.com/WOz14r7.jpg)

Vi tror jo gerne at folk i det vi kalder 3.-verden dør af kolera, malaria, sult og myrderier. Det gør de ikke. De æder, drikker og ryger sig ihjel. Jeg læste lige noget, som jeg ikke ved om er sandt: Vi tror gerne at Rusland er det land med det højeste alkoholforbrug per indbygger. Det er det ikke. Det er Senegal i Vestafrika.
Titel: Sv: Nordkorea
Indlæg af: Carlo efter Marts 03, 2019, 06:12:10 am
Et billede der siger mere end tusind ord.

(https://scontent.fcnx3-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/52995370_2211781612175175_3387326378620747776_n.jpg?_nc_cat=107&_nc_ht=scontent.fcnx3-1.fna&oh=52ad0096173783c958da67c9b84ffa54&oe=5D26C0D9)
Titel: Sv: Nordkorea
Indlæg af: Forsvareren efter Marts 13, 2019, 02:07:37 pm
Der er jo heller ikke tale om at Nordkorea er blevet mere moderat, eller har nærmet sig at leve op til internationale forpligtelser. Der er bare tale om en præsident der tror han kan det hele og gør hvad fanden der passer ham.

Er positivt overrasket over at han i det mindste sagde nej til at ophæve alle sanktioner mod vage løfter om at droppe atomprogrammet. Hvis alle sanktioner mod Nordkorea bliver ophævet, vil de anskaffe sig moderne militært isenkram, og det kan gå ud over Sydkorea.
Hverken USA eller Nordkorea spiller ærligt spil:
1. Trump forsøger ved at være venlig at overtale Kim Jong-Un til at opgive sit atomprogram, droppe censuren og søge frem mod et nært samarbejde med Sydkorea i håb om at dette vil føre til, at Nordkorea nedlægges og i stedet bliver en del af Sydkorea.
2. Kim Jong-Un forsøger stadig med alle tilgængelige midler at beholde magten. Derfor har han indført hård censur, så informationer udefra ikke kan nå ud til Nordkoreas befolkning, lavet et voldsomt propagandaapparat og et system af sikkerhedsfolk, der overvåger alt, hvad der sker, så potentielle oprørere kan arresteres og forsvinde. Den eneste ændring, der er sket, er derfor næsten med 100% sikkerhed, at Kina har bedt ham om at være mere diplomatisk og holde lavere profil vedrørende Nordkoreas atomvåben.

Skal der ske yderligere tilnærmelse til Sydkorea og USA, så kræver det et hårdt pres på Kim Jong-Un fra Kina. Men dette tror jeg ikke på, fordi Kina jo tjener masser af penge på at have monopol på handel med Nordkorea! Så Trump’s drømme om at få nedlagt Nordkorea, så de to Korea’er bliver genforenet, har næppe nogen gang på jorden!
Titel: Sv: Nordkorea
Indlæg af: homofaber efter Marts 13, 2019, 04:19:55 pm
Der er jo heller ikke tale om at Nordkorea er blevet mere moderat, eller har nærmet sig at leve op til internationale forpligtelser. Der er bare tale om en præsident der tror han kan det hele og gør hvad fanden der passer ham.

Er positivt overrasket over at han i det mindste sagde nej til at ophæve alle sanktioner mod vage løfter om at droppe atomprogrammet. Hvis alle sanktioner mod Nordkorea bliver ophævet, vil de anskaffe sig moderne militært isenkram, og det kan gå ud over Sydkorea.
Hverken USA eller Nordkorea spiller ærligt spil:
1. Trump forsøger ved at være venlig at overtale Kim Jong-Un til at opgive sit atomprogram, droppe censuren og søge frem mod et nært samarbejde med Sydkorea i håb om at dette vil føre til, at Nordkorea nedlægges og i stedet bliver en del af Sydkorea.
Jeg er enig i, at både USA og Nordkorea ikke spiller ærlig spil. Nordkorea KAN ikke opgive deres atomprogram, fordi alle godt ved, at det er for stort. Derfor er det meste af det bare teater. Nordkorea kan heller ikke samarbejde med Sydkorea så længe sanktionerne er oppe. Der er ingen vindere.

2. Kim Jong-Un forsøger stadig med alle tilgængelige midler at beholde magten. Derfor har han indført hård censur, så informationer udefra ikke kan nå ud til Nordkoreas befolkning, lavet et voldsomt propagandaapparat og et system af sikkerhedsfolk, der overvåger alt, hvad der sker, så potentielle oprørere kan arresteres og forsvinde.

En af de ting, som KJU gjorde da han blev leder, var at tillade og endda tilskynde den private handel. De har jo været lovlige siden 2003, men de er ofte blevet set som en trussel, fordi de er meget "liberale" og det er et sted, hvor der bliver udvekslet nyheder fra udlandet, fordi mange af dem er tæt på importører. Kim Jong-un tog faktisk en stor risiko ved at udvikle dem. Bestikkelse er en af de bedste indtægtskilder, så folk kan i dag slippe fra det meste. Du tror stadigvæk, at befolkningen planlægger oprør, men det seneste brok over regimet var i 2009 da folk mistede deres sparepenge under et forsøg på at begrænse markedet. 

Den eneste ændring, der er sket, er derfor næsten med 100% sikkerhed, at Kina har bedt ham om at være mere diplomatisk og holde lavere profil vedrørende Nordkoreas atomvåben.

Skal der ske yderligere tilnærmelse til Sydkorea og USA, så kræver det et hårdt pres på Kim Jong-Un fra Kina. Men dette tror jeg ikke på, fordi Kina jo tjener masser af penge på at have monopol på handel med Nordkorea! Så Trump’s drømme om at få nedlagt Nordkorea, så de to Korea’er bliver genforenet, har næppe nogen gang på jorden!

Kina har ikke monopol på handel med Nordkorea. Nordkorea handler med de lande som de vil. Hvorfor tror du, at Nordkorea har så mange diplomatiske kontakter i Europa? De gør det bare under radaren. Enhver der har været i Nordkorea ved, at man kan finde mange overraskelser fra steder i verden som man ikke skulle tro. Kina ligger dog strategisk godt og hjælper gerne som mellemled. Tænk også på Rusland. Det grænser lige op til Nordkorea og samtid til Europa som er fyldt med luxus. Og nordkoreanere vil faktisk heller ikke købe kinesisk, hvis de kan undgå det. Et stort problem for Nordkorea er, at de ikke kan investere eller købe ting til at forbredre infrastrukturen og electricitetnettet. Det kræver mere direkte handelsaftaler og den slags store leverandører er også mere udsat for kontrol for brud på sanktioner.

Men nu har Trump jo sagt, at han vil presse Nordkorea til det maximale, men hvad nu hvis det ikke virker? Hvad vil den næste USA-reagering så gøre? Der sidder 25 mio mennesker i Nordkorea, men burde man ikke give dem de bedste betingelser, når man nu ikke kan komme af med regimet. For når det kommer til stykket, blæser alle på befolkningen.
Titel: Sv: Nordkorea
Indlæg af: Forsvareren efter Marts 13, 2019, 05:08:13 pm
2. Kim Jong-Un forsøger stadig med alle tilgængelige midler at beholde magten. Derfor har han indført hård censur, så informationer udefra ikke kan nå ud til Nordkoreas befolkning, lavet et voldsomt propagandaapparat og et system af sikkerhedsfolk, der overvåger alt, hvad der sker, så potentielle oprørere kan arresteres og forsvinde.

En af de ting, som KJU gjorde da han blev leder, var at tillade og endda tilskynde den private handel. De har jo været lovlige siden 2003, men de er ofte blevet set som en trussel, fordi de er meget "liberale" og det er et sted, hvor der bliver udvekslet nyheder fra udlandet, fordi mange af dem er tæt på importører. Kim Jong-un tog faktisk en stor risiko ved at udvikle dem. Bestikkelse er en af de bedste indtægtskilder, så folk kan i dag slippe fra det meste. Du tror stadigvæk, at befolkningen planlægger oprør, men det seneste brok over regimet var i 2009 da folk mistede deres sparepenge under et forsøg på at begrænse markedet. 
Nej, jeg tror da heller ikke, at befolkningen ligefrem planlægger et oprør. For det har KJU jo netop gjort alt for at forhindre:
1. ved at holde befolkningen i total uvidenhed om, hvad der reelt sker i nabolandene - samt om hvordan befolkningerne der lever.
2. ved at skabe en illusion om, at nabolandene (med undtagelse af Kina og Rusland) bare er onde magter, der pønser på at ødelægge Nordkorea sammen med USA, og som Nordkorea derfor må opruste for at være klar til at forsvare sig imod.
3. ved at give privilegier til ansatte i militæret og politiet, så risikoen for, at disse grupper kunne finde på at støtte et oprør er blevet minimaliseret.

Men KJU kan stadig ikke tillade, at der kommer flere informationer udefra ud til Nordkoreas befolkning. Derfor er Nordkoreas “internet” bare et intranet uden forbindelse til omverdenen, og derfor er det strengt forbudt at diskutere forholdene i andre lande!

Den eneste ændring, der er sket, er derfor næsten med 100% sikkerhed, at Kina har bedt ham om at være mere diplomatisk og holde lavere profil vedrørende Nordkoreas atomvåben.

Citér
Kina har ikke monopol på handel med Nordkorea. Nordkorea handler med de lande som de vil. Hvorfor tror du, at Nordkorea har så mange diplomatiske kontakter i Europa? De gør det bare under radaren. Enhver der har været i Nordkorea ved, at man kan finde mange overraskelser fra steder i verden som man ikke skulle tro. Kina ligger dog strategisk godt og hjælper gerne som mellemled. Tænk også på Rusland. Det grænser lige op til Nordkorea og samtid til Europa som er fyldt med luxus. Og nordkoreanere vil faktisk heller ikke købe kinesisk, hvis de kan undgå det.
Jeg tror, at Nordkorea er i stand til at importere en del vestlige varer fra især Kina og måske også fra Rusland. Men jeg tvivler stærkt på, at andre lande end disse tør eksportere varer direkte til Nordkorea af frygt for USA’s vrede og eventuelle sanktioner efterfølgende.

Citér
Men nu har Trump jo sagt, at han vil presse Nordkorea til det maximale, men hvad nu hvis det ikke virker? Hvad vil den næste USA-reagering så gøre? Der sidder 25 mio mennesker i Nordkorea, men burde man ikke give dem de bedste betingelser, når man nu ikke kan komme af med regimet. For når det kommer til stykket, blæser alle på befolkningen.
Enig. Jeg tror dog ikke, at den næste USA-regering vil blive noget stort problem, medmindre vi da er så uheldige, at Trump bliver genvalgt. Skulle dette imidlertid ske, så frygter jeg for fremtiden. For hvad Trump kan finde på, hvis han får hele 4 år mere, hvor han ikke engang skal tænke på sin popularitet og chancer for genvalg, men kan gøre nøjagtigt, som det passer ham, - det giver mig godt nok kuldegysninger :(
Titel: Sv: Nordkorea
Indlæg af: homofaber efter Marts 13, 2019, 10:59:36 pm
Befolkningen i Nordkorea er ikke i total uvidenhed mere. Det ved man fra afhoppere og en nødhjælpsorganisation lavede også deres egen lille rundspørge blandt 52 nordkoreanere for ikke så mange år siden. Det virker som om, at du fortæller situationen som den var i mindten af 90'erne, men der er altså sket helt ekstremt meget. Det er lidt trist, at man bliver ved med at holde fast i gamle myter. I Nordkorea siger de, at man kan få alt lige med undtagelse af hornet fra en kat, fordi en kat ikke har horn. Og elektronik, USB og flashcard har gjort det nemt at sprede informationer.

Men ja, ingen lande eksporterer direkte til Nordkorea, men det sker alligevel via hemmelige forbindelser og diplomater. De fleste konsumvarer og forbrugsvarer kommer dog fra skibe, hvor de bliver overført til nordkoreanske skibe. Det er ikke en tilfældighed, at Kwangbok department store ligger på den samme vej/rute, som går direkte til havnen i Nampo. Men der er mange, der glemmer, at det er ikke forbud at handle med Nordkorea. Det gælder kun bestemte varer. Ting som kosmetik, sæbe, køkkenudstyr og det jeg kalder for Ikea-varer må man godt eksportere. Men det kan alligevel være risikabelt.
Titel: Sv: Nordkorea
Indlæg af: Carlo efter Marts 14, 2019, 07:28:42 am
Befolkningen i Nordkorea er ikke i total uvidenhed mere.

Netop! Vi tror jo gerne at vor egen kultur er verdenshistoriens ypperste højdepunkt. Og hvis nogen formaster sig til at indrette sig på andre måder, må de være hjernevaskede.

Citér
Det er lidt trist, at man bliver ved med at holde fast i gamle myter.

Ja, om inddæmning. Fra den første kommunistiske revolution fandt sted i Rusland i 1917, har politikken været: inddæmning og kompromisløshed. Det har ført til de forfærdeligste katastrofer. Korea- og Vietnamkrigene for at nævne nogle.

Ikke kun kommunisterne, men også lande som Iran og Venezuela er udsat for inddæmning og isolation. Det har bare gjort tingene værre og har ramt landenes egne befolkninger.
Titel: Sv: Nordkorea
Indlæg af: Forsvareren efter Marts 14, 2019, 10:06:09 am
Befolkningen i Nordkorea er ikke i total uvidenhed mere. Det ved man fra afhoppere og en nødhjælpsorganisation lavede også deres egen lille rundspørge blandt 52 nordkoreanere for ikke så mange år siden. Det virker som om, at du fortæller situationen som den var i mindten af 90'erne, men der er altså sket helt ekstremt meget.
Det er ikke korrekt, hvilket fremgik tydeligt af en timelang udsendelse, der blev vist på tysk TV for ca. et halvt år siden. Udsendelsen handlede om 8 unge vesteuropæere fra 8 forskellige lande (bl. a. Norge), der havde fået lov til at besøge Nordkorea. De var meget overraskede over, at de havde fået lov til at bevæge sig frit rundt hver for sig kun hver ledsaget af en ca. 20 år gammel kvindelig skønhed. Samt over, at de måtte fotografere og optage video overalt. Men den unge skønhed havde et lille apparat med en knap, som hun helt sikkert ville have brugt til at tilkalde forstærkning, hvis de havde forsøgt det eneste, som de under ingen omstændigheder måtte: at diskutere politik eller lignende med lokalbefolkningen!

På et tidspunkt besøgte en af dem en ungdomsklub, og skønheden foreslog ham at spille en bordtenniskamp mig to unge. Dette var tydeligvis aftalt på forhånd, og hun gav blot et meget diskret vink med sin lillefinger, hvilket de omgående reagerede på ved at smile og komme hen til bordet. Også under kampen smilede de konstant, men på en disciplineret måde, der jo nok viste, at dette havde de fået besked om at gøre.

Vi så intet til politi e. l. Men det hele virkede arrangeret, og der blev da også nævnt, at det blev optaget, så det kunne vises på nordkoreansk TV.

Muligvis ved nogle af de priviligerede lidt om omverdenen. Men i Nordkorea kan man ikke se sydkoreansk TV eller høre sydkoreansk radio pga støjsendere, og deres “internet” har ingen forbindelse til omverdenen. Desuden kan de jo heller ikke købe udenlandske aviser e. l., og der er spioner overalt, der kan finde på at indrapportere det, hvis de begynder at kritisere noget politisk e. l.

Samfundet er meget tilbagestående, og der findes ingen kollektiv trafik overhovedet. Kun få har bil, og den almindelige befolkning rejser på stop, hvilket også gælder skolebørn helt ned til 8 år.

Hvis Nordkoreas befolkning fik adgang til at se sydkoreansk TV, så ville de helt sikkert blive meget misundelige på deres levestandard, og utilfredsheden ville brede sig. Derfor tillades dette ikke. Men Nordkorea var til gengæld totalt ligeglade med de videoer, som de unge mennesker optog under besøget og bragte med hjem til Vesteuropa, fordi Nordkorea jo alligevel ikke kan gøre sig håb om samhandel med Vesten.
Titel: Sv: Nordkorea
Indlæg af: homofaber efter Marts 14, 2019, 10:39:03 am
I Nordkorea har de begrebet single minded unity. Det betyder, at folk holder deres meninger for dem selv, men det betyder ikke, at alle nødvendigvis mener det samme. Det betyder bare, at når nordkoreanere går ud gaden, at det tager en maske på. Det er det samme, som når der er valg, hvilket der jo lige har været, at folk griner og kritiserer det for ikke at være demokratisk, men demokrati handler om individualisme og det er stik modsat det, der ligger i begrebet single minded unity. Derfor kan du ikke bare se på en tv udsendelse, hvad de mener. Det er en blanding af flere års undertrykkelse, kultur og historie, men at sidde at tale om politik vil være lidt det samme som hvis en journalist spurgte dig til dine toiletvaner på tv. Det vil tage land tid at ændre.

Det er rigtigt, at der er støjsendere, men man kan godt få ikke-godkende radioer. Og så griner jeg lidt af den med, at de ikke har internet. Hvad tror du, at andre gjorde før, der var noget, der hed internet. Så taler man sammen og udveksler informationer. Man kan god overleve unden internet.

Resten er stadigvæk forkert. Du beskriver Nordkorea som det var i 90'erne. Prøv nu at komme videre.
Titel: Sv: Nordkorea
Indlæg af: Forsvareren efter Marts 14, 2019, 12:04:59 pm
@homofaber Du bliver ved med at snakke om 90’erne. Men mine oplysninger stammer fra begyndelsen af 2018! Jeg ved godt, at dansk TV slet ikke har dækket Nordkorea på samme måde, som tysk TV jo har.

I Nordkorea kan man ikke engang rejse til andre dele af landet uden tilladelse, og der forsvinder stadig folk sporløst, fordi de har sagt noget eller opført sig mistænkeligt! At du så ikke tror på tysk TV må være dit eget problem.
Titel: Sv: Nordkorea
Indlæg af: homofaber efter Marts 14, 2019, 12:22:43 pm
@homofaber Du bliver ved med at snakke om 90’erne. Men mine oplysninger stammer fra begyndelsen af 2018! Jeg ved godt, at dansk TV slet ikke har dækket Nordkorea på samme måde, som tysk TV jo har.

I Nordkorea kan man ikke engang rejse til andre dele af landet uden tilladelse, og der forsvinder stadig folk sporløst, fordi de har sagt noget eller opført sig mistænkeligt! At du så ikke tror på tysk TV må være dit eget problem.

Tyske journalister, der har været i Nordkorea, er ikke eksperter i landet. Jeg ved ikke, hvad det er for et program, men det virker til at det er det samme som så mange andre journalister, der kommer ind i landet. Nordkoreanere kan godt rejse til andre dele af landet. De gør det bare ulovligt eller bestikker sig til det. Det er blevet til en bundkorrupt samfund, hvor folk kan slippe afsted med det meste, hvis de betaler sig fra det. Der er slet ikke den samme grad af kontrol som der var engang. Det skyldes, at styret ikke længere forsørger selv højtstående partifolk, som så selv er afhængig af at modtage penge i form af bestikkelse eller at deres kone går ud og handler på markederne.
Titel: Sv: Nordkorea
Indlæg af: fedt efter Marts 14, 2019, 01:29:05 pm
Opskrift på grisetær
Skyl grisetæerne og kom dem i en gryde. Tilsæt hvidvin og vand, så det netop dækker kødet. Bring væsken i kog og skum. Tilsæt gulerod, løg og porre skåret i passende stykker samt timian, laurbærblad, salt og peber.
Titel: Sv: Nordkorea
Indlæg af: Forsvareren efter Marts 14, 2019, 04:36:34 pm
@homofaber Du bliver ved med at snakke om 90’erne. Men mine oplysninger stammer fra begyndelsen af 2018! Jeg ved godt, at dansk TV slet ikke har dækket Nordkorea på samme måde, som tysk TV jo har.

I Nordkorea kan man ikke engang rejse til andre dele af landet uden tilladelse, og der forsvinder stadig folk sporløst, fordi de har sagt noget eller opført sig mistænkeligt! At du så ikke tror på tysk TV må være dit eget problem.

Tyske journalister, der har været i Nordkorea, er ikke eksperter i landet. Jeg ved ikke, hvad det er for et program, men det virker til at det er det samme som så mange andre journalister, der kommer ind i landet. Nordkoreanere kan godt rejse til andre dele af landet. De gør det bare ulovligt eller bestikker sig til det. Det er blevet til en bundkorrupt samfund, hvor folk kan slippe afsted med det meste, hvis de betaler sig fra det. Der er slet ikke den samme grad af kontrol som der var engang. Det skyldes, at styret ikke længere forsørger selv højtstående partifolk, som så selv er afhængig af at modtage penge i form af bestikkelse eller at deres kone går ud og handler på markederne.
Det var et dokumentarprogram på ZDF, og det handlede som nævnt om de 8 unge (i 20’erne) vesteuropæere, der besøgte Nordkorea (vist omkring marts 2018) og hver blev vist rundt af en ca. 20-årig nordkoreansk skønhed. Udsendelsen var baseret på deres videoer og oplevelser og suppleret med andre oplysninger om Nordkorea. Hvor stammer dine egne oplysninger fra?

Der var vist endnu en tysk dokumentarudsendelse. Men den tilføjede ikke rigtigt noget nyt, så jeg husker den ikke rigtigt.
Titel: Sv: Nordkorea
Indlæg af: Forsvareren efter Marts 16, 2019, 12:01:21 pm
Hvis man installerer ZDF’s app til mobiltelefoner (og vist også Apple TV 4) og søger efter “Nordkorea”, så dukker der for tiden en masse dokumentarudsendelser op, som man kan se gratis, hvis man forstår tysk. Man kan også få dem over på sit TV via Chromecast.
Titel: Sv: Nordkorea
Indlæg af: homofaber efter Marts 16, 2019, 12:25:08 pm
@homofaber Du bliver ved med at snakke om 90’erne. Men mine oplysninger stammer fra begyndelsen af 2018! Jeg ved godt, at dansk TV slet ikke har dækket Nordkorea på samme måde, som tysk TV jo har.

I Nordkorea kan man ikke engang rejse til andre dele af landet uden tilladelse, og der forsvinder stadig folk sporløst, fordi de har sagt noget eller opført sig mistænkeligt! At du så ikke tror på tysk TV må være dit eget problem.

Tyske journalister, der har været i Nordkorea, er ikke eksperter i landet. Jeg ved ikke, hvad det er for et program, men det virker til at det er det samme som så mange andre journalister, der kommer ind i landet. Nordkoreanere kan godt rejse til andre dele af landet. De gør det bare ulovligt eller bestikker sig til det. Det er blevet til en bundkorrupt samfund, hvor folk kan slippe afsted med det meste, hvis de betaler sig fra det. Der er slet ikke den samme grad af kontrol som der var engang. Det skyldes, at styret ikke længere forsørger selv højtstående partifolk, som så selv er afhængig af at modtage penge i form af bestikkelse eller at deres kone går ud og handler på markederne.
Det var et dokumentarprogram på ZDF, og det handlede som nævnt om de 8 unge (i 20’erne) vesteuropæere, der besøgte Nordkorea (vist omkring marts 2018) og hver blev vist rundt af en ca. 20-årig nordkoreansk skønhed. Udsendelsen var baseret på deres videoer og oplevelser og suppleret med andre oplysninger om Nordkorea. Hvor stammer dine egne oplysninger fra?

Der var vist endnu en tysk dokumentarudsendelse. Men den tilføjede ikke rigtigt noget nyt, så jeg husker den ikke rigtigt.

Dels stammer det fra det, jeg selv har oplevet ved at opholde mig i landet og det som mange eksperter udtaler. Det er rigtigt, at under Kim il Sung var overvågningen uden sidestykke, men korruption eksisterede heller ikke. Det ændrer sig i 90'erne, hvor det offentlige distributionssystem bryder sammen og de private markeder så småt overtager statens funktion. Dem, der var embedsmænd og ansat til at overvåge folk, blev pludselig nødt til at se den anden vej og lade deres egne koner og mødre handle på de ulovlige markeder. Ellers fik de ikke noget at spise. Nordkorea er et land, der er gennemsyret af korruption og bestikkelse, at det i dag opfattes som en normal ting. Folk sparer simpelthen op til at kunne bestikke sig ud af problemer. Det er ikke et land, der har kontrol med deres borgere, hvis de kan slippe afsted med at begå ting, som anses for at være skadeligt. Det er stadigvæk et ekstremt land og borgerne bliver stadig forsøgt kontrolleret og straffet, men det er langt fra et så lukket land som det var engang. Folk tør løbe muligheden for at få adgang til informationer. Det at folk har mulighed for at handle har gjort, at informationer bliver spredt mellem folk, som ellers ikke ville have haft muligheden. Hvis du har mulighed for at tage til landet så spørg, om du kan få lov til at se de her officielle handelsmarkeder. Det er tilladt for turister, men det bliver aldrig tilbudt. Det er som at se et kæmpe loppe- eller kræmmermarked.
Det, der er sket i dag i Nordkorea er, at hvor borgerne engang var total afhængig af staten er der i dag en slags gensidig afhængighed. Staten er afhængig af det private markedet for at få indtægt og borgerne er afhængig af, at staten tillader dem. Borgerne har altså i dag mere indlfydelse over deres eget liv og de har også mulighed for at "straffe" styret ved ulydighed. Det at Kim Jong-un heller ikke er valgt til nationalforsamlingen er også en ny ting, som man ikke har set før. Det er heller ikke så mange dage siden, at der blev sagt i de statslige medier, at befolkningen skulle lære at klare sig selv og kunne ikke forvente at "lederen" kunne klare alt. Jeg tror, der vil gå mange år før man ser en generel ændring i Nordkorea, men på mikroplan ser man tegn på, at der er ved at ske en ændring i forhold til for årtier tilbage. Det er ikke en topstyret ændring, som man så efter Mao, men at styret er ved at indse, at de bliver nødt til at følge med befolkningen uden at det løber helt af sporet.

https://beyondparallel.csis.org/information-and-its-consequences-in-north-korea/