Fritid => PC, internet og maskiner => Emne startet af: Campanule efter Januar 11, 2013, 08:25:37 am

Titel: Deaktiver Java
Indlæg af: Campanule efter Januar 11, 2013, 08:25:37 am
Men så kan man vel ikke komme på netbank eller hur? Nå må hellere gøre det

Citér
Computerbrugere verden over anbefales nu af sikkerhedseksperter at deaktivere computersoftwaren Java fra Oracle Corp, fordi der er blevet opdaget en grel sikkerhedsbrist, som hackere kan udnytte til at angribe computere.

- Java er noget rod. Det er ikke sikkert. Du bliver nødt til at deaktivere det, siger pc-sikkerhedseksperten Jaime Blasco, der er chef ved AlienVault Labs til Reuters.

Nem-id kører på Java

Java, som er installeret på flere hundrede millioner af pc'er rundt om i verden, er et computersprog, der gør det muligt for eksempel at spille spil på nettet, chatte, se kort og bruge Nem-id. Mange hjemmesider vil man slet ikke kunne se uden Java installeret.

Tre it-sikkerhedseksperter, som Reuters har talt med, mener dog alle, at Java bør deaktiveres, indtil sikkerhedshullet er lukket - også selv om du har opdateret til den nyeste Java 7, version 10.

En talsmand for Oracle vil ikke umiddelbart kommentere på sagen.

It-ekspert HD Moore fra it-sikkerhedsfirmaet Rapid7 siger, at det er computere, der kører på Mac OS X, Linux eller Windows, der synes at være mest sårbare over for angreb.

Sådan slår du Java fra

Det danske website Version2 har tilbage i 2012 skrevet om problemer med Java og giver følgende guide til at slå Java fra:

Internet Explorer: Menuen Funktioner, vælg Administrer tilføjelsesprogrammer. Vælg Deaktiver ud for Java(tm) Plug-In SSV Helper og Java(tm) Plug-In 2 SSV Helper.

Chrome: Indtast adressen chrome://plugins i adresselinjen. Vælg Deaktiver under afsnittet Java

Firefox: Menuen Funktioner, vælg Tilføjelser og fanebladet Plugins. Vælg Deaktiver ud for Java(TM) Platform SE 7 U6 10.6.2.24.

Opera: Indtast adressen about:config i adresselinjen. Fold sektionen Java ud. Fjern fluebenet ud for Enabled.

Safari: Åbn menuen Safari, vælg Preferences. Vælg fanebladet Security. Fjern fluebenet ud for Enable Java.

Kilde: http://www.dr.dk/Nyheder/Indland/2013/01/10/232504.htm
Titel: Sv: Deaktiver Java
Indlæg af: carmen efter Januar 12, 2013, 10:22:39 am
Du skulle kunne klare det med at bruge 2 forskelige browsere, f.eks IE og firefox ( eller goole crome eller hvilken browser du nu synes om ) Så deaktiverer du på den ene f.eks IE som du så bruger til det meste, og så har du java på firefox ( eller hvilken browser du nu har valgt ) og så bruger du KUN den til netbank etc. og intet andet. Det var et råd jeg hørte i radioen i går.


Kærlig hilsen
Carmen
Titel: Sv: Deaktiver Java
Indlæg af: Campanule efter Januar 13, 2013, 07:51:46 pm
Aha - tak Carmen. Jeg har også firefox sammen med IE, men jeg bruger den så sjældent. Jeg bliver nemt forvirret. Men god ide for banken er da svær at undvære. Jeg har dog lige læst at problemet skulle være løst på tirsdag. Nu får vi se
Titel: Sv: Deaktiver Java
Indlæg af: Campanule efter Januar 17, 2013, 10:35:16 am
Der kom i hvert fald en opdatering, og den har jeg hentet ned. Dejligt - så er vi nok i sikre hænder igen