Diverse => Alt det andet => Emne startet af: Alice efter December 03, 2014, 11:40:27 pm

Titel: Julekalender historie 4 december
Indlæg af: Alice efter December 03, 2014, 11:40:27 pm
Julekalender historie 4. december

Vi er igen på den gamle gård, der ligger langt ude på landet, men det var ikke nat, faktisk var det kun morgen, lidt over klokken 7. Menneskene var vågne, og begynde at røre på sig. Oppe på loftet vågnede Curioso, han lå og lyttede. Han tænkte på der var meget lang tid til det blev morgen, og faktisk var der en grund til han hed som han gjorde, for han var en meget nysgerrig nisse. “Jeg kunne jo bare lige kigge ned, det eneste jeg skal er at sørge for menneskene ikke ser mig, det kan da ikke være svært,” tænkte han. Det sker der jo ikke noget ved. Som tænkt så gjort.

Han tog sit tøj på og så listede han ud af det store loftrum, og ud på det stykke menneskene brugte. Han gik forsigtigt hen til trappen. Nu kunne han tydeligere høre menneskene snakke. De sad ude i udestuen på hver sin stol. “Det er da et mærkeligt sted at sidde” tænkte han. Men så kunne han jo liste ned af trappen og det gjorde han nu. Han stod bagved det store gardin, der skilte stue og udestuen af. Han kiggede igennem det, og så nu at menneskene sad der, fordi de to små hunde var ude i hundegården. De gik og snussede, og nu tissede først den ene og så den anden. Den sidste var en sort langhåret hund, ikke stor men heller ikke så lille som den brune, hun havde strithår og var lille og tyk. “Kom så ind Bølle og Sille”, sagde det ene menneske. Og nu kom de to hunde ind.

Curioso kiggede sig omkring for nu skule han gemme sig og det skulle gå hurtigt. Men det nåede han ikke. Den første der kom ind var den sorte hund. Curioso prøvede at gøre sig så lille som mulig. Bølle, som den sorte hund hed, opdagede straks, den lille nisse. Han puffede ham forsigtigt ind under trappen, bag ved den store pude, han selv plejer at sove på om dagen. Bølle er en gammel hund, han bliver 10 år juleaften. Curioso blev forskrækket, og trykkede sig så meget han kunne. Nu kom også hunden Sille ind, hun var noget mindre end Bølle, men selv tror hun, at hun er en Rotweiler. Bølle gik hen til hende, han fortalte hurtigt om nissen under trappen. Hun nikkede, så hoppede hun op af sine menneskemor, der hedder Else. Hun sukkede, og gik så ud i køkkenet sammen med Sille.

Bølle kiggede en ekstra gang og da der ikke var nogle mennesker i nærheden, gik han hen til trappen, og kaldte forsigtig på nissen. Curioso kom ud.“Kom nu, skynd dig, kravl op på min ryg, gå går jeg op på min pude, og du kan komme højt op på trappen, og bagefter går du op hvor du sover, og bliver der til i nat, så må du snakke med Leonora, jeg giver hende besked på du kommer, er det forstået.” Curioso nikkede, han var meget flov og glædede sig ikke til at snakke med Leonora. Hun ville sikker skælde ham ud, han sukkede og gjorde som han fik besked på, og snart var han oppe på loftet.

Han skyndte sig op i den gamle barnevogn, og snart faldt han i søvn.Det var igen blevet mørkt og menneskene var gået til ro. Curioso var vågnet, men han var ikke stået op, han var ikke glad for at skulle møde Leonora. Hun var jo et spøgelse og de kunne godt være onde, selvom han ikke syntes hun havde været andet en god mod ham, men han havde jo gjort lige det hun bad ham om ikke at gøre, nemlig gå ned medens menneskene var der. Leonora åbnede døren og kaldte på ham.

Han sukkede og stod op, der var jo ingen vej udenom. Da han kom ind på hendes kammer, gjorde hun tegn til at han skulle sætte sig i hendes seng. Han var ret nervøs og kiggede forsigtigt på hende for at se om hun mon var gal på ham. Hun kiggede tilbage. “Hør nu her, Curioso, det er ikke for sjovt, at vi ikke må vise os for menneskene og når jeg fortæller dig det, er det jo meningen du skal høre efter og ikke gøre det modsatte. Du var heldig at Bølle så dig før menneskene, han er en god gammel hund. Nu kan du sidde der og tænke over det, medens jeg skriver et brev.”

Så vendte hun ryggen til ham og begyndte at skrive. Hun skrev jo hverken på en computer eller med en blyant, nej, hun skrev med det hun altid havde gjort en fjerpen og blæk. Hun fik hurtigt sit brev skrevet og så vendte hun sig igen om mod Curioso. Han kiggede på hende, og sagde så. “Det må du undskylde, jeg skal nok passe på en anden gang.” Hun smilede og nikkede bare til ham. “Nu må du hellere gå ud i din barnevogns seng, og denne gang bliver du liggende lige til jeg kommer i morgen og vågner, er vi enige om det.” Han nikkede, med et forsigtigt smil. Så kravlede han ned og gik ud på loftet og op i sin barnevogn. Snart faldt han i søvn og drømte om der kun er 20 dage til juleaften.